Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

όταν οι λέξεις, χάνουν την σημασία τους

    Κάποιοι (κυρίως δημοσιογράφοι, με περιορισμένο-στερεότυπο λεξιλόγιο), θα το έλεγαν "τραγωδία" (η νέα μόδα των δημοσιοκάφρων, είναι η "ανείπωτη τραγωδία", αφού είναι ανείπωτη, πως ...μας την λέτε, βρε βλάκες ;), άλλοι πάλι "σκάνδαλο" και άλλοι, με πιο τετράγωνη λογική, απλά "έγκλημα".
  Αναφέρομαι στα όσα συμβαίνουν ή ...δεν συμβαίνουν στα περιβόητα hot spots "φιλοξενίας" προσφύγων και μεταναστών και ιδίως στους θανάτους, που είχαμε τελευταία !
  Οι δύο θάνατοι, μάλιστα, συνέβησαν στην ίδια σκηνή, προφανώς από το ίδιο θανατηφόρο θερμαντικό μέσο, με μικρή χρονική διαφορά.
  Μιλάμε ίσως για ανθρώπους, που γλίτωσαν από έναν πόλεμο, που δεν πνίγηκαν στο Αιγαίο, στοιβαγμένοι, σε πλαστική βάρκα και πέθαναν, στην χώρα μας, από κάποιο αυτοσχέδιο μαγκάλι, επειδή η κυβέρνηση και οι "αρμόδιοι" δεν είχαν προβλέψει, πως μετά το καλοκαίρι, έρχεται και χειμώνας...
   Μετά το όνειδος της Ειδομένης, παρακολουθούμε τώρα επί μήνες, τα αίσχη των hot spots, ειδικά μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και το δριμύ ψύχος, όπου αποδείχτηκε πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, καμία προετοιμασία, για τον χειμώνα !
   Βέβαια, δεν είναι μόνον το κρύο και το χιόνι, τα προβλήματα, αυτά θα περάσουν και θα ξανά έρθει το καλοκαίρι, το ζητούμενο είναι πως το βάρος σηκώνουν λίγες περιοχές και ειδικά τα νησιά και πως ο συνωστισμός και η αίσθηση του εγκλωβισμού, οδηγούν, ενίοτε, σε -μάλλον αναμενόμενα- ξεσπάσματα, εντάσεις, ακόμα και επεισόδια, είτε μεταξύ τους, είτε με τους ντόπιους.
  Το σκάνδαλο (ή έγκλημα) γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, από τις καταγγελίες, κάθε τόσο, στα δελτία ειδήσεων, για το γεγονός ότι τα χρήματα, που στέλνει η Ε.Ε, για τον σκοπό αυτό (όπως πάντα), είτε δεν απορροφώνται πλήρως, είτε πηγαίνουν σε άλλους σκοπούς, όπως σε ρουσφέτια και προσλήψεις αργόμισθων, από τους Δήμους, σε ΜΚΟ κ.ο.κ (οι απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές κλπ, είναι το λιγότερο) !
   Οι αριστεροί, που μας κυβερνούν, όπως και οι προηγούμενοι, πήραν τα λεφτά των κουτόφραγκων, για έναν ορισμένο σκοπό και τα μοίρασαν σε "ημετέρους", για ψηφοθηρία, κάνουν τους γενναιόδωρους ξανά, με ξένα χρήματα και δημιουργούν νέες γενιές αργόμισθων.
   Αναρωτιέμαι, όταν βγαίνει ένα ρεπορτάζ, που λέει πως έγιναν αθρόες προσλήψεις σε hot spots, πριν αυτά καν λειτουργήσουν ή ότι από τους 100, που έπρεπε να είναι παρόντες εκεί, όταν άνοιξαν, είναι μόνον οι 20, ΤΙ ΆΛΛΟ μπορεί να περιμένει ένας Εισαγγελέας, για να επέμβει ; (!)
   Για να μην μας πουν μηδενιστές, οφείλω να παραδεχτώ, ότι έγιναν αρκετά, για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων και μάλιστα υπό συνθήκες πιεστικές και έλλειψης χρόνου, αλλά στην πορεία, όπως πάντα, αφέθηκαν όλα στην τύχη τους και αν σκεφτεί κανείς, πόσα χρήματα στέλνει η Ε.Ε, για τον σκοπό αυτόν, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ζουν, πολύ πιο ανθρώπινα και όχι σε σκεπασμένες από το χιόνι σκηνές...
   Όταν ο Μουζάλας, αποκάλεσε "Μακεδονία", το κρατίδιο των Σκοπίων, πολλοί, ακόμα και ο Καμμένος, ζήτησαν την παραίτησή του, αυτός είτε αρρώστησε, είτε το έπαιξε άρρωστος, για ένα διάστημα και μετά, όταν ...ξεχάστηκε το θέμα, ξαναγύρισε στην θέση του, στα μουλωχτά, σαν να μην συνέβη τίποτα.
  Αναρωτιέμαι τώρα, τι άλλο πρέπει να συμβεί, εκτός από άδικους θανάτους και όχι μόνον, για να παραιτηθεί (ή να τον παραιτήσουν) ένας Υπουργός, σε μία χώρα (πέραν της Β. Κορέας, ίσως) ;
  Η πλάκα είναι πως υπερηφανευόμαστε ότι η λέξη "φιλότιμο" είναι αποκλειστικά ελληνική, όμως σε άλλες χώρες, είναι που οι Υπουργοί, σε ανάλογες περιπτώσεις, θα είχαν κάνει χαρακίρι, δεν θα είχαν παραιτηθεί απλά !
   Όσο για τους Εισαγγελείς και λοιπές δικαστικές Αρχές, τι να πούμε ; Όσο παραμένουν και αυτοί, στη "μακαρία" (το εντελώς αντίθετο δηλαδή) αδράνειά τους, τόσο θα διαιωνίζονται και τα "κακώς κείμενα", στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.