Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

όταν ένας, ξεβράκωσε πολλούς

    Ο ίδιος έχασε μόνον την μπλούζα του και ένα παπούτσι, ωστόσο "ξεβράκωσε" πολύ κόσμο : αναφέρομαι στον φοιτητή, που βρέθηκε νεκρός, στην Κάλυμνο, μετά από τέσσερις (!) ημέρες ερευνών (;), μόλις 200 μέτρα, από το σημείο, όπου είχε αφήσει το ποδήλατο του.
  Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω πάει στην Κάλυμνο, ωστόσο από αυτά που είδα, το (βραχώδες) σημείο είναι λίγο πάνω, από τα τελευταία σπίτια και σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για νησί και όχι ένα από τα μεγαλύτερα, άρα μπορεί να ερευνηθεί σχετικά εύκολα.
  Οι πρώτοι, που "ξεβρακώθηκαν" είναι οι δημοσιοκάφροι (ελπίζω να μην παρεξηγούνται οι δημοσιογράφοι, που τους αποκαλώ έτσι), αφού το τι ακούσαμε και διαβάσαμε μέχρι να βγει το πόρισμα του Ιατροδικαστή, που τους εξέθεσε άσχημα, δεν περιγράφεται !
  Από την αρχή, μίλησαν για ...δολοφονία, είπαν ακόμα και ...για σφαίρα στο κεφάλι, για σύρσιμο της σορού, μέσα σε ...τσουβάλι και ένα σωρό άλλες (πως να τις χαρακτηρίσεις ;), ενώ επρόκειτο για ένα τραγικό ατύχημα-δυστύχημα, για ένα απλό στραβοπάτημα, στο βράχο...
   Πιο τραγικό όμως, είναι ότι δεν βγήκε μετά ΟΎΤΕ ΈΝΑΣ δημοσιογράφος, να ζητήσει συγγνώμη (από τους συγγενείς του, αλλά και όλους εμάς, τους δύσμοιρους, που ...ενημερωνόμαστε, από αυτούς), δεν ακούσαμε να παραιτηθεί κανένας, ούτε να απολυθεί, από τον αρχισυντάκτη ή τον ιδιοκτήτη του ΜΜΕ !
   Αποδεικνύεται, ότι οι δημοσιογράφοι, οι τιμητές των πάντων, δεν κάνουν ποτέ αυτοκριτική, ενώ είναι χειρότεροι, από αυτούς, που κρίνουν, ούτε όταν παθαίνουν ΤΌΣΟ καραμπινάτα φιάσκα-νίλες...
   Η φρικτή αποκάλυψη του Ιατροδικαστή, ότι ο θάνατος επήλθε πολλές ώρες μετά, ήτοι ότι ο φοιτητής έμεινε για 3 ημέρες σχεδόν, στα βράχια, να ξεψυχάει αβοήθητος, αργά και βασανιστικά, οπωσδήποτε "ξεβρακώνει" και τους μηχανισμούς έρευνας και διάσωσης (αστική ευθύνη του Δημοσίου και ίσως και ποινικές ευθύνες εδώ, μένει να δούμε, αν θα αναζητηθούν).
   Πέρα από τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, που δεν τον βρήκε έγκαιρα (πάνω από τα τελευταία σπίτια, ενός νησιού...), ενώ έτσι θα μπορούσε ίσως να έχει σωθεί, σίγουρα και οι Καλύμνιοι, δεν θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι, που δεν κινητοποιήθηκαν μαζικά, για να τον βρουν, αλλά και όλοι εμείς, που τον ψάχναμε ...στην τηλεόραση και στους υπολογιστές, ενώ ήταν 200 μέτρα, από το ποδήλατο του και ξεψυχούσε, περιμένοντας βοήθεια !
    Εξίσου τραγικά, τέλος, είναι και τα όσα, ακολούθησαν την εύρεση του άψυχου πια σώματος και τα οποία θα έλεγε κανείς ότι θα συνέβαιναν στην Ζιμπάμπουε και όχι ...σε χώρα-μέλος (και μάλιστα από τα πρώτα) της Ε.Ε.
    Αναφέρομαι στο γεγονός, ότι η σορός έμεινε εκεί, ένα ολόκληρο βράδυ "φρουρούμενη", επειδή έπρεπε να έρθουν Αστυνομικοί και Ιατροδικαστής, "από κάπου αλλού" (και δεν μπορούσαν (;) να φτάσουν νωρίτερα)...
    Σήμερα, βέβαια, μαθαίνουμε ότι διατάχθηκε νέα νεκροψία, από Εισαγγελέα και αν ανατραπεί (!) το αρχικό πόρισμα και πουν τώρα, ότι είναι έγκλημα, θα έχουμε προφανώς, νέα "ξεβρακώματα", όσων προσπάθησαν (;) να το συγκαλύψουν !

1 σχόλιο:

  1. Για να πω την αμαρτία μου, όταν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να μιλούν, για δολοφονία, θυμήθηκα από την περίοδο που ήμουν στο Κέντρο, όπου παρουσιάστηκα στο Στρατό (Θήβα), οι λιγοστοί Καλύμνιοι, που είχα γνωρίσει εκεί, δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά (βέβαια, στη Μοίρα, που με είχαν βάλει, ήταν όλες οι προβληματικές περιπτώσεις και δεν το λέω ρατσιστικά) και είχα καταλάβει από τότε, ότι στο νησί, πρέπει να γίνεται χρήση ναρκωτικών, οπότε το συνδύασα έτσι, ότι δηλαδή μπορεί ο μακαρίτης να είδε κάτι που δεν έπρεπε και να τον καθάρισαν...Βέβαια, ο Ιατροδικαστής είναι κατηγορηματικός, ότι πρόκειται για ατύχημα και προφανώς η δική του γνώμη μετράει, όχι ημών των υπολοίπων ! Από την στιγμή, που υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό, όμως, ας γίνει και η δεύτερη νεκροψία, οπότε να λυθεί το ζήτημα οριστικά, αν συμφωνήσει και ο δεύτερος Ιατροδικαστής, με τον πρώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.