Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

προφανή και μη

     Την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, για αποπλάνηση ανηλίκων, ένας μουσικός-δημόσιος υπάλληλος σε κρατικά Ωδεία, ενώ και τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι του, μόνον σε καλλιτεχνική φύση, δεν παραπέμπουν...
  Εδώ ανοίγω παρένθεση, διότι αν ισχύει, αυτό που είχα διαβάσει κάπου, οι μουσικοί, στο Δημόσιο, ανήκουν σε ένα, από τα 20 περίπου "ειδικά μισθολόγια" και παράλληλα αναρωτιέμαι, πόσες ώρες εργάζονται την εβδομάδα τα μέλη μιας κρατικής ή δημοτικής μπάντας (υποθέτω ότι ...είναι σαν τους πυροσβέστες, που πληρώνονται, για "όταν χρειαστεί").
  Μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση (με αδιάσειστα στοιχεία), οι τέως συνάδελφοί του, έβγαλαν κοτζάμ ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, περιέχεται και ένα μεγάλο χωρατό : έλεγαν, λοιπόν, ότι θα κινηθούν άμεσα, οι διαδικασίες, για την απόλυσή του και ότι αυτό είναι ...προφανές !
   Αυτό λοιπόν, το "προφανές" για τους ίδιους, κάθε άλλο παρά προφανές, είναι για εμάς, με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία : τα παραδείγματα, ακόμα και καταδικασμένων, για σοβαρά κακουργήματα, Δ.Υ, που πληρώνονται κανονικά, μέσα στην φυλακή, με τα χρήματα ημών, των φορολογούμενων, είναι ΠΟΛΛΆ, αντίθετα δεν έχει ακουστεί περίπτωση, όπου κάποιος απολύθηκε άμεσα.
   Αυτά θα λέγαμε, είναι τα "καλά" (για τους ίδιους) της μονιμότητας, έτσι την αντιλαμβάνονται κάποιοι υπάλληλοι, αλλά και κυρίως ...οι προϊστάμενοί τους.
   Μπορεί μεν, να υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας, για όλους, ωστόσο εδώ μιλάμε ακόμα και για περιπτώσεις, όπου υπάρχει ομολογία ή τα στοιχεία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
    Στον ιδιωτικό τομέα, απολύεσαι, ακόμα και για ένα λάθος-απλή αμέλεια, που δεν συνιστά καν ποινικό αδίκημα και στο δημόσιο, συνεχίζεις να πληρώνεσαι (και να έχεις όλα τα λοιπά -σκανδαλώδη- προνόμια, ενός Δ.Υ), ακόμα και όταν διαπράξεις κακούργημα, με δόλο !
    Βλέπεις, για να απολυθεί ένας εγκληματίας υπάλληλος (βιαστής, δολοφόνος, παιδόφιλος, έμπορος ναρκωτικών, κλέφτης, απατεώνας κλπ), από το Δημόσιο, θα πρέπει να συνεδριάσουν, δύο πολυμελή πειθαρχικά συμβούλια, με μέλη συχνά, από διαφορετικές υπηρεσίες, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι ...δύσκολο και χρονοβόρο, να βρεθούν και να συνεδριάσουν.
   Το μόνο προφανές, επομένως, σε αυτή την ιστορία, είναι ότι το ζήτημα-σύστημα χρήζει επανεξέτασης, ώστε η απόλυση να γίνεται σε μερικές ημέρες και όχι σε μερικά χρόνια, όπως σήμερα.
    Κάτι άλλο, που ήταν μάλλον αναμενόμενο και προφανές, υπήρξε και μια πρόσφατη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές, τις περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με την ειδικότητα του γιατρού.
    Φαίνεται ότι το "κύκλωμα" τρωκτικά του δημοσίου-"εργατολόγοι" (σε εισαγωγικά, επειδή στην Ψωροκώσταινα, είσαι ό,τι δηλώσεις)-δικ(χ)στές, το οποίο ευθύνεται για πολλά από τα σημερινά δεινά και για την χρεοκοπία του 2010, καλά κρατεί !
    Μόνον στην Ελλάδα, μπορεί ένας φονιάς, να θεωρείται εν ενεργεία Δ.Υ, μέσα στην φυλακή και παράλληλα ΈΝΑΣ δικαστής, να ασκεί οικονομική πολιτική και να καθορίζει αποδοχές κλπ, ήτοι να κάνει κηδείες με ξένα κόλλυβα.
    Είναι ο ίδιος δικαστής (γενικά μιλώντας), που θα πάει, με την σειρά του, όπως βλέπουμε να γίνεται αυτές τις ημέρες, ενώπιον της Βουλής, για να περάσει από ...ακρόαση-συνέντευξη, προκειμένου να διοριστεί στις ανώτατες θέσεις.
    Φαντάζομαι ότι εκεί, για να πάρει τη θέση, θα πρέπει να επικαλεστεί ή και να αποδείξει, ότι είναι "καλό παιδί", ότι δεν θα αμφισβητήσει ποτέ ενέργειες, νομικές και μη, της εκάστοτε εξουσίας, θα προστατεύει καθετί δημόσιο, ενώ θα πολεμά καθετί ιδιωτικό και γενικά θα αποδίδει "το δίκαιο", όπως το αντιλαμβάνονται, όσοι κυβερνούν και νομοθετούν, διαχρονικά, με τόσο άθλιο και άδικο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.