Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

σχετικά με τους Αλβανούς φαντάρους μας

    Μεγάλες διαστάσεις, ίσως ή μάλλον σίγουρα μεγαλύτερες από ότι έχει, πήρε πρόσφατα το ζήτημα με φωτογραφίες φαντάρων του Ε.Σ, αλβανικής καταγωγής, να κάνουν μία συγκεκριμένη χειρονομία, που παραπέμπει (υποτίθεται) σε εθνικιστικά κινήματα, αλυτρωτικές επιδιώξεις και δεν ξέρω τι άλλο...
 Μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, ότι οι νεοσύλλεκτοι αυτοί (μάλλον δεν είχαν καν ορκιστεί...) τιμωρήθηκαν με πειθαρχική ποινή 60 ημερών, ενώ απειλούνται, λέει, από στρατιωτικό Εισαγγελέα, με (ποινικά) αδικήματα, που επισύρουν, έως 5 έτη φυλάκισης !
 Την συγκεκριμένη χειρονομία, την έχουμε δει και από ποδοσφαιριστές, τόσο σε ελληνικά γήπεδα, όσο και στο εξωτερικό και από την στιγμή, που ο δικέφαλος αετός, απεικονίζεται στην σημαία της Αλβανίας, δεν σημαίνει πως όποιος την κάνει είναι, ας πούμε, ακροδεξιός, απλά έχει αλβανική εθνική συνείδηση και θεωρεί, αλλά και δείχνει, πως είναι περήφανος, για την καταγωγή του.
 Βλέποντας τις μεγάλες διαστάσεις, που έλαβε το θέμα, αμέσως αναρωτήθηκα, πως θα νιώθει αντίστοιχα, ένας Αλβανός, που βλέπει, από τη γειτονική χώρα, συμπατριώτες του, να φορούν την στολή του Ε.Σ, να κατατάσσονται δηλαδή στις τάξεις του και να φέρουν το ελληνικό εθνόσημο...
  Με άλλα λόγια, εμείς τους κατηγορούμε και θέλουμε να τους τιμωρήσουμε, ενώ, όντας αλβανικής καταγωγής, έγιναν στρατιώτες, στην Ελλάδα, φόρεσαν το δικό μας εθνόσημο και προφανώς, σε ενδεχόμενη σύρραξη στο μέλλον, θα πολεμούσαν στο πλευρό μας (από την στιγμή, που επέλεξαν να υπηρετήσουν την θητεία τους, εδώ) !
  Εννοώ, ότι οι Αλβανοί, θα είχαν περισσότερους λόγους, να είναι δυσαρεστημένοι, μαζί τους, βλέποντας στις φωτογραφίες, ότι φόρεσαν την στολή του Ε.Σ (αύριο θα εκτελούν υπηρεσίες, όπως όλοι οι γηγενείς φαντάροι) και είναι κάπως οξύμωρο να τους "κράζουμε" εμείς...
  Από την άλλη, τόσο οι χειρονομίες, όσο και το νεαρό της ηλικίας τους, δείχνει ότι πατάνε σε δύο βάρκες, ακόμα, δεν έχουν κατασταλάξει 100% με ποια μεριά είναι, αλλά και αυτό δικαιολογείται με το ρητό "το αίμα νερό δεν γίνεται", δεν μπορούν να ξεχάσουν την καταγωγή τους, εντελώς, όπως ίσως οι ιστορικοί "γενίτσαροι", που υφίσταντο πλύση εγκεφάλου, από πολύ μικρή ηλικία.
   Παράλληλα, βέβαια, δυσκολεύομαι και να πιστέψω ότι εντάχθηκαν στις τάξεις του Ε.Σ, με έξωθεν εντολές ή καθοδήγηση ή έχουν στο μυαλό τους, κάποιο "σκοτεινό σχέδιο", φαντάζομαι πως, όντας στην Ελλάδα, από παιδιά, γεννημένοι μάλλον και εδώ, επιθυμούν να ενταχθούν, στην κοινωνία, όσο το δυνατόν, πληρέστερα και αυτό περιλαμβάνει και την υπηρέτηση θητείας, στον Στρατό.
   Επειδή, όπως είπα, η επιλογή να υπηρετήσεις στον Ε.Σ, είναι "δίχως επιστροφή", με την έννοια, ότι σε περίπτωση (χτύπα ξύλο) επιστράτευσης, δεν μπορείς μετά να πεις "δεν πάω", επειδή είμαι αλβανικής καταγωγής, είσαι υποχρεωμένος πλέον και να πολεμήσεις, να χύσεις το αίμα σου, για την (έστω και δεύτερη) πατρίδα σου, τα παιδιά αυτά, είναι μάλλον αξιέπαινα και όχι ...αξιόποινα (αρκεί να καταλάβουν και οι ίδιοι, ότι δεν είναι ίσως πρέπον-"πολιτικά ορθό", να τονίζεις-φωνάζεις την αλβανική σου καταγωγή, όσο υπηρετείς την Ελλάδα...) !
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.