Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

το ζήτημα είναι νομικό, όχι πολιτικό

    Από την πρώτη στιγμή και ίσως κόντρα στο ρεύμα, είχα ταχθεί 100% ΥΠΈΡ της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, όταν δηλαδή γινόταν η σχετική Δίκη, στον Άρειο Πάγο, διότι έβλεπα τα "σκατά", που έρχονταν, από τα οποία αδυνατούν να ξεφύγουν οι πολιτικοί μας, που αποδεικνύονται πολύ "λίγοι" !
 Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, δείχνουν να έχουν πελαγώσει, κάνουν δηλώσεις της πλάκας και δίνουν την εντύπωση, ότι έχουν μπερδέψει την βούρτσα, με το άλλο...
  Αντίστοιχα, βέβαια και οι Τούρκοι πολιτικοί, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και κάνουν επίσης ατυχείς δηλώσεις και αυτοί όμως λόγω άγνοιας της υπόθεσης, που είναι καθαρά νομική και όχι πολιτική.
  Η υπόθεση ήταν εξαρχής απλή και ήταν ζήτημα απόδειξης ενός και μόνον γεγονότος-ερωτήματος : συμμετείχαν ή όχι οι 8 στο πραξικόπημα ; Αν η απάντηση είναι ναι, ΔΕΝ δικαιούνται άσυλο ! Τόσο απλά. Εγκληματίες και μάλιστα, με τόσο σοβαρές-κακουργηματικές κατηγορίες, ΔΕΝ μπορεί να ζητάνε άσυλο.
  Η πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου, με μία άριστη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση (που δεν έγινε είδηση, όπως η δευτεροβάθμια...), απεφάνθη ότι δεν δικαιούνται ασύλου, οι 8 (έστω ο ένας, που εξετάστηκε πρώτος, ίδια αντιμετώπιση θα είχαν, ούτως ή άλλως, όλοι), παραθέτοντας και τις σχετικές ΝΟΜΙΚΈΣ διατάξεις.
  Η δευτεροβάθμια επιτροπή, που ..."έκανε Τούρκους", τους Τούρκους και όχι μόνον, με την απόφαση της, δέχεται ...το αφήγημα-παραμύθι των 8, που λέει ότι : είχαν πάρει εντολή για αποστολή διάσωσης και μόλις είδαν τι γινόταν στην Κων/πολη, όπου ο λαός λιντζάριζε τους πραξικοπηματίες, φοβήθηκαν και έφυγαν !
   Έφυγαν δηλαδή και αντί να γυρίσουν στην βάση τους, όπου ΔΕΝ υπήρχαν επεισόδια κλπ, προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, σε μιαν άλλη χώρα, δηλαδή...(για τέτοιο φόβο, μιλάμε)
   Αυτό το αφήγημα, προφανώς, στηρίζεται μόνον στις μαρτυρίες των ίδιων των 8 Τούρκων και πουθενά αλλού και κυρίως όχι στην Κοινή Λογική !
   ΑΝ διώκονταν πολιτικά και όχι ποινικά, θα έρχονταν με σκάφος ή γιοτ και με πολιτικά, όπως κάνουν οι άλλοι, μετά το άνοιγμα της κερκόπορτας, από τον Άρειο Πάγο, ΌΧΙ με στρατιωτικό ελικόπτερο και με τις στολές τους...
   Οι Τούρκοι πολιτικοί, αντί να γαβγίζουν, θα όφειλαν να στείλουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, που αποδεικνύουν την ενεργό συμμετοχή των 8 στο πραξικόπημα (αν δεν το έχουν ήδη κάνει, δηλαδή).
   Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό είναι ένα ζήτημα, που θα έπρεπε να απασχολήσει τον φυσικό τους Δικαστή, ήτοι τα τούρκικα Δικαστήρια ΚΑΙ ΌΧΙ εμάς !
   Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αυτός που τα έκανε μαντάρα (για να χρησιμοποιήσω μια πολύ επιεική έκφραση) εξαρχής, ήταν ο Άρειος Πάγος, με την αστεία (στα όρια του -κακόγουστου- ανέκδοτου) απόφαση, να μην τους εκδώσει...
   Δεν είναι δυνατόν μια χούφτα Δ.Υ μιας διοικητικής επιτροπής, να επωμίζονται ένα τέτοιο βάρος και να παίρνουν αποφάσεις, που διακινδυνεύουν διεθνείς σχέσεις της χώρας, όταν οι Δικαστές, που υποτίθεται γνωρίζουν το Νόμο, ΔΕΝ έκαναν σωστά τη δουλειά τους και αποφάσισαν με υποκειμενικά και ό,τι να ναι κριτήρια και στερεότυπα της πλάκας ("εξπρές του μεσονυκτίου", "κακός Ερντογάν" κλπ) !
   Αυτό τελικά, που αποδεικνύει η υπόθεση των 8 και πρέπει να καταλάβουν και οι γείτονες, είναι ότι στην Ελλάδα, ΔΕΝ λειτουργεί σωστά, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Δημόσια Διοίκηση, δεν υπάρχει απαραίτητα δόλος, απλά δεν μπορούν να κάνουν σωστά και σύμφωνα με το Νόμο, τη δουλειά τους...
   Και η πλάκα (πικρή και πάλι) είναι ότι εμείς, υποτίθεται πως κατηγορούμε τους άλλους, τους ...απέναντι, ότι δεν γίνονται εκεί "δίκαιες και ορθές Δίκες", αντί να κοιτάμε τα ΔΙΚΆ μας χάλια !

2 σχόλια:

  1. Η απροθυμία των διχαστών του Α.Π να κάνουν ...το αυτονόητο και να στείλουν τους 8, πίσω από εκεί που ήρθαν, με τις κλωτσιές (στην καλύτερη), επηρεασμένοι από φωνές αριστερών μη νομικών, ξεβράκωσε και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η μεν κυβέρνηση, λέει ότι οι πραξικοπηματίες είναι ανεπιθύμητοι, αλλά δεν θα εκδοθούν, ήτοι ξέρουμε το σωστό, αλλά δεν το κάνουμε! Η δε εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, ενός υποτιθέμενα δεξιού (λολ) κόμματος, ως άλλος Λαφαζάνης ή ανταρσύα ή ρουβίκωνας, βγαίνει επίσης να στηρίξει τους 8 και τη μη έκδοση τους...Συμπέρασμα; Μόνη πολιτική ιδεολογία, στην Ελλάδα, πως θα κερδίσουμε ή δεν θα χάσουμε ψηφαλάκια και όχι το καλό της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αίτηση αναστολής χορήγησης ασύλου, οι βλάκες (;) εκπρόσωποι του ελληνικού Δημοσίου, επικαλέστηκαν κίνδυνο διατάραξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων...Αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αλλά το πολιτικό ζήτημα, έρχεται δεύτερο, όπως είπαμε, σε σχέση με το νομικό! Εγκληματίες, με σοβαρότατα ΚΑΚΟΥΡΓΉΜΑΤΑ, όπως οι 8, απλά ΔΕΝ μπορεί να δικαιούνται ασύλου, τόσο απλά, ΤΙ δεν καταλαβαίνουν (όλοι) ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.