Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

η σφαγή των αμνών

     Κάθε τόσο, αποδεικνύεται-επιβεβαιώνεται, μία από τις αλήθειες της Ζωής, ότι δηλαδή, για να γυρίσει ο τροχός (ή η ρόδα, μιας και η περιβόητη ρόδα του Συντάγματος, που δεν γύρισε ποτέ, έγινε πρώτο θέμα, στα δελτία ειδήσεων, λες και δεν υπήρχαν πιο σοβαρά θέματα) της Ιστορίας, πρέπει να χυθεί (αθώο) αίμα !
  Όλες οι μεγάλες ιστορικές αλλαγές και μεταβάσεις, η υπέρβαση άδικων και άσχημων καταστάσεων, έγιναν, κατά συντριπτική πλειοψηφία, όχι αναίμακτα, αλλά με το αίμα, ακόμα και ενός μόνον ανθρώπου (ένα πρόχειρο παράδειγμα, ο θάνατος-φόνος του Παύλου Μελά, που έγινε το εφαλτήριο του Μακεδονικού Αγώνα).
  Πριν μερικά χρόνια, χρειάστηκε να χύσει το αίμα του, στη Νίκαια της Αττικής, ένα νέο παλικάρι, σφαγμένο από το μαχαίρι του ακροδεξιού Ρουπακιά, ο Παύλος Φύσσας, για να σπάσει το σάπιο απόστημα της χρυσής αυγής.
  Τώρα, έμελλε ο νέος "αμνός" να γίνει η παιδοψυχίατρος στη Λαμία, σφαγμένη από έναν τρελό (εντός και εκτός εισαγωγικών) οπαδό του σώρρα, για να σπάσει και αυτό το απόστημα και να ξυπνήσουν, όσοι κοιμούνταν ...τον ύπνο του αδίκου !
  Η ίδια "τυφλή" Δικαιοσύνη, που έβαψε τα χέρια της, με το αίμα της, αθωώνοντας τον σώρρα και αναγνωρίζοντας εμμέσως την απάτη των 600 δις, ως κάτι υπαρκτό και φυσιολογικό, σπεύδει τώρα, μετά τη ζημιά, όπως πάντα, να ανασύρει δικογραφίες από τα Αρχεία.
  Αυτό, σε συνδυασμό, με την ενέργεια δικαστή, να τραβήξει το αυτί, δημόσιας υπηρεσίας, επειδή δεν δεχόταν τα περιβόητα "εξώδικα", μας κάνει εύλογα, να αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρουν οι πολύ μορφωμένοι δικαστές, από τα χάπατα, που πίστεψαν τον σώρρα...
  Ομολογώ, ότι στην αρχή έβλεπα τα γραφεία τους και δεν ήξερα καν τι είναι, μετά έμαθα ότι ανήκουν σε αυτή την "οργάνωση", είχαν αρχίσει να φυτρώνουν παντού, σαν τα μανιτάρια και χρειάστηκε η θυσία της Θώμης Κουμπούρα, για να ξυπνήσει η κοινωνία, από το λήθαργό της, χωρίς αίμα, φαίνεται, δεν ξυπνάει.
  Για τα κίνητρα της δολοφονίας και την προσωπικότητα του δράστη, το αν δηλαδή είναι τρελός ή όχι, μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις και ερμηνείες.
  Από την παράνομη, ως συνήθως, διαρροή της απολογίας του, στα ΜΜΕ (για τα "κλικς" και ...για να γελάσουμε), είναι προφανές, ότι ο άνθρωπος ΈΧΕΙ πρόβλημα, δεν είμαστε ειδικοί, για να αποφανθούμε τι ακριβώς και πως λέγεται επιστημονικά, αλλά καθαρά νομικά μιλώντας, είναι υποχρεωμένες οι Αρχές, να τον εξετάσουν ψυχιατρικά (όπως ζήτησε και είχε δικαίωμα, μέσω του δικηγόρου του), προκειμένου ίσως, να γλιτώσει τα ισόβια και να τύχει θεραπείας, αν αυτό είναι επιστημομικά εφικτό !
   Σίγουρα, όλοι είμαστε καχύποπτοι, μήπως απλά "το παίζει τρελός", αλλά όλη η συμπεριφορά του, μετά το έγκλημα και η απολογία του, δείχνουν μια απάθεια και απουσία τύψεων, που ένας πρωτόπειρος εγκληματίας, όπως αυτός, δεν θα μπορούσε να έχει και φυσικά όταν ξεκινάει λέγοντας ότι "είναι κάτοχος περιουσίας κάποιων τρις", εκτός από τρέλα, βγάζει και την πλύση εγκεφάλου, που είχε υποστεί, στην "οργάνωση"...
   Στην αρχή οι ιατροδικαστές, μιλούσαν για έγκλημα πάθους, με ερωτικά-σεξουαλικά κίνητρα, επειδή έτσι είναι το στερεότυπο, αυτών των εγκλημάτων.
   Από όσα άκουσα και είδα, προσωπικά, καταλήγω στο συμπέρασμα, διττού κινήτρου, ήτοι η ερωτική απόρριψη και απογοήτευση, πάει πακέτο, εδώ, χέρι-χέρι, με το κίνδυνο απόρριψης, από το κόμμα (;), από το φόβο να βρεθεί εκτός, από κάτι τόσο ασήμαντο, που στα μάτια και στο μυαλό του, όμως, ήταν ίσως το μόνο σημαντικό πράγμα στην ζωή του...
   Έτσι, ερχόμαστε στα σοβαρά ερωτήματα, για το τι είναι τελικά, αυτό το "μόρφωμα", είναι πολιτικό κόμμα ή κάποιου άλλου είδους οργάνωση ; Η ...ορκομωσία των μελών του και η πλύση εγκεφάλου, που γίνεται, στα μαύρα-απολωλότα πρόβατα, που ακολουθούν, εγείρει σημαντικά ερωτήματα, για την φύση του, όταν μάλιστα, ωθεί, επιρρεπείς, στον επηρεασμό και στην υποβολή, προσωπικότητες, όπως του φονιά της ψυχιάτρου, ακόμα και στο έγκλημα, προκειμένου να μην θεωρηθούν "ανθέλληνες" ή βρεθούν εκτός.
   Πραγματικά, για την υπόθεση αυτή, θα μπορούσε να γράφει κανείς, με τις ώρες, διότι αποδεικνύει ότι η οικονομική κρίση, είναι ...πταίσμα, μπροστά στην ηθική και πνευματική κατάπτωση και σήψη, της ελληνικής κοινωνίας, σε κάνει να αναρωτιέσαι, που ζούμε και ποιοι ακόμα ζουν, ανάμεσά μας !
   Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, ο σώρρας, δεν είναι περισσότερο απατεώνας, από όλους τους άλλους, που έχτισαν και χτίζουν καριέρες πολιτικές ή ...έγιναν Πρωθυπουργοί, πουλώντας αντιμνημονιακά παραμύθια και σκισίματα των Μνημονίων, η απάτη δεν μπαίνει σε ζυγαριές και κανονικά, θα έπρεπε να είναι και όλοι αυτοί, στην φυλακή, που παρασύρουν τον κόσμο (που ως πνιγμένος, πιάνεται από τα μαλλιά του), με τόσο χοντρά ψέματα...
  Κλείνοντας, να πω, για το θύμα, που χαρακτηρίστηκε "άτυχη", ότι, προς Θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ένοχη (!), αλλά ισχύει και εδώ η παροιμία με τις κότες και τα πίτουρα, δεν υπήρχε κανένας λόγος, όντας μάλιστα μορφωμένη και εργαζόμενη, να μπλέξει σε τόσο σκοτεινά μονοπάτια, να παρασυρθεί και να μπει σε αυτή την "οργάνωση".
   Για τους οπαδούς της εν λόγω οργάνωσης, τι να πεις ; Ίσως θα έπρεπε και αυτοί να αποτελέσουν αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας, αλλά, αν το καλοσκεφτείς, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας, για να καταλάβεις το βασικό τους κίνητρο.
   Τι ωραία θα ήταν και οι περισσότεροι, ίσως, θα θέλαμε, κάθε φορά, που έρχεται ένας λογαριασμός, να λέμε "θα τον πληρώσει ο τάδε ή στείλτε τον στον τάδε", η λεπτή (που λέει ο λόγος, γιατί είναι πολύ ΧΟΝΤΡΉ) διαφορά είναι πως εμείς καταλαβαίνουμε ότι αυτό "είναι πολύ καλό, για να είναι αληθινό" !
    Αυτή είναι βέβαια, μία μόνον πλευρά της υπόθεσης, η πιο ανώδυνη, εδώ υπάρχουν και πολύ χειρότερες, όπως το να πιστεύεις ...ότι είσαι Έλληνας, όταν δεν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, απέναντι στο ελληνικό Κράτος και άλλοι, που πληρώνουν κανονικά, δεν είναι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.