Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

κατρακύλα δίχως φρένα...

    Για τους δικαστές ισχύει πλέον το "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς", με τις ανακοινώσεις "άμυνας", που βγάζουν ενάντια στις "επιθέσεις", που δέχονται, βυθίζονται, από μόνοι τους, ολοένα και περισσότερο στην ανυποληψία...
  Μπορεί ίσως, ορισμένες από τις "επιθέσεις" εναντίον τους, να είναι άδικες ή όχι τόσο δίκαιες, ωστόσο με αυτά, που λένε, στις δικές τους δηλώσεις, γελάει ο κάθε πικραμμένος (εκτός από τον τέως πρόεδρο του ΣτΕ) !
  Πρώτον, έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος "εμπιστεύεται την δικαιοσύνη (τους)" και δεύτερον, νομίζουν ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους (αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο).
  Η σημερινή (...πρωτόγνωρη και βαρυσήμαντη, για τα χάπατα της δημοσιογραφίας), θλιβερή, δήλωση του προέδρου του ΣτΕ, μοιάζει με νιαούρισμα, από γατάκι, που πιστεύει πως είναι τίγρης...
   Είναι φοβερό πάντως, πόσο κοντή μνήμη έχουν οι δημοσιογράφοι, που σχεδόν εκθείαζαν από το πρωί, τον "θαραλλέο" αυτόν δικαστή, που ...παραλίγο να τους αφήσει άνεργους !
   Διότι, δεν είμαστε ούτε χρυσόψαρα, ούτε χάπατα, ώστε ένα χρόνο μετά, να μην θυμόμαστε ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ μαχόταν λυσσαλέα, ακόμα και με αθέμιτα μέσα, για να επηρεάσει το Δικαστήριο και να κηρυχθεί ο "Νόμος Παππά" ως συνταγματικά εντάξει, τόσο "ανεξάρτητος" και μακριά από την εκτελεστική εξουσία είναι και ο ίδιος...
    Η τελική απόφαση, που επιτεύχθηκε (ερήμην του Προέδρου) με κόπο και αίμα και μόνον χάρη στην έγκαιρη και σημαντική αντίδραση της υγιούς κοινωνίας, απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, είναι (και αυτή είναι η ειρωνεία) μία από τις ελάχιστες, που δικαιολογούν τον όρο "ανεξάρτητη" για τη δικαιοσύνη !
   Αν τέτοιες αποφάσεις, ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και οι πολίτες θα είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη "δικαιοσύνη" και οι δικαστές, θα μπορούσαν να λένε πως είναι "ανεξάρτητοι" και κατά παράδοξο τρόπο, θα έχαιραν μεγαλύτερου σεβασμού και από την εκτελεστική εξουσία και δεν θα τους γλεντούσε ο σφακιανός υφυπουργός και ο κάθε άλλος "αστοιχείωτος".
  Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά αναγκαζόμαστε να τα επαναλάβουμε, αφού και οι δικαστές συνεχίζουν να προκαλούν με αστείες ανακοινώσεις : ούτε πραγματική εξουσία έχουν, ούτε ανεξάρτητοι είναι οι δικαστές !
    Όταν ο μισθός σου και η υπηρεσιακή σου εξέλιξη, καθορίζεται από το Δημόσιο και την εκάστοτε εξουσία, είσαι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος, που θα κάνεις τα πάντα, για να μην δυσαρεστήσεις το αφεντικό σου και αυτό κάνει το 99,999% των δικαστών.
    Από την άλλη, όπως επίσης είναι σαφές και το έχουμε ξαναπεί, μπορεί ΑΎΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΊ, με έναν Νόμο, η κυβέρνηση, να καταργήσει τα μισά Δικαστήρια και τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις, οδηγώντας τους μισούς δικαστές στην ανεργία, απλά και μόνον, για να δείξει ...ποιος έχει το πάνω χέρι.
    Και μάλλον σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η σημερινή πανικόβλητη ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ, αν θυμηθεί κανείς το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "παραπολιτικά" : μπορεί ο ίδιος να είναι κοντά στην σύνταξη, αλλά προσπαθεί να προστεύσει τους άλλους "δικαστές του" (παρότι έφυγαν από το μαντρί του και δεν του έκαναν το χατήρι, με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, χαχα).
    Πέρα από την πλάκα, αν θέλουν οι δικαστές να περισώσουν όσα ψήγματα κύρους έχουν απομείνει στο θεσμό, όχι στους ίδιους, θα πρέπει να αρχίσουν και να δικάζουν ως (ανεξάρτητοι) δικαστές και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι, που απλά εφαρμόζουν ο,τιδήποτε ψηφίζει (και έχει ψηφίσει μέχρι τώρα) η Βουλή, όσο παράνομο και αντισυνταγματικό και αν είναι ! Τόσο απλό, αλλά και τόσο δύσκολο, συνάμα, όπως αποδεικνύεται, αφού πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές δεκαετιών...
    Οι θεσμικές παθογένειες της Ψωροκώσταινας, μοιάζουν τόσο πολύ ριζωμένες και παγιωμένες, που η έκφραση "καμία σωτηρία", δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η θλιβερή πραγματικότητα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.