Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

για "ποια μεσαία τάξη" μιλάνε ;

    Κάποιος σοφότερος και εξυπνότερος, από εμένα (ο Μαρκ Τουέιν, νομίζω), είπε πως "υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και υπάρχουν και ...οι στατιστικές", ήτοι το μεγαλύτερο και χειρότερο είδος ψέματος, είναι η στατιστική, επειδή φέρει επιστημονικό μανδύα και επειδή οι ψυχροί αριθμοί, σπάνια λένε την Αλήθεια !
  Και φυσικά, το χειρότερο είναι, να καταπίνεις αμάσητες, τις στατιστικές, που σου σερβίρουν, όπως κάνουν οι δημοσιοκάφροι μας και να τις δίνεις μετά αυτούσιες, στα "πρόβατα", με συνοδευτικά σχόλια, τα οποία πόρρω απέχουν της πραγματικότητας...
  Οι πιο πρόσφατες, θέλησαν να μας πείσουν δήθεν, ότι τα μεγάλα θύματα της Κρίσης, είναι η λεγόμενη "μεσαία τάξη" και πόσο έχει αυτή συρρικνωθεί, σε σχέση με τις εποχές της ψεύτικης ευδαιμονίας των δανεικών (αυτό δεν το λένε).
  Ορίζουν ως "μεσαία τάξη", όσους έχουν εισόδημα, από 20 έως 50 χιλιάδες ευρώ και σταματούν εκεί, δεν μπαίνουν καν στον "κόπο" να μας πουν, πιο συγκεκριμένα, ΠΟΙΟΊ έβγαζαν τόσα, πριν ...την επίσημη χρεοκοπία του 2010 !
  Θα προσπαθήσω, να αναφέρω κάποιες -ενδεικτικές- κατηγορίες, μήπως και βοηθήσω να δουν καλύτερα, τα γίδια των ΜΜΕ, που καταπίνουν αμάσητες τις στατιστικές (και μετά ίσως τις αναμασούν-μηρυκάζουν)...
   Στη "μεσαία τάξη", του εγκληματία "κουρασμένου", που έπρεπε σήμερα να είναι στην Φυλακή (αφού η θανατική ποινή, έχει καταργηθεί) και όχι στην Βουλή, λοιπόν, ανήκαν : οι "νερουλάδες", που αλλάζουν τα νερά των βουλευτών, άγαμες θυγατέρες, που δεν είχαν κολλήσει, ούτε μισό ένσημο, πρόωρα συνταξιοδοτημένοι, μετά από λίγα χρόνια κωλοβαρέματος, σε ΔΕΚΟ, ο σκουπιδιάρης του Δήμου, εκπαιδευτικοί με 14 μισθούς, για 8 μήνες μερικής απασχόλησης, ΥΠαξιωματικοί του Στρατού, σαραντάρηδες ...συνταξιούχοι και γενικά, δε νομίζω να υπήρχαν πολλοί, το 2009, Δ.Υ ή συνταξιούχοι, που να έπαιρναν κάτω, από 20 χιλιάρικα το χρόνο, άσχετα αν είχαν δουλέψει ποτέ ή όχι και άσχετα, από τα τυπικά (πόσο μάλλον τα ουσιαστικά...) προσόντα τους, ήτοι ακόμα και απόφοιτοι Δημοτικού (ή και αυτοί, που ...δεν κατάφεραν να τελειώσουν Δημοτικό).
   Όπως είπα, η αναφορά είναι ενδεικτική, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί άλλες περιπτώσεις, είτε από τον εαυτό του, είτε από τους γύρω του, που μπήκαν στη "μεσαία τάξη", επειδή "το αφεντικό τρελάθηκε", επειδή ο "κουρασμένος" δανειζόταν ασύστολα, για να πληρώνει αδρά και να δίνει αυξήσεις, σε κάθε τύπο και είδος, κρατικοδίαιτου τρωκτικού !
   Το γεγονός, ότι όλα ή κάποια από αυτά τα τρωκτικά, σήμερα, δεν ανήκουν στην "μεσαία τάξη", προφανώς, είναι θετικό νέο και όχι "μαύρο", όπως πάνε να το παρουσιάσουν οι δημοσιοκάφροι, η ανωμαλία αυτή, της προ χρεοκοπίας εποχής, δεν θα μπορούσε και δεν έπρεπε να συνεχιστεί, το ότι δηλαδή κάποιοι έπαιρναν λεφτά, παραπάνω, από όσα άξιζαν και είχαν εισοδήματα, που, υπό κανονικές συνθήκες, θα έβλεπαν μόνον στον ύπνο τους...
   Συνεπώς, το να λέμε, ότι η Κρίση κατέστρεψε και αποδεκάτισε τη μεσαία τάξη, είναι Διαστροφή της Αλήθειας, η οποία λέει, πως εξαρχής, οι περισσότεροι, από αυτούς, δεν έπρεπε καν, να είχαν μπει, στη "μεσαία τάξη", να έχουν δηλαδή εισοδήματα, πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ, ετησίως, άρα αυτό, που ζούμε σήμερα, είναι επιστροφή στη Λογική και σε μια μεγαλύτερη ομαλότητα (που δεν ισχύει, ακόμα, συνολικά π.χ για μετακλητούς κλπ) !
   Ασφαλώς και στον ιδιωτικό τομέα, δόθηκαν υπέρογκες και παράλογες αμοιβές, η διαφορά είναι πως αυτά, δεν τα πληρώνουμε σήμερα (το πολύ πολύ να χρεοκόπησε η εταιρία και να έκλεισε), εκείνα που πληρώνουμε, είναι όσα το Κράτος-Δημόσιο, δανείστηκε και μετά μοίρασε σε μισθούς Δ.Υ και σε συντάξεις, εν γένει, η χρεοκοπία της χώρας, οφείλεται στο δημόσιο χρέος και όχι στο ιδιωτικό...
   Άρα, συμπέρασμα : αντί να κλαίνε τα γίδια οι στατιστικολόγοι, οι δημοσιοκάφροι και οι καλεσμένοι τους, για την σημερινή κατάσταση, που εξορθολογίζεται, θα έπρεπε να κλαίνε, για ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και τα επακόλουθά της, που τα πληρώνουν ακόμα (ή ...κυρίως) και εκείνοι, που δεν έφταιγαν σε τίποτα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.