Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

κανένα success story (μέχρι τώρα)

    Η πρόσφατη "έξοδος στις Αγορές", δεν πανηγυρίστηκε δεόντως, από την κυβέρνηση και δικαίως, αφού πρόκειται μάλλον, για "πυροτέχνημα", αντίστοιχο με εκείνο του Σαμαρά.
  Αν το μοναδικό θετικό, είναι ότι βρέθηκαν κάποιοι να μας δανείσουν, ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, από την πρόσφατα χρεοκοπημένη Ψωροκώσταινα, τα αρνητικά είναι σίγουρα περισσότερα.
  Καταρχάς, όσοι μας δάνεισαν, δεν το έκαναν, επειδή μας συμπαθούν, αλλά επειδή το επιτόκιο είναι 4 και 5 φορές υψηλότερο, από αυτό, που θα έπαιρναν, αν δάνειζαν μία άλλη, φυσιολογική, χώρα, άρα τα κίνητρά τους, ήταν 100% κερδοσκοπικά...
  Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, νοσταλγούμε τα χαμηλά επιτόκια, με τα οποία μας δανείζουν, αυτοί, που οι δημοσιοκάφροι μας, αποκαλούν "διεθνείς τοκογλύφους", που εκπροσωπούνται εδώ, από την τρόικα (ή "θεσμούς").
  Ο θησαυρός είναι άνθρακες και επειδή, το φρέσκο χρήμα, που αντλήσαμε ήταν λιγότερο από το μισό, τα υπόλοιπα ήταν ανανέωση-ανακύκλωση παλαιότερων ομολόγων...
   Επομένως, αν η φιέστα αυτή, είχε ως μοναδικό όφελος, κάτι μη χειροπιαστό, ήτοι ότι αποκτήσαμε κάποια επαφή "με τις αγορές" (δε λέω ότι είναι μηδαμινής αξίας, αλλά είναι θεωρητικό, σε επίπεδο ψυχολογίας και μόνον), από την άλλη, υπάρχει η πολύ άμεση και χειροπιαστή ΖΗΜΊΑ (λόγω τεράστιων αμοιβών "συμβούλων" και υψηλών επιτοκίων), που υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
   ΑΝ (με κεφαλαία και πολλά θαυμαστικά) υπήρχε ...ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και Κράτος, θα έπρεπε να είχε επέμβει αυτεπάγγελτα η εισαγγελέας του Α.Π, να είχε αναστείλει την έκδοση του ομολόγου και να διέτασσε κατεπείγουσα έρευνα, για το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής απιστίας (πλέον είναι τετελεσμένο), σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, από τους διοργανωτές αυτής της φιέστας !
   Παραβλέποντας ...τα 350 εκατομμύρια της ζημιάς μας (τόσο τα υπολογίζουν, μπορεί να είναι λιγότερα ή και περισσότερα), είναι σαφές, ότι κανένα success story, ποτέ και πουθενά, δεν προήλθε από ...δανεισμό, έστω και φθηνό.
    Οι παθογένειες της ελληνική κοινωνίας και πολιτικής (για να μην ξεχνιόμαστε) και μετά οικονομίας, είναι ή θα έπρεπε να είναι, γνωστές και μόνον αν χτυπηθούν αυτές, θα προκύψει κάποια "άσπρη μέρα".
    Τα θετικά μέτρα, που ψήφισε, πρόσφατα, η Βουλή και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, αληθινού success story, δυστυχώς, με συμπαιγνία κυβέρνησης και δανειστών, παραπέμφθηκαν στις καλένδες, για ...μετά το 2019, οπότε θα πρέπει, αντίστοιχα, να περιμένουμε, για καλύτερες ημέρες, λες και δεν έφταναν επτά, ήδη, χρόνια, που κάνουμε υπομονή (όσοι πληρώνουμε την χρεοκοπία κάποιων άλλων) !
    Είναι εδώ πολύ χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ότι ένα 40%, ΜΌΛΙΣ, πληρώνουμε, το υπόλοιπο, είτε έχει μηδενικό εκκαθαριστικό, είτε παίρνει επιστροφή φόρου.
    ΒΑΣΙΚΆ ΜΈΤΡΑ, δηλαδή, που έπρεπε να είχαν ληφθεί, από την επόμενη ημέρα της χρεοκοπίας (μάης του 2010), όπως η μείωση του αφορολόγητου και η ΔΙΕΎΡΥΝΣΗ της φορολογικής βάσης, θα εφαρμοστούν (και αν) το 2020 (!), δέκα χρόνια μετά, με την "ζουρλάρεια λογική", του ποιος ζει (όσοι δεν πληρώνουν, επί 7 χρόνια) και ποιος πεθαίνει (όσοι πληρώνουν, επί 7 χρόνια), μέχρι τότε...
     Αυτά, στο σκέλος των εσόδων, γιατί υπάρχει και το σκέλος των εξόδων, που είναι πιο πονεμένη ιστορία, εφόσον η εγκληματική σπατάλη του Δημοσίου, συνεχίζεται σαν να μην τρέχει τίποτα !
    Οι υπερτιμολογήσεις, στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που προμηθεύεται το Δημόσιο, εξακολουθούν να αποτελούν τον κανόνα, ενώ και οι πάσης φύσεως αμοιβές των Δ.Υ, εξακολουθούν να είναι, χωρίς νομική-συνταγματική λογική ή κάλυψη, ΠΟΛΎ υψηλότερες, από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα και κυρίως, υψηλότερες, από ότι θα έπρεπε, με βάση τις οικονομικές συνθήκες (τουλάχιστον, δε μιλάμε για την ανύπαρκτη παραγωγικότητα-αποτελεσματικότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.