Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια

   Αν σκοτώσεις, θα μπεις στην φυλακή, για 20 χρόνια, χοντρικά, όχι ότι είναι λίγα, αλλά θέλω να πω, ότι κάποια στιγμή θα βγεις !
  Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπως η εσχάτη προδοσία, όπου δεν επιτρέπεται "απόλυση" από τις φυλακές, εκεί τα ισόβια, σημαίνουν ισόβια, δηλαδή για όσο ζεις, μόνον νεκρός βγαίνεις από την φυλακή...(βλέπε και συνταγματάρχες της Χούντας)
  Ο πρόλογος αυτός, αφορά, φυσικά, την "περίπτωση" του Μπαρουφάκη, μετά τις αποκαλύψεις (εκ νέου, γνωστά είναι αυτά, απλά κανείς δεν συγκινείται, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια) για τα "σχέδιά" του.
  Γνώμη μου είναι, ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, σε βάρος του, διότι με τις θεωρίες των παιγνίων του (και όλοι ξέρουμε τι παίζει...), παραλίγο να μας βγάλει από το ευρώ και από την Ε.Ε, χωρίς ο συριζα να έχει τέτοια εντολή από το λαό (ο Τσίπρας ξύπνησε και του πήρε το τιμόνι, από τα χέρια, ελάχιστα πριν τσακιστεί το σαπιοκάραβο, στα βράχια) !
  Κάποιοι από το τσούρμο των τρελών, του πρώτου εξαμήνου, του 2015, της πιο σκοτεινής και επιζήμιας για τον τόπο, περιόδου, μετά την μεταπολίτευση, μάλιστα εξακολουθούν να κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα, να βγαίνουν τις τηλεοράσεις, σαν να μην συνέβη τίποτα κλπ.
   Το τι συνέβη, βέβαια, είναι γνωστό, αν και το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστο : κλείσιμο και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ("αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες", είχε πει ο ξιπασμένος τρελός), τεράστια εκροή καταθέσεων, capital controls, καταστροφή επιχειρήσεων και ένα σωρό άλλα, για να κάνει ο Μπαρουφάκης ..."περήφανη διαπραγμάτευση" με πέτσινα μπουφάν και κοριούς, κάτω από το τραπέζι.
   Φυσικά, στο κομμάτι της εσχάτης προδοσίας, πρέπει να συνυπολογιστεί και το τι θα συνέβαινε, αν ο Τσίπρας, δεν ξυπνούσε, από τον εφιάλτη, τελευταία στιγμή : μια τυχόν έξοδος της χώρας, από την Ε.Ε θα την καθιστούσε ευάλωτη, με πιθανές τραγικές εθνικές συνέπειες, πέρα από τις καθαρά οικονομικές, δηλαδή.
    Και φυσικά, μπορεί τώρα, που το θέμα συζητείται μόνον θεωρητικά, τα αριστερά χάπατα, δηλαδή οι Δ.Υ κυρίως, που ψήφισαν 2 φορές συριζα το 2015, να λένε "δεν θα είχα πρόβλημα, να πάρω IOU'S, αντί για λεφτά", ωστόσο αν συνέβαινε όντως αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αργά ή γρήγορα, θα χυνόταν αίμα, στους δρόμους, η κατάσταση θα έβγαινε εκτός ελέγχου !
    Δύο και πλέον χρόνια, μετά δεν έχει γίνει ΤΊΠΟΤΑ, προκειμένου οι υπαίτιοι, εκείνης της καταστροφικής περιόδου, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν, αυτό είναι κάτι, που μένει μετέωρο, η νέμεσις, πρέπει να επέλθει, είναι αναπόφευκτο, δεν μπορεί να κάνεις τόσο μεγάλο κακό και σε τόσους πολλούς και να ζεις αμέριμνος, σαν να μην συνέβη τίποτα...
    Δεν ξέρω τώρα, πόσοι και ποιοι, πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι, γιατί δεν είναι μόνον ο μπαρουφάκης, σίγουρα, υπάρχουν και εκείνοι, που τον ανέχτηκαν, για περισσότερο από όσο έπρεπε (θα ισχυριστούν βέβαια, ότι παρασύρθηκαν, από τον "καθηγητή").
    Είναι ίδιον των αριστερών χάπατων, να θεωρούν αυθεντία, όποιον φέρει τον τίτλο "καθηγητής", ακόμα και αν είναι ο μεγαλύτερος τενεκές (ξεγάνωτος) του κόσμου !
    Επίση, για να διακινδυνεύσω και μια πρόβλεψη, φοβάμαι ότι σε τυχόν Ειδικό Δικαστήριο (για το οποίο, ο ίδιος ο μπαρουφάκης, σχεδόν παρακαλάει, να γίνει), δεν είμαι και τόσο βέβαιος, ότι θα υπάρξουν καταδίκες...
    Το πιθανότερο είναι να πουν, στο τέλος, ότι ...δεν υπήρχε δόλος και να μείνει το θέμα εκεί : εξάλλου, ο μπαρουφάκης, θα αρχίσει τα δικά του και οι δικαστές, μη έχοντας και οικονομικές γνώσεις, δεν θα καταλαβαίνουν τι λέει, θα μπερδευτούν !
     Μπορεί δηλαδή, να απαλλαγεί, λόγω βλακείας ή λόγω τρέλας, ωστόσο επειδή και η κοινωνία, οφείλει να προστατεύεται από επικίνδυνα άτομα, ακόμα και αν έχουν το ακαταλόγιστο (μένει να αποδειχθεί), ο δεύτερος δρόμος, που οδηγεί, στο ίδιο, επιθυμητό, αποτέλεσμα, είναι ο ισόβιος εγκλεισμός, σε ψυχιατρείο.
     Αυτό το λέω, διότι όχι μόνον ο μπαρουφάκης, αλλά και άλλοι τρελοί εκείνης της περιόδου, έχουν ή σκέφτονται να κάνουν κόμματα και να κατέβουν στις εκλογές, οπότε το λιγότερο, που πρέπει να κάνει η Πολιτεία, μέσω του Α.Π, είναι να απαγορεύσει την κάθοδό τους, σε αυτές !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.