Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

τι θα κάνουμε δίχως τους "θεσμούς" ;

     Καθώς το "ελληνικό πρόγραμμα" τελειώνει (τυπικά, τουλάχιστον) σε ένα χρόνο, από σήμερα και η κυβέρνηση αγωνιά, για το αν και πότε θα βγει στις Αγορές, το δικό μας άγχος, των άγρια φορολογούμενων "κορόιδων", προκειμένου να εμφανίσουν πλεονάσματα και να πληρωθούν τα δανεικά, που πήραν και έφαγαν ΆΛΛΟΙ, είναι διαφορετικό.
  Η αγωνία μας, είναι, τι θα γίνει, αν φύγουν "οι θεσμοί", η τέως τρόικα δηλαδή, αν πάψει ο έξωθεν έλεγχος των αριστερών, που ήδη κυβερνούν ή όσων αριστερών επιθυμούν την εξουσία (βλέπε ΝΔ, το πιο αριστερό κόμμα, από όλα) !
  Το άγχος αυτό, που μόνο αδικαιολόγητο δεν είναι, επιβεβαιώνεται, με το ...χειρότερο τρόπο, από κάποια νομοσχέδια, που ήρθαν, πολύ πρόσφατα, στη Βουλή, μερικά από τα οποία μάλιστα, δεν συνοδεύονταν από ανάλυση κόστους, επειδή αυτό, είπαν, δεν είναι δυνατόν (sic) να προσδιοριστεί εκ των προτέρων (αυτά, ΟΎΤΕ στη Β. Κορέα)...
  Και φυσικά, ποιος να ελέγξει το κόστος των νέων νομοσχεδίων, οι δημόσιοι ...υπάλληλοι, των επιτροπών κλπ ή οι ανεξάρτητοι (εδώ γελάμε) δικαστές ; Αφού ξέρουν ότι το κόστος, θα το πληρώσει ...κάποιος άλλος, όχι οι ίδιοι, γιατί να ενδιαφερθούν και κυρίως γιατί να έρθουν σε σύγκρουση με αυτούς, που τους ταΐζουν ;
   Επειδή, αργά ή γρήγορα, όλα εξηγούνται, έτσι εξηγήθηκε και γιατί τελείωσε η πρόσφατη απεργία στους ΟΤΑ (καθαριότητα) και τι συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου.
   Φυσικά, η εξήγηση έγκειται στις ρουσφετολογικές-χαριστικές διατάξεις του νομοσχεδίου Σκουρλέτη, για να αποδειχθεί ότι στο τέλος, πάντα νικάνε τα τρωκτικά και πάντα υποχωρεί η εκάστοτε κυβέρνηση, μπροστά στις γραφικές "διαμαρτυρίες" τους (χωρίς να τους αγγίξει καν ο αστυνομικός, πέφτουν κάτω και φωνάζουν "με χτύπησε", "μου έσπασε το χέρι" και άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια).
    Εννοείται, πως αν ο Σκουρλέτης, είχε στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ευθιξία, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, μετά το "άδειασμα" από τον Τσίπρα, που το πήρε πάνω του και έδωσε στα τρωκτικά ό,τι ζητούσαν, για να σταματήσει η απεργία, παρά τις διαφωνίες εκείνου (του Σκουρλέτη) !
    Βέβαια, είναι γνωστό, ότι αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός, είναι έννοιες άγνωστες σε κρατικοδίαιτα τρωκτικά, που τα "καταπίνουν" ΌΛΑ, προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα και την αργομισθία τους...
    Επειδή ακούγεται για (μάλλον μίνι) ανασχηματισμός, μετά τη ΔΕΘ, έχουμε ξαναπεί ότι ο Σκουρλέτης είναι από τα μεγαλύτερα βαρίδια της κυβέρνησης, μαζί με τον ανεκδιήγητο Παππά.
    Οι δύο αυτοί, όχι για Υπουργοί δεν κάνουν, αλλά ...ούτε για χοιροβοσκοί, δεν έχουν θέση σε καμία κυβέρνηση καμίας χώρας του (όχι τρίτου, τουλάχιστον) Κόσμου.
    Ο Παππάς, μάλιστα, που το όνομά του, ακουγόταν ακόμα και για αναβάθμιση (έλεος !) σε σοβαρό Υπουργείο (όπου δεν θα ασχολείται με ...δορυφόρους), με τις εμμονές, που συνεχίζει να έχει, στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, με κάνει να αμφιβάλλω, σοβαρά, για την ψυχική του υγεία !
    Δεν ξέρω τι υποχρεώσεις, μπορεί να έχει ο Τσίπρας, απέναντι στους ίδιους ή στις οικογένειές τους, αλλά μετά το πάθημα Βαρουφάκη (που όπως φαίνεται θα συνεχίσει να τον ταλαιπωρεί...), θα έπρεπε να έχει καταλάβει, πως, αν δεν ξεφορτωθείς τα "βαρίδια", θα σε συμπαρασύρουν, προς τα κάτω.
    Η πολιτική δεν ασκείται με γνωριμίες, φιλίες, λυκοφιλίες και δημόσιες σχέσεις και όλα πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό του κοινού συμφέροντος !
    Αντί να συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα του κράτους-μορφώματος της Ψωροκώσταινας, αυξάνουν (!) τα βάρη για τους -ήδη άγρια και παράνομα- φορολογούμενους, με δωράκια στους ΟΤΑ, κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων (ΟΑΣΘ), διορισμούς "μετακλητών", αυξήσεις μισθών και επιδομάτων σε κρατικοδίαιτα τρωκτικά και προσλαμβάνουν χρυσοπληρωμένους συμβούλους του κώλου, λες και το Δημόσιο, δεν έχει μορφωμένους υπαλλήλους (με δυνατούς τίτλους σπουδών), να το "συμβουλέψουν"...
     Επομένως, αν όλα αυτά και άλλα τραγικά, συμβαίνουν ΣΉΜΕΡΑ, όταν υποτίθεται πως βρισκόμαστε ακόμα εντός προγράμματος και προσαρμογών, είναι απόλυτα λογικό, να μας λούζει κρύος ιδρώτας, για το τι θα συμβεί, μετά τη λήξη του, για τη νέα επέλαση των τρωκτικών, που προοιωνίζεται, ειδικά από την στιγμή, που δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, αυτή τη στιγμή, να τα εξοντώσουν ! (όποιος σκέφτηκε ότι θα τους σταματήσει ...ο Κούλης, καλύτερα να μην πάει να ψηφίσει ποτέ ξανά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.