Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

εισαγγελείς σε (μόνιμη) αδράνεια

   Οι Εισαγγελείς είναι καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και προορίζονται για μια συγκεκριμένη δουλειά, δεν (πρέπει να) είναι "γλάστρες", δηλαδή διακοσμητικά στοιχεία.
 Ακόμα χειρότερο είναι, να μην εφαρμόζουν το Νόμο, τον οποίο υποτίθεται υπηρετούν, κανένας δεν είναι "υπεράνω του Νόμου" !
 Έτσι λοιπόν, όταν ο Νόμος λέει ότι οφείλουν να επεμβαίνουν, όταν πληροφορούνται, με οποιονδήποτε τρόπο, την πιθανή διάπραξη κάποιου ποινικού αδικήματος και δεν το κάνουν, ουσιαστικά παρανομούν, δεν ...αδιαφορούν απλά.
 Αυτά τα λέω, με αφορμή την "περίπτωση" των ΕΛΤΑ, όπου τις τελευταίες μέρες, βοούν τηλεοράσεις και διαδικτυακά ΜΜΕ, από καταγγελίες πελατών της ΔΕΗ, ότι πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος στα ταχυδρομεία, αλλά φαίνονται απλήρωτοι...
 Βέβαια, είναι πιθανόν αυτό να συμβαίνει και με άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ με αφορμή αυτές τις καταγγελίες, θυμήθηκα στα τέλη του περασμένου έτους, όταν ένας ξάδερφος έλαβε επιστολή από Δήμο της Αττικής, για απλήρωτη κλήση, την οποία όμως είχε πληρώσει, μαντέψτε που, ναι, στα ΕΛΤΑ (σε υποκατάστημα μάλιστα, που έχει κλείσει) !
  Για την Τροχαία, η κλήση επίσης φαινόταν απλήρωτη, άρα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι τα λεφτά έμειναν στα ΕΛΤΑ, παράνομα βέβαια, άρα ίσως να μην είναι μεμονωμένες περιπτώσεις αυτές, αλλά να γίνεται "συστηματικά"...
 Σε απλά νομικά και ελληνικά, η είσπραξη, από τα ΕΛΤΑ χρημάτων, για λογαριασμό τρίτων και η μη απόδοση τους, σε αυτούς, αποτελεί τον ΟΡΙΣΜΌ του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.
  Βέβαια, για τους πελάτες της ΔΕΗ, αυτό είχε και άλλες συνέπειες, όπως η απώλεια της έκπτωσης της έγκαιρης και εμπρόθεσμης πληρωμής, άρα πιθανόν να έχουμε και άλλα αδικήματα, ενώ φυσικά υπάρχουν και αστικές ευθύνες αποζημίωσης των ΕΛΤΑ έναντι όλων αυτών, που πληρώνουν κανονικά, αλλά εμφανίζονται ως "κακοπληρωτές" ή και μη πληρωτές (δυσφήμηση-ηθική βλάβη)!
  Ενώ λοιπόν μιλάμε για σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, ούτε τα ΕΛΤΑ, ούτε η ΔΕΗ (απόδειξη και αυτό, ότι η εισαγγελική έρευνα, οφείλει να διερευνήσει και πιθανά αδικήματα εκ μέρους αυτής, που δείχνει να ανέχεται αυτή την κατάσταση, εις βάρος της εταιρίας, βλέπε "απιστία") έχουν πει ακόμα το παραμικρό...
   Εξίσου, αν όχι περισσότερο "εκκωφαντική" είναι όμως, η σιωπή και η αδράνεια της Εισαγγελίας του ΑΠ και της Εισαγγελίας Διαφθοράς !
    Αν το είχε κάνει αυτό, κάποιος ιδιώτης-πράκτορας είσπραξης, θα είχαν βγει ήδη εντάλματα σύλληψης και θα είχαν μπει χειροπέδες, εδώ, όπου εμπλέκονται ΔΕΚΟ, άκρα του τάφου σιωπή...
  Μόνον κάποιες διοικητικές Αρχές, έσπευσαν, πανικόβλητες, να βγάλουν ανακοινώσεις, για να καλύψουν ...τα νώτα τους.
  Προφανώς, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αν τα ΕΛΤΑ "δεν βγαίνουν" και αρπάζουν χρήματα που προορίζονται για άλλους,  για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες τους (π.χ μισθούς αργόμισθων) θα πρέπει είτε να κλείσουν, όπως θα έκανε κάθε επιχείρηση, που δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της, είτε να μειώσουν αυτά τα έξοδα, είτε να ιδιωτικοποιηθούν.
   Δεν μπορεί όλες οι αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις να είναι εξαιρετικά κερδοφόρες και τα ΕΛΤΑ, επειδή είναι ΔΕΚΟ-Δημόσιο, όπερ σημαίνει "χωνευτήρι ρουσφετιών", πλεονάζον προσωπικό, μισθοί πολύ μεγαλύτεροι από την οικονομική πραγματικότητα κλπ, "να μπαίνουν μέσα" και να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό-φορολογούμενο.
    Μερικές φορές, δίνουν την εντύπωση, πως εκεί μέσα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, όταν π.χ βλέπω την αλληλογραφία να έρχεται σε "άκυρες" μέρες και ώρες, δηλαδή τα ΣΚ, όπου, αν δεν κάνω λάθος, είναι κλειστά !
  Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, μία από τις αιτίες της πολλαπλής χρεοκοπίας της ψωροκώσταινας (ή σωρρακώσταινας, πλέον), είναι η ατιμωρησία ή ακόμα χειρότερα, η αίσθηση της ατιμωρησίας, για την οποία ευθύνονται ασφαλώς (και) οι Εισαγγελείς, που περιορίζονται στο να διώκουν φουκαριάρηδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που "έπεσαν έξω", λόγω κρίσης και άφησαν απλήρωτες επιταγές και χρέη προς τα (μονίμως άδεια, ούτως ή άλλως) κρατικά Ταμεία, την στιγμή που η διαφθορά στο Δημόσιο κάνει πάρτυ συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.