Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

μπορεί ο συριζα να μας κάνει Ελβετία ;

   Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, βλέποντας, ακούγοντας ή διαβάζοντας τι σόι "ενημέρωση", "προσφέρουν" στον κόσμο, οι "δημοσιογράφοι" μας και αυτό επιβεβαιώνεται από χθες, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση, τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ, να γίνουν αναλογικά, με το εισόδημα του παραβάτη !
 Ενώ πρόκειται για σωστό, δίκαιο και αναμενόμενο μέτρο, που εφαρμόζεται σε πολλές (όχι αριστερές) χώρες της Ευρώπης (εξού και ο τίτλος), οι α-νόητοι δημοσιογράφοι, βρήκαν και πάλι ευκαιρία να το ρίξουν στο καλαμπούρι και το λαϊκισμό...(πάντως και ο Υφυπουργός Μαυραγάνης, πιάστηκε αδιάβαστος, διότι δεν ήξερε ότι το μέτρο εφαρμόζεται ήδη αλλού).
 Το τι ανοησία γράφτηκε ή ειπώθηκε, ως συνήθως, με την επιδερμική και ασόβαρη προσέγγιση, που έχουν πολλοί δημοσιογράφοντες ή δημοσιοομιλούντες, δεν περιγράφεται !
  Κάποιοι μπέρδεψαν τα διοικητικά πρόστιμα, π.χ για την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, με την πρόκληση θανάτου, ήτοι την ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που είναι ποινικό αδίκημα (ίδιο για όλους), ενώ άλλοι "συνταγματολόγοι", είπαν ότι αυτό προσβάλει την Αρχή της Ισότητας έναντι του Νόμου !
   Για τους τελευταίους δηλαδή, το ...νόμιμο και το συνταγματικό, είναι να πληρώνει 700 ευρώ, για την παραβίαση του "κόκκινου", τόσο αυτός, που δεν έχει καν 700 ευρώ, όλα και όλα, στην Τράπεζα, όσο και αυτός, που τα έχει στην τσέπη του, ως "ψιλά"...
   Για να γίνουμε Ελβετία, βέβαια, είναι πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν και κυρίως, το πιο απλό και αυτονόητο (για εκείνους): να εφαρμόζεται ο Νόμος !
   Εξ όσων γνωρίζω λοιπόν, εκεί, όταν κάνεις παράβαση του ΚΟΚ, πληρώνεις ένα πρόστιμο, ανάλογο της οικονομικής σου επιφάνειας και μάλιστα αν το ξανακάνεις, αν είσαι υπότροπος, το πρόστιμο μεγαλώνει ή σου παίρνουν το δίπλωμα, ενώ την τρίτη φορά, που θα κάνεις παράβαση, απλά ...πας στη Φυλακή (εξ ού και μερικοί, στη δεύτερη παράβαση, πουλάνε το αυτοκίνητο και παίρνουν τα ΜΜΜ).
   Επίσης εκεί, σε αντίθεση με εδώ, υπάρχουν κάμερες ΠΑΝΤΟΎ και οι παραβάσεις βεβαιώνονται πάντα, σε αντίθεση με εδώ, όπου οι πιθανότητες να σε πιάσουν ...είναι υπέρ σου και έτσι μπορούν δουν π.χ αν πέρασες με πορτοκαλί, την ώρα, που άλλαζε ή αν πάτησες γκάζι να περάσεις, οπότε και το ύψος της ποινής αλλάζει !
   Σε κάθε περίπτωση, στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, σε αντίθεση με την Κολομβία των Βαλκανίων, οι άνθρωποι πειθαρχούν στους Νόμους και σέβονται τους κανόνες, υπάρχει δηλαδή και διαφορετική αντίληψη, νοοτροπία και πειθαρχία, π.χ ο αδερφός μου, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδε στο Βερολίνο, 2 η ώρα την νύχτα, ποδήλατο να σταματά σε ερυθρό σηματοδότη, όταν όλοι οι δρόμοι ήταν άδειοι και έρημοι.
   Όλοι αυτοί, που βγήκαν να χλευάσουν και να σχολιάσουν την είδηση των αλλαγών στον ΚΟΚ, αντί απλά να τη μεταδώσουν, ως οφείλουν αντικειμενικά και χωρίς προσωπικά σχόλια, προφανώς θέλουν να παραμείνει το ισχύον καθεστώς...
   Και ποιο είναι αυτό ; Σε σταματάει η Τροχαία, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και το πρώτο που σε ρωτάει : δουλεύεις και που ; Ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, κατανοούσαν το δυσανάλογα μεγάλο-εξοντωτικό ύψος των προστίμων και στο τέλος σε έγραφαν π.χ ότι δεν φόραγες ζώνη, για ...ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ, που έχει μικρότερο πρόστιμο !
   Και φυσικά, πουθενά αλλού στον κόσμο, δεν υπάρχει αυτό, που γίνεται στην Ψωροκώσταινα (ή Σωρρακώσταινα, για να δανειστώ όρο του συμπαθή κυρίου Δανίκα), να μπορείς δηλαδή, αν έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη" να σβήσεις την κλήση ή να την αλλάξεις, έξω ή πληρώνεις ή ξέρεις ότι θα σου χτυπήσει μια μέρα το κουδούνι, ένας κύριος με στολή και δεν θα είναι ο ταχυδρόμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.