Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Καλή Χρονιά !

    Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με Υγεία, σωματική, πνευματική και ψυχική, στους λιγοστούς τακτικούς αναγνώστες του blog και για την χώρα μας, Ειρήνη και Ανάπτυξη.
 Δεν εκφράζω μομφή ή παράπονο, κατανοώ, ότι οι περισσότεροι, είναι "περαστικοί" αναγνώστες, έρχονται από κάποια μηχανή αναζήτησης, αναζητώντας λύση ή πληροφορίες, για το νομικό τους πρόβλημα και ξανά φεύγουν, αν δεν χρειάζονται άμεση νομική-δικηγορική υποστήριξη.
  Τα νομικά θέματα, εξάλλου, είναι γεγονός ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα, στην εγκυκλοπαιδική μόρφωση των περισσοτέρων (περισσότερο π.χ ενδιαφέρουν τα ιατρικά θέματα τον μη ιατρό) και ίσως για αυτό, δεν υπάρχουν πολλά μέλη, αναλογικά με τον αριθμό των επισκέψεων, που υπερβαίνει τις 30.000 ή και 40.000 μηνιαίως (ξανά λέω, ότι δεν έχω πρόβλημα, με αυτό).
   Σε αυτό, ίσως να συντελεί και το γεγονός, ότι οι απόψεις μου, επί άλλων θεμάτων, δεν νομίζω ότι βρίσκονται στον μέσο όρο, πιθανόν να θεωρούνται "αιρετικές" ή δυσάρεστες σε πολλούς και προφανώς, όπως δηλώνω, προσπαθώ να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός, οπότε και πάλι αυτά τα 120 σημερινά μέλη, μπορεί να είναι και πολλά...
   Αν και οι ανασκοπήσεις, έπρεπε να γίνονται μέχρι χθες, κάνοντας σήμερα, μία αντίστοιχη, για το blog, είναι σαφές ότι το 2017 δεν υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικό, σε αναρτήσεις (οι λιγότερες μετά τα έτη 2012 και 2013, που ήταν τα πιο παραγωγικά).
   Βέβαια, αν και αναγνωρίζω ότι έχω "τεμπελιάσει" κάπως (αν και λογικό, μετά από 1200 και βάλε αναρτήσεις, από το ξεκίνημα), το γράψιμο είναι συνάρτηση και της διάθεσης, του ελεύθερου χρόνου, από τη δουλειά και άλλων παραγόντων.
   Το πιο ανησυχητικό, βέβαια, είναι ότι πέρα από τη μείωση της συχνότητας των αναρτήσεων, έχουν μειωθεί και οι καθαρά-αμιγώς νομικές αναρτήσεις και αντίστοιχα έχουν αυξηθεί οι γενικότερου χαρακτήρα, που δεν ξέρω πόση απήχηση ή αποδοχή, μπορεί να έχουν.
   Όπως είπα, όμως, έχουν εξαντληθεί, μετά από τόσα χρόνια, κάποια βασικά θέματα, κυρίως ποινικά, ενώ ορισμένα ίσως χρήζουν επικαιροποίησης, επειδή μεταβάλλεται και η Νομοθεσία, οπότε μάλλον πρέπει να ρίξω περισσότερο βάρος και έκταση, σε ζητήματα αστικής φύσεως.
   Στο σημείο αυτό, επικαλούμαι και ζητώ ξανά, βοήθεια, από αναγνώστες, τη λεγόμενη "ανατροφοδότηση", δηλαδή να μου ζητείται, από εκείνους, να αναφερθώ σε νομικά ζητήματα, που εικάζεται ότι μπορεί να ενδιαφέρουν αρκετό κόσμο.
    Πρόθεση μου, αυτή τη στιγμή και χωρίς να σημαίνει ότι θα τηρηθεί, είναι να γράφω κάπως πιο αραιά, όταν υπάρχουν νομικά ή άλλα, σημαντικά ζητήματα, στην επικαιρότητα, όπως είναι και ο σχολιασμός δικαστικών αποφάσεων, πράγμα που έχει, θεωρώ, την αξία του, για πολλούς λόγους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.