Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

γίνεται της ...Κεντροαριστεράς

     Τις προάλλες, καθώς περπατούσα στο δρόμο, κόντεψε να μου πέσει το σαγόνι, όταν άκουσα θαμώνα καφενείου να λέει, σε άλλον, ότι "στηρίζουμε το Γιάννη το Ραγκούση", όχι τόσο επειδή υπάρχουν άνθρωποι, που ασχολούνται με τα τεκταινόμενα, στην "κεντροαριστερά", όσο ...με την επιλογή του (δηλαδή, έλεος ! Ποιος και γιατί να ψηφίσει Ραγκούση ; χαχα)
   Το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, ονομάζεται πλέον, αν δεν απατώμαι, "δημοκρατική συμπαράταξη", αλλάζει συνέχεια ονόματα, όπως ο χαμαιλέων τα χρώματα, για να παραπλανήσει τον κόσμο, ότι είναι κάτι διαφορετικό, από αυτό, που ήταν.
   Βέβαια, περισσότερο θα ήθελαν να αλλάξουν Α.Φ.Μ, για να απαλλαγούν από τα τεράστια χρέη, που κουβαλάνε, αλλά αυτό, ούτε γίνεται, ούτε θα μπορούσε να γίνει, χωρίς ο κόσμος να τους "μαυρίσει"...
    Συνηθίζουμε όλοι να λέμε ότι ο συριζα, είναι το νέο πασοκ, ωστόσο αυτό είναι ανακριβές, ο συριζα απλά πήρε τους ψηφοφόρους και πολλά στελέχη του πασοκ, αλλά δεν είναι το ίδιο, ο συριζα, παρά την ολοένα μεγαλύτερη στροφή του, προς το κέντρο, παραμένει κόμμα (ακρο)αριστερό !
    Αυτή την περίοδο, συζητούνται τα λεγόμενα "διαδικαστικά" της ψηφοφορίας, για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της κεντροαριστεράς, που μόνο διαδικαστικά δεν είναι...
    Το ζήτημα π.χ της ψήφου, μέσω διαδικτύου, είναι πολύ σοβαρό και είναι λογικό η Γεννηματά, να το φοβάται, όπως ο διάολος το λιβάνι, επειδή οι ψηφοφόροι της, είναι άνω των 75 ετών και δεν σκαμπάζουν, από ίντερνετ κλπ.
     Εξίσου λογικό όμως είναι και το αίτημα του Θεοδωράκη, να επιτραπεί μια τέτοια ψήφος, αφού μπορεί να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο και επιπλέον αυτό θα δώσει και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, στην ψηφοφορία.
     Στην υποθετική τώρα, περίπτωση, που κάποιος, σαν εμένα, που δεν είναι ψηφοφόρος τους, θυσίαζε έναν καφέ σε πλαστικό και έδινε τα 2 ευρώ, για να ψηφίσει, το φυσιολογικό ερώτημα, είναι ποιον, από όλους ;
     Από τους 3 επικρατέστερους υποψήφιους, δηλαδή Γεννηματά, Θεοδωράκη και Καμίνη (με τυχαία σειρά), θα επέλεγα μάλλον τον δεύτερο, με τη λογική ότι ...στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος.
     Και ο Καμίνης είναι συμπαθής, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί, από το έργο του, στο Δήμο Αθηναίων, όχι ότι είναι κακός Δήμαρχος, αλλά εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο !
   Ο Θεοδωράκης είναι ο μόνος, από τους τρεις, που έχει πραγματική εργασιακή εμπειρία, στον ιδιωτικό τομέα, απλά και αυτός, έχει απογοητεύσει, αφού "κατάφερε" να δικαιώσει, όσους τον έκραζαν εξαρχής, κατηγορώντας το Ποτάμι, ως παραπόταμο του πασοκ, όπερ εγένετο, αφού εκεί θα χυθεί, τελικά.
    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, πάντως, είναι να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, πριν εκλέξει νέο αρχηγό η κεντροαριστερά, αφού δεν μπορεί (ή μήπως μπορεί ; χαχα) ο Καμμένος να είναι εσαεί στα 4 και να υπογράφει, το (ακρο)δεξιό κόμμα του, αλλαγές φύλων, σε έφηβους και τουρκικές ενώσεις, σε ελληνικό έδαφος, για να μην χάσει την καρέκλα...(οδηγώντας όμως το κόμμα του, σε αφανισμό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.