Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

τα ψέματα συνεχίζονται...

    Όπως είδαμε και πρόσφατα, τα μεγαλύτερα και χειρότερα ψέματα, προέρχονται ...από τις στατιστικές, επειδή έχουν επίφαση επιστημονικότητας και δίνουν μια εντελώς στρεβλή εικόνα, για την πραγματικότητα !
  Το κακό επιτείνεται, επειδή οι δημοσιογράφοι τις καταπίνουν αμάσητες και έτσι, μετά, τις σερβίρουν στα πρόβατα-αναγνώστες (ή τηλεθεατές), επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επισημάνουν, ποια είναι τα ψέματα, που λένε οι στατιστικές (ή ...οι πικρές Αλήθειες, που κρύβουν, η άλλη όψη δηλαδή του ψέματος). 
  Έτσι π.χ πρόσφατα αναπαράχθηκε μία στατιστική, σύμφωνα με την οποία, οι αμοιβές-μισθοί, στο (χρεοκοπημένο από το 2010) ελληνικό Δημόσιο, είναι αυξημένες, σε σχέση με τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα, κατά 15%...
  Ακόμα και αν ήταν η διαφορά, "μόνον" στο 15% και πάλι θα ήταν τεράστια και φυσικά εντελώς παράνομη, αντισυνταγματική και αδικαιολόγητη (δε μιλάμε για "Αδικία", με όρους ηθικούς, δηλαδή, αλλά με καθαρά νομικούς) !
   Ωστόσο, η "ψαλίδα" είναι πολύ μεγαλύτερη στην πραγματικότητα, που ...αγνοούν οι στατιστικές, διότι ο Δ.Υ παίρνει 12 μισθούς, ενώ ο Ι.Υ παίρνει 14, άρα η αληθινή διαφορά, στις (μέσες, μηνιαίες) απολαβές, είναι τεράστια, όταν ...με δύο μισθούς λιγότερους, είναι στο ...15% παραπάνω.
   Πέρα από το καθαρά μισθολογικό κόστος, βέβαια, ο Δ.Υ κοστίζει στον φορολογούμενο, πολύ παραπάνω, διότι υπάρχουν "και τα υπόλοιπα".
   Έτσι π.χ την περασμένη εβδομάδα, βγήκαν οι δημοσιοκάφροι και μίλησαν ...για "σοκ", επειδή, λέει, οι ένστολοι, θα συμμετέχουν στο εξής, στις δαπάνες, για τις στολές τους.
   Οι συγκεκριμένοι βέβαια, έχουν και άλλα προνόμια, όπως δωρεάν ίσως μετακινήσεις και δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος, φαγητό σε Λέσχες, για να μην πούμε για τα "οδοιπορικά" στο Δημόσιο (που ορισμένοι χρεώνουν 100 ευρώ τον φορολογούμενο, για την απόσταση Σύνταγμα-Ομόνοια) !
   Ό,τι είναι τζάμπα, για αυτούς, το πληρώνουμε πολύ ακριβά όλοι εμείς οι υπόλοιποι...
   Εκτός από τα πάσης φύσεως και μορφής, πιθανά ή και ...απίθανα επιδόματα (π.χ πλύσιμο χεριών, μεταφορά φακέλου και ζέσταμα μηχανής, μερικά που είχαν ακουστεί), τα οποία είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν τα συμπεριλαμβάνουν οι "στατιστικές απάτες", εκτός δηλαδή από τις αυξημένες απολαβές, οι Δ.Υ έχουν και καλύτερους όρους εργασίας (το "εργασία", το βάζεις και σε εισαγωγικά, άνετα).
   Περισσότερες άδειες, σε είδη και διάρκεια, λιγότερες ώρες απασχόλησης και ...έχουν "καταφέρει" (σε συνεργασία με τα τρωκτικά, που ψηφίζουν τους Νόμους ή διοικούν τις Υπηρεσίες) να αμείβονται για υπερωρίες, ΧΩΡΊΣ να παρέχουν υπερωριακή απασχόληση, σε αντίθεση με τον κανόνα, που ισχύει, στον ιδιωτικό τομέα, ότι δουλεύεις παραπάνω, χωρίς να αμείβεσαι για αυτό !
    Και φυσικά, αυτή η στρέβλωση, αλλά και οι λοιπές (π.χ ένα εκατομμύριο άνεργοι, ήδη από το 2010, στον ιδιωτικό τομέα, ΟΎΤΕ ΈΝΑΣ απολυμένος, από το Δημόσιο), συνεχίζονται με τις "ευλογίες" της τρόικα, με αυτά τα ναυάγια, τους υπαλλήλους των δανειστών, που υποτίθεται πως κάνουν "ελέγχους" και διορθώνουν τα "κακώς (αν και η λέξη "κακία" εν προκειμένω, είναι φτωχή) κείμενα" και μετά απορούμε γιατί δεν πρόκειται να βγούμε ΠΟΤΈ από τα Μνημόνια, δηλαδή το καθεστώς της χρεοκοπίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.