Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ξήλωμα. Όλα.

   Καθώς το 2017, σύμφωνα με τις τρέχουσες και αρκετά βάσιμες εκτιμήσεις, θα είναι το πρώτο, ουσιαστικά έτος ανάπτυξης, μετά από 7 χρόνια ύφεσης, ήτοι εν μέσω ή καλύτερα στην αρχή ακόμα της αισιοδοξίας, καλό είναι να βλέπουμε και την άλλη όψη !
 Διότι, αν επιβεβαιωθεί το πλέον αισιόδοξο σενάριο και έχουμε γρήγορη συμφωνία με τους πιστωτές, ένταξη στην "ποσοτική χαλάρωση" της ΕΚΤ και ίσως ακόμα και έξοδο του ΔΝΤ, από το πρόγραμμα, ελλοχεύει ο κίνδυνος, να πιστέψουν πολλοί, ότι η Ελλάδα έγινε σύγχρονο, ευρωπαϊκό Κράτος, από πρώτο ξαδερφάκι της Βενεζουέλας και της Β. Κορέας...
 Εδώ να σημειώσουμε, ότι αν κάποια στιγμή φύγει η περιβόητη "τρόϊκα" από την χώρα μας, θα φύγει σίγουρα ως αποτυχημένη και όχι ως επιτυχημένη, μετά από έξι χρόνια, πήγαινε-έλα, στην Αθήνα, οι "θεσμοί", το μόνο που κατάφεραν είναι να βελτιώσουν κάπως τα δημοσιονομικά, να μην έχουμε τα παρανοϊκά ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά να εμφανίζουμε, προς τα έξω, έστω και πέτσινα, κάποια πλεονάσματα, βουτηγμένα στο αίμα και την ληστρική υπερφορολόγηση !
  Για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων, της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, για την διαπλοκή, την διαφθορά, την κρατική σπατάλη, την καταπάτηση θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων (π.χ το να δίνεις το 70% του εισοδήματός σου, στο Κράτος) και ένα σωρό άλλες παθογένεις και καρκινώματα, η τρόϊκα, δεν έκανε σχεδόν τίποτα, απλά ...τα διαιώνισε, γιατί και οι πιστωτές, κακά τα ψέματα, δεν ήθελαν μία ρήξη, αφού έτσι θα έχαναν τα λεφτά τους...
  Το αποτέλεσμα είναι, ο φορολογούμενος, να πληρώνει πλέον πανάκριβα, για υπηρεσίες, που είτε δεν λαμβάνει καθόλου, είτε με χαμηλή ποιότητα, από το Κράτος, με άλλα λόγια, αυτό, που γίνεται εδώ και έξι χρόνια, είναι σαν να τροφοδοτείς με συνεχώς περισσότερο αίμα, έναν όγκο, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από ότι θα έπρεπε !
  Στο παρελθόν, ο πιο (εγκληματικά) χειρότερος και καταστροφικός, για την Ελλάδα, Πρωθυπουργός, από το 1830 έως σήμερα, είχε μιλήσει για "επανίδρυση του Κράτους", ίσως η Μεγαλύτερη Πολιτική Απάτη, στην Ιστορία (μεγαλύτερη ακόμα και από το πρόγραμμα Θεσ/νικης του Τσίπρα, το πρόγραμμα της αυταπάτης, διότι σημασία έχει τι τελικά κάνεις, όχι τι υπόσχεσαι).
  Έτσι, σήμερα, ο πολίτης πληρώνει ληστρικούς άμεσους και έμμεσους φόρους, για ποιο λόγο ; τι παίρνει ως ανταπόδοση, από το Κράτος ; ποιες είναι οι δωρεάν (αντι)παροχές, που έχει ;
  Έχουμε δωρεάν παιδεία ; Γιατί να υπάρχουν τόσα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, τότε ; Καμιά φορά, παρουσιάζουν, τα ΜΜΕ τις 2 με 3 περιπτώσεις μαθητών, που μπήκαν στα Πανεπιστήμια, χωρίς ιδιαίτερα ή φροντιστήρια, ακριβώς επειδή αποτελεί ...είδηση !
  Έχουμε μήπως δωρεάν Υγεία ; Πόσα ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια υπάρχουν και γιατί ; Και γιατί πρέπει να δώσει ο ασθενής "φακελάκι" στον γιατρό του ΕΣΥ, προκειμένου να τον εγχειρίσει και ...να μην τον αφήσει να πεθάνει ;
  Έχουμε ασφάλεια ; Γιατί ο κόσμος αγοράζει πόρτες ασφαλείας, βάζει συναγερμούς και κάνει συμβάσεις με εταιρίες security ;
  Έχουμε μήπως Δικαιοσύνη και πόσο κοστίζει η πρόσβαση σε αυτήν ; Έχουμε δρόμους ; Ακόμα και στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να πας μακριά,  υπάρχουν κατσικόδρομοι, επικίνδυνοι για πεζούς και οχήματα...
  Εκτός αυτών και ενώ έχεις πληρώσει τους φόρους σου, σε ΚΆΘΕ συναλλαγή με το Δημόσιο, ακόμα και την πιο απλή, σου ζητάνε να (ξανά) πληρώσεις παράβολα, τέλη, ένσημα και ένα σωρό άλλα κέρατα, χωρίς να ξέρει κανείς, ούτε οι ίδιοι, το γιατί (η εξήγηση βέβαια είναι για να μπορούν να γίνονται ρουσφέτια και να πληρώνονται οι αργόμισθοι, αφού οι φόροι μας, βλέπεις, δεν τα καλύπτουν αυτά).
   Από όπου και να το πιάσεις το "πουλόβερ", το συμπέρασμα είναι ίδιο : ΘΈΛΕΙ ΞΉΛΩΜΑ και ράψιμο ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧ΄Η ! 
   Η μεγαλύτερη αυταπάτη, επομένως, θα ήταν, αν μία μέρα, φύγει η τρόϊκα, αν ξαναβγούμε στις αγορές κλπ, να πιστέψουν οι αριστεροί, όλων των αποχρώσεων και κομμάτων, ότι "όλα βαίνουν καλώς", ενώ αυτό "το Κράτος" (δηλαδή χαμαιτυπείο) θέλει γκρέμισμα συθέμελα και χτίσιμο από την αρχή, όσο αργό ή βασανιστικό και αν είναι αυτό, ώστε μετά από 100 χρόνια π.χ οι κάτοικοι της χώρας, να μην έχουν επιθυμία φυγής, να αισθάνονται άνετα, που μένουν σε αυτή, να νιώθουν ότι έχουν και δικαιώματα και όχι μόνον υποχρεώσεις.
   Και ενώ η κατάσταση έχει έτσι, παρακολουθούμε την αντιπολίτευση να ...κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει συμφωνήσει για μέτρα και μετά το 2018 και νέους "κόφτες" και αντί η κυβέρνηση να απαντήσει "ναι, έχουμε συμφωνήσει και θα κόψουμε ακόμα και τους κώλους σας, προκειμένου να σωθεί η χώρα", το αρνείται, με απλά λόγια : "πιο ανεύθυνοι και λαϊκιστές ...πεθαίνουν, όλοι τους" !

1 σχόλιο:

  1. Φαντάζομαι ότι ελάχιστοι διάβασαν ή έμαθαν τι συνέβη, με τον εκδότη Γιώργο Κουρή, ο οποίος δικαιώθηκε στα Δικαστήρια, μετά από ...36 ολόκληρα χρόνια, άδικων διώξεων, ποινών, προστίμων, ακόμα και φυλάκισης ! Οι πραγματικά σοβαρές και άξιες σχολιασμού ειδήσεις, περνάνε στο ντούκου, στην χώρα μας, γι' αυτό πάμε κατά διαόλου, επειδή κανένας δεν ασχολείται, με τα σοβαρά...Μόνον ένας πεισματάρης-ξεροκέφαλος Κεφαλλονίτης, όπως αυτός, θα άντεχε να παλεύει "ενάντια στο δράκο" (έχει και το όνομα του Τροπαιοφόρου, τυχαίο ;), στο τέρας του ελληνικού Δημοσίου, επί 36 συναπτά έτη και στο τέλος να δικαιωθεί, να νικήσει ! Στην Ελλάδα, υπάρχουν Νόμοι, που δεν εφαρμόζονται και άλλοι, που εφαρμόζονται ...κατά το δοκούν, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι, να βασανίζονται, να διασύρονται και να ξεπαραδιάζονται, για να πληρώσουν ποσά, τα οποία είναι παράνομα και ουδέποτε τα όφειλαν και γι' αυτή την κατάσταση, οι ευθύνες των Διχαστών είναι τεράστιες και σχεδόν αποκλειστικές, αφού λειτουργούν ως ...απλοί εισπράκτορες, ποσών, που δεν οφείλονται και δεν έπρεπε να ζητούνται, επειδή είναι παράνομα (και κανείς δεν ξέρει ΠΌΣΑ είναι αυτά τα παράνομα χαράτσια, έχει χαθεί η μπάλα, από ένα σημείο και μετά, γιαυτό λέμε ότι χρειάζεται γκρέμισμα συθέμελα και χτίσιμο από την αρχή, ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου και όχι κατ΄όνομα ή κατ΄ευφημισμόν, όπως το σημερινό) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.