Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

τον αριστερό και αν τον πλένεις...

...Το σαπούνι σου χαλάς ! Δεν αναφέρομαι στην απλυσιά, ένα από τα χαρακτηριστικά των αριστερών, αλλά μεταφορικά, με το νόημα, που έχει η φράση (για τον αράπη), ότι δηλαδή κάποιοι δεν αλλάζουν, με τίποτα.
  Βέβαια, μιλώντας για "αριστερούς" στην Ελλάδα, εννοούμε το 90% της Βουλής, το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι αριστερός, αλλά ποιος ΔΕΝ είναι, σε αυτή την κατακαημένη χώρα...(στο άλλο 10% πάλι, είναι ελάχιστοι οι μετριοπαθείς δεξιοί ή έστω κεντρώοι, οι υπόλοιποι είναι φασίστες ακροδεξιοί).
 Το συμπέρασμα του τίτλου, προκύπτει από πρόσφατες ΔΗΛΏΣΕΙΣ στελεχών του συριζα, κάθε είδους και βαθμίδας και εξηγούμαι :
  Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν όλοι εκείνοι, που, όπως και οι σαμαροβενιζέλοι, όταν ζορίζονταν (για δικούς τους, ανεξήγητους σε εμάς λόγους) στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, έκαναν επιθέσεις είτε στο ΔΝΤ, είτε προσωπικά-ατομικά, στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών !
  Οι ...κακοί αυτοί άνθρωποι, θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, να προκαλέσουν αναταραχή, ίσως ακόμα και χρεοκοπία και grexit, επειδή ζητάνε να πάρουμε νέα μέτρα ...για να μην χρεοκοπήσουμε, να καταστεί το χρέος εξυπηρετήσιμο  κ.ο.κ
  Έτσι λένε κάποια στελέχη της κυβερνητικής παράταξης και παραβιάζουν τους κανόνες και τα διδάγματα της κοινής πείρας και Λογικής (άγνωστη λέξη για ιδεοληπτικό αριστερό) !
  Ουσιαστικά, μας λένε το εξής : αν εμένα, μου χρωστάει κάποιος χρήματα, θα προσπαθήσω να προκαλέσω την χρεοκοπία ή ...και το θάνατό του, για ποιο λόγο ; για να ...μην πάρω πίσω ποτέ τα χρήματά μου ; Αν αυτοί, που τα υποστηρίζουν αυτά, δεν ήταν Έλληνες πολιτικοί και μάλιστα σε καίριες θέσεις, απλά θα γελούσαμε, τώρα όμως κλαίμε, όταν αναλογιζόμαστε ποιοι μας κυβερνούν και πόσο μυαλό (δεν) διαθέτουν...
   Είναι προς το συμφέρον κάθε πιστωτή, ο οφειλέτης του, να μακροημερεύει και να πηγαίνει καλά, ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή, να πάρει πίσω τα λεφτά του, έστω και δικαστικά, που λέει ο λόγος, διότι αν καταστραφεί, θα ισχύσει το "ουκ αν λάβοις, παρά του μη έχοντος".
   Το σχέδιο για grexit όντως πρέπει να υπήρχε κάποτε και να παραμένει στα συρτάρια, αλλά ΠΟΙΌΣ λογικός και πάλι άνθρωπος, δεν θα έδινε δίκιο, σε όσους τα απεργάζονται, όταν όλες οι χώρες μπήκαν σε ένα Μνημόνιο και βγήκαν σε 2 με 3 χρόνια, το πολύ και εμείς, είμαστε ήδη στο τρίτο και πάμε για τέταρτο ; Έχει και η υπομονή τα όριά της !
   Ανοίγω μία παρένθεση για να πω, ειδικά, για τον Παππά, ότι, μετά την σφαλιάρα από το ΣτΕ, έχει αρχίσει και μιλάει κάπως πιο λογικά, αλλά φυσικά έχει ακόμα ΠΟΛΎ δρόμο, μέχρι ...να γίνει άνθρωπος (ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, δηλαδή).
   Και φυσικά πως να βγεις από τα Μνημόνια, όταν η κρατική σπατάλη συνεχίζεται, όταν επιλέγεται ΔΙΑΡΚΏΣη αύξηση των φόρων, που στραγγαλίζει την οικονομία και όχι η μείωση και ο έλεγχος των δαπανών των δημόσιων φορέων ;
  Έτσι ερχόμαστε στην ανεκδιήγητη δήλωση του νέου Υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μας ήρθε εξ Αμερικής, τυχαίνει να είναι ο πλουσιότερος από τους 300 (ή έτσι φαίνεται, τουλάχιστον, στα "πόθεν ...αίσχες") και αποτελεί την πλέον αποτυχημένη επιλογή του πρόσφατου ανασχηματισμού και μάλιστα σε ένα, τόσο κρίσιμο, Υπουργείο.
   Είπε λοιπόν (ή έγραψε), ότι, παγκοσμίως, η αύξηση των φόρων, δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη κλπ (!) και φαντάζομαι ότι την ίδια άποψη συμμερίζονται, όλοι οι κρατικοδίαιτοι "αριστεροί" ανά τον κόσμο, όπως αυτός, αφού πληρώνονται από τους φόρους αυτούς, έτσι έκαναν τις περιουσίες "τους"...
   Απέναντι στην "αλήθεια" της αριστεράς, υπάρχει ...η πραγματικότητα, η παρατήρηση όσων συμβαίνουν γύρω μας, στον πραγματικό κόσμο, όχι στα βιβλία ή στα μυαλά των αριστερών και η κοινή λογική : η αύξηση των πάσης φύσεως φόρων, οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης, αύξηση της ανεργίας, μέσω απολύσεων και εντεύθεν σε μείωση των εσόδων, τόσο του Κράτους, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων και φυσικά, όταν το 80% του εισοδήματος κάποιων, πάει σε φόρους κλπ, ΠΏΣ και με τι χρήματα-ρευστότητα, να κάνουν νέες επενδύσεις ;
   Αποδεικνύεται συνεχώς και γενικά, πως όσο "καλές" σπουδές και αν έχεις κάνει, αν δεν έχεις επαφή με τον πραγματικό κόσμο και την πραγματική-ιδιωτική οικονομία, τα πτυχία σου, είναι πεταμένα λεφτά (ακόμα και αν σου εξασφαλίζουν μία καλή δημόσια αργομισθία) !
   Ποτέ (σχεδόν) δεν είναι αργά, να διορθωθούν τα λάθη, θα μπορούσε αύριο π.χ να δηλώσει ο νέος Υπουργός, ότι έχει φόρτο εργασίας, προσωπικά προβλήματα, μία καλή πρόταση, από το εξωτερικό κλπ, δικαιολογία θα βρεθεί, για ...να τον παραιτήσουν και μην φανεί ότι αποπέμφθηκε, διότι, στην κατάσταση, που είναι η χώρα, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε για πειράματα και ασκήσεις επί χάρτου.
   

1 σχόλιο:

  1. Επειδή οι επιθέσεις των αριστερών, από τον πρώτο-πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο, στον Σόιμπλε, άρχισαν όταν αντέδρασε στον μποναμά Τσίπρα, προς συνταξιούχους, θα πρέπει λιγάκι οι δικοί μας, να αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα και από την άλλη πλευρά, σε μια διαπραγμάτευση, πρέπει να έρχεσαι και στην θέση του άλλου ! Εδώ π.χ αυτό, που έγινε, μοιάζει με το εξής : πως θα ένιωθε άραγε ένας τραπεζίτης, όταν ένας επιχειρηματίας-δανειολήπτης, με τεράστια ανοίγματα και (κατα)"κόκκινο" δάνειο, του έλεγε ότι μόλις πήρε ...νέο σκάφος, για να πηγαίνει τα καλοκαίρια, στα αγαπημένα του Νησιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.