Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

σχόλια επικαιρότητας

     Ξεκινάω, από την επικείμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής (της οποίας μάλιστα έγινα πρόσφατα πελάτης, μετά από μακροχρόνιο "πρέσινγκ"), η οποία είναι αναπόφευκτη και επιβεβλημένη έξωθεν και δεν μπορεί να αποτραπεί, ούτε από απεργίες εργαζομένων, ούτε από ...δηλώσεις συμπάθειας κυβερνητικών στελεχών.
 Το μεγάλο ζητούμενο, για μένα, είναι μόνον, να μείνει σε ελληνικά χέρια και είναι θετικό ότι ένας από τους τρεις βασικούς διεκδικητές, είναι σχήμα δύο ελληνοαμερικάνων επιχειρηματιών.
 Επειδή πρόκειται για "φιλέτο" και μια "μηχανή παραγωγής μετρητών", με μεγάλα ετήσια κέρδη, είναι σημαντικό, να μείνει σε ελληνικά συμφέροντα, ώστε μέσω αυτής να χρηματοδοτηθούν τα λοιπά επιχειρηματικά σχέδια των αγοραστών, να γίνουν δηλαδή επενδύσεις και παράλληλα, να μείνουν τα μετρητά, από τα ασφάλιστρα, εδώ, σε εγχώριες τράπεζες !
  Συνεπώς, ίσως θα ήταν σκόπιμο, στο σχήμα των 2 ελληνοαμερικάνων, να μπούν άμεσα και άλλοι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ώστε να σιγουρευτεί πως αυτοί θα είναι και οι πλειοδότες (θεωρώ ότι τα κεφάλαια, άνω ίσως και των 600 εκατομμυρίων ευρώ, υπάρχουν ή μπορούν να βρεθούν).
   Το δεύτερο σχόλιο, έχει να κάνει με την πρόταση Σκουρλέτη, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, στο Δημόσιο, η οποία, παρά τις αντιδράσεις, με βρίσκει μάλλον σύμφωνο !
   Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, ότι το θέμα αυτό, είναι όνειδος, το να υπάρχουν δηλαδή εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και κάθε τόσο οι συμβασιούχοι, να παρακάλανε να πληρωθούν ή να μονιμοποιηθούν, να στήνουν αντίσκηνα, έξω από Υπουργεία ή να τα σπάνε, να μπαίνουν μέσα σε φέρετρα και γενικά να φτάνουν στα άκρα, για να διατηρήσουν την αργομισθία τους...
   Από εκεί και μετά, προφανώς, χρειάζεται μελέτη και σχέδιο, για το ποιοι είναι πραγματικά χρήσιμοι και ποιοι όχι, ώστε οι δεύτεροι να απομακρυνθούν, να γίνει συνολικό συμμάζεμα των δημόσιων φορέων, που λειτουργούν, υπό μανδύα ιδιωτικού τομέα (Α.Ε και ΝΠΙΔ), να εκλογικευτούν και προσαρμοσθούν οι απολαβές, στα νέα δεδομένα, να επανεξεταστούν ακόμα και τα ζητήματα της μονιμότητας και γενικά να σταματήσει η προκλητική σπατάλη, που εξακολουθεί να γίνεται, μετά από επτά χρόνια (επίσημης) χρεοκοπίας !
   Το τρίτο σχόλιο, αφορά τα καραγκιοζιλίκια της ΝΔ, αναφορικά με το ζήτημα του "τάματος του Έθνους", όπου οι βουλευτές της, υποχρεώθηκαν από τον Κούλη, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους, σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
   Το Τάμα του Έθνους, είναι ένα έργο, που ΠΡΈΠΕΙ να γίνει και μάλιστα, πριν το 2021, ο χρόνος αρχίζει και πιέζει ήδη, παρά το "σκοτεινό" παρελθόν του, λόγω όσων έγιναν επί χούντας και όποιος το υποστηρίζει, ούτε ακροδεξιός, ούτε χουντικός είναι, είναι απλά Ορθόδοξος Χριστιανός, οπότε οφείλει και ο Κούλης, να μας πει, αν η ΝΔ, απαρνήθηκε πλέον, το παλιό και γνωστό τρίπτυχο "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" και ...μετακινείται αριστερά, για να πάρει ψήφους, από συριζα κλπ !
   Τέλος, να πω, ότι συμφωνώ με την απόφαση του ΚΑΣ, να μην επιτρέψει επίδειξη μόδας, στον Παρθενώνα, από σχετικό Ιταλικό Οίκο ειδών πολυτελείας.
   Οι όροι της συμφωνίας, θα έβγαζαν ωφελημένη, μόνον την άλλη πλευρά και επιπλέον βρίσκω προκλητική και παράλογη την εμμονή, να γίνει η επίδειξη μέσα στον χώρο και όχι κάπου αλλού, όπου ο Παρθενώνας, θα φαινόταν, στο παρασκήνιο, στο φόντο !
   Με αφορμή αυτό και επειδή τα στοιχεία του τουρισμού, για την χώρα μας, δείχνουν νέα, σημαντική άνοδο, για το 2017 και ...κάποιοι πανηγυρίζουν, ήθελα να πω, ότι στον τομέα του τουρισμού, δεν πρέπει να είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι, π.χ με 25 εκατομμύρια τουρίστες, αλλά να σκεφτόμαστε ότι ...μέχρι τα 50 εκατομμύρια, έχουμε ακόμα δρόμο και δουλειά (υποδομές κλπ) να κάνουμε, να μην συμβιβαζόμαστε με το λίγο ή έστω το περισσότερο, αλλά να επιδιώκουμε να πάρουμε, αυτό, που μας αξίζει, ως φυσική και πολιτιστική ομορφιά, το οποίο δεν έχει αριθμητικά όρια.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.