Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

το αρχαιότερο επάγγελμα

   Μέχρι σήμερα, πίστευα, όπως οι περισσότεροι, ότι το αρχαιότερο επάγγελμα, είναι, το διαχρονικά λεγόμενο, δηλαδή η πορνεία, ωστόσο αυτό άλλαξε, σχετικά πρόσφατα.
 Άλλαξε, όταν είδα, ένα σύνθημα γραμμένο, από κάποιον "αναρχικό", σε τοίχο της Κυψέλης : "το αρχαιότερο επάγγελμα είναι το νταβατζηλίκι"!
  Είναι αλήθεια ότι οι "ποιητές των δρόμων" γραφούν μερικά πολύ πετυχημένα και ότι δεν θέλει πολλή σκέψη, για να καταλάβεις πόσο σωστό είναι και αυτό.
 Εννοώ ότι, πορνεία και νταβατζηλίκι, πάνε πάντα μαζί, άρα αν είναι το πρώτο το αρχαιότερο επάγγελμα, είναι και το δεύτερο...
  Ο νταβατζής είναι κάποιος που ζει παρασιτικά, από τον κόπο και την εργασία κάποιου άλλου, προσφέροντας κάποιες δήθεν υπηρεσίες ("προστασίας" κλπ) και πάντα, υπό την απειλή κυρώσεων, αν δεν εισπράξει.
 Το νταβατζηλίκι θα λέγαμε ότι ταυτίζεται με το νεοελληνικό Κράτος, όπως προέκυψε από την Επανάσταση ως σήμερα, διαχρονικά κάποιοι εργαζόμενοι στερούνται, επειδή είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν (μέσω φόρων, κυρίως) τους "νταβατζήδες", προκειμένου να ζουν εκείνοι και οι γύρω από αυτούς, από τα έτοιμα...
  Θα αναφέρω μερικά μόνον παραδείγματα, από τον πέλαγος, από τον ωκεανό "των νταβατζηλικίων", που βιώνουμε καθημερινά :
-Μετά τις 17.3, έγινε γνωστό, ότι το Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησε από τον φορολογούμενο, να πληρώσει ...περί τα 30 ευρώ, για τα γλυκά, που κέρασε, προφανώς, ο Τσίπρας, αν και άθεος, για την ονομαστική του εορτή ! Πόσο "γύφτος", πόσο ...αριστερός και πόσο νταβατζής, μπορεί να είσαι, ως Πρωθυπουργός, για να παίρνεις ένα τεράστιο μισθό, από χρήματα των φορολογούμενων και να μην κερνάς 30 ευρώ, από την τσέπη σου, αλλά να τα επιρρίπτεις και αυτά στις "πόρνες" σου;
-Μιας και μιλάμε για Τσίπρα, θα μάθατε ότι την κυρία Περιστέρα από τα Τζουμέρκα, κατά κόσμον "Μπέτυ", θα την πληρώνουμε πλέον, ως καθηγήτρια του ΕΜΠ ! Μέχρι ...χθες, ήταν μια απλή διοικητική υπάλληλος αυτού και σε χρόνο ρεκόρ, έγινε μέλος ΔΕΠ, τρύπωσε στα ειδικά μισθολόγια : προφανώς, θα σκέφθηκε, ότι δε γίνεται μια γυναίκα Πρωθυπουργού να είναι απλή Δ.Υ και ότι "σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε", φροντίζει, ως γνήσια Βλάχα, για το μέλλον, για την "επόμενη μέρα". Και φυσικά, αν τολμήσεις να πεις κάτι, θα απαντήσουν, όπως τα πρώτα ξαδέρφια τους (ή μήπως αδέρφια ;), οι καραμανλικοί : ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό...
-Τις τελευταίες μέρες, τα χάπατα οι δημοσιογράφοι, παρουσίασαν ως "μάννα εξ ουρανού", την "πολυαναμενόμενη" δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας, με το μήνα ! Δεν τους παραξένεψε, ούτε σχολίασαν καν αρνητικά, το γεγονός ότι οι νταβατζήδες ζητάνε να τους πληρώσεις δύο μήνες, για να κυκλοφορήσεις έναν, τέσσερις, για να κυκλοφορήσεις τρεις κ.ο.κ. Είναι προφανές, ότι μετά από 200 χρόνια, οι πολίτες-φορολογούμενοι-"πόρνες", έχουν συνηθίσει τα νταβατζηλίκια και δε διαμαρτύρονται καν ! Σαν να μην έφτανε αυτό, αν ξεχαστείς ή σου τύχει κάτι έκτακτο και δεν πας να πάρεις τις πινακίδες την πρώτη του μήνα, αλλά στις 20, θα πληρώσεις έναν (δηλαδή δύο) μήνες, για να κυκλοφορήσεις επί δέκα μέρες...Είναι τόσο άχρηστοι, αδιάφοροι και αγκυλωμένοι, στη Δημόσια Διοίκηση, που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα απολύτως λογικά : π.χ αν πας στις 20, να κυκλοφορείς μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα και όχι μέχρι τις 30 αυτού.
-Μιλώντας για Δημόσια Διοίκηση, ένας ακόμα ανεπάγγελτος υπουργός, έκρινε σκόπιμο και ...επείγον, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Βενεζουέλα των Βαλκανίων, να δημιουργήσει "διαστημική υπηρεσία". Ένα διορισμένο μέλος αυτής, αποχώρησε αηδιασμένο, αφήνοντας και αιχμές : στην αρχή, τα τρωκτικά, όταν ένας αργόμισθος, αφήνει την θέση του, αντιδρούν σκεπτόμενοι "μα είναι δυνατόν, να μην θέλει να είναι κρατικοδίαιτος και αργόμισθος, όπως εμείς ;", αλλά το ξεπερνούν αστραπιαία, επειδή αυτές οι σκέψεις είναι ενοχλητικές και διορίζουν άλλον αργόμισθο, στην κενή θέση. Με σημερινές του δηλώσεις, πάντως, ο υπουργός, το έκανε χειρότερο, λέγοντας ότι ο οργανισμός αυτός, ΔΕΝ έχει έσοδα, ούτε καν ΑΦΜ (!), άρα τα δυσανάλογα μεγάλα έξοδα του, τα πληρώνουν και αυτά, οι εγχώριες "πόρνες"-φορολογούμενοι (είχα μια ελπίδα μήπως τα πλήρωναν οι "ευρωπαϊκές πόρνες", οι φορολογούμενοι της Ε.Ε, δηλαδή).
-Μέχρι τα τέλη Απριλίου, όφειλαν οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του 2017 και από τους ισολογισμούς τους, είναι ξεκάθαρο, ότι όλη η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, κατευθύνεται, προς δύο "νταβατζήδες" : τράπεζες (με τεράστια επιτόκια δανεισμού) και Δημόσιο (φόροι κυρίως και εισφορές) !
-Μία ακόμα ανεπάγγελτη υπουργός, τέλος, θέλει να καταπολεμήσει, λέει, την "μαύρη εργασία" με ελέγχους και πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση κανονικής πρόσληψης, θα κάνει και έκπτωση...Απέναντι σε αυτήν, την "αριστερή πραγματικότητα της αυταπάτης", υπάρχει και η κανονική-επίσημη πραγματικότητα : για κάθε 2000 ευρώ, που παίρνει ο υπάλληλος, ως μηνιαίο μισθό, ο εργοδότης έχει δώσει άλλα τόσα ή και παραπάνω, στο Δημόσιο, μέσω φόρων και εισφορών, άρα το μισθολογικό κόστος είναι 4000 ευρώ και πλέον. Ακόμα και με την "αριστερή λογική" των οπαδών του Κέυνς (τα αριστερά χάπατα τον λατρεύουν σαν θεό), δεν θα ήταν προτιμότερο, να παίρνει 3 χιλιάρικα "μαύρα" ο εργαζόμενος, αντί για 2 νόμιμα ; Έτσι και αυτός, θα είχε 1000 ευρώ, επιπλέον, για να ξοδέψει και ο εργοδότης, θα εξοικονομούσε άλλα 1000, για να κάνει επενδύσεις, προσλήψεις κλπ. Αντί αυτού, προτιμούν οι νταβατζήδες, να μπαίνουν ...ως συνέταιροι, στις επιχειρήσεις, με 50-50, για να μπορούν να δίνουν λεφτά, σε μετακλητούς, "συμβούλους" και λοιπά αργόμισθα, κρατικοδίαιτα, τρωκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.