Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

πρόβατα και τσοπανόσκυλα

     Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, μόλις δύο ημέρες, μετά το σχόλιο-ανάρτησή μου, για τα όσα έγιναν ...και κυρίως δεν έγιναν, στη διάσκεψη του ΣτΕ, για το νόμο Παππά, δύο σύμβουλοι της Επικράτειας και μάλιστα αντιπρόεδροι, παραιτήθηκαν, αφήνοντας αιχμές και μιλώντας, σαν εμένα, για τη λέξη, που τα λέει όλα, εν προκειμένω : αρνησιδικία.
  Είναι παρήγορο, ότι υπάρχουν ακόμα έντιμοι Δικαστές, που τιμούν το ρόλο και την αποστολή τους και βρήκαν το θάρρος και την αξιοπρέπεια, να ξεφύγουν από το μαντρί, στο οποίο ήθελε, προκαταβολικά μάλιστα, να τους κλείσει το "τσοπανόσκυλο", ο Πρόεδρος.
 Ο τελευταίος, στις σημερινές του δηλώσεις, αυτό το ρόλο ακριβώς επικαλέστηκε, μιλώντας για "δικαστές ΤΟΥ" (!), με απίστευτη αλαζονεία, έδειξε ότι θεωρεί τα λοιπά μέλη της Ολομέλειας (κάποιοι είναι ίσως και αρχαιότεροι από εκείνον), ως κτήματα-πρόβατα του, που πρέπει να τα προστατεύσει, από το "κακό κλίμα", που δημιουργούν, αυτοί, που ...χάνουν παράνομα τις δουλειές τους, στα ιδιωτικά κανάλια.
 Αποκάλεσε "μικρή μειοψηφία" (πάλι καλά που δεν είπε και "θλιβερή") τους δύο έντιμους και θαρραλέους δικαστές, που δικαιολογημένα και ως όφειλαν, αντέδρασαν στην προσπάθεια επηρεασμού της κρίσης τους, κάτι σαν "μαύρα πρόβατα", που σήκωσαν κεφάλι και δεν συμμορφώθηκαν "με τις υποδείξεις".
  Φυσικά το γεγονός, ότι μόνον δύο "πρόβατα" αντέδρασαν, αποτελεί μομφή για το ίδιο το ΣτΕ και όχι για τους συγκεκριμένους δικαστές, διότι αποδεικνύεται ότι έτσι λειτουργεί, με όρους "μαντριού", με κατευθύνσεις, που δίνονται άνωθεν και όχι φυσικά με ανεξάρτητη και αμερόληπτη, προσωπική, άποψη, κάθε ενός ξεχωριστά.
   Ακόμα όμως και τα τσοπανόσκυλα (ή "οι μανάδες του λόχου" για να μην θεωρηθεί προσβολή ο παραλληλισμός με ζώο), έχουν, ως γνωστόν, αφεντικά και παίρνουν οδηγίες από αυτά, που δεν είναι άλλοι, από τους βοσκούς-τσοπάνηδες.
   Ο τσοπάνης, εν προκειμένω, είναι ο Τσίπρας, που ...όλως τυχαίως, τους κάλεσε σήμερα, για να τους πει, ότι οι αποδοχές τους δεν θα μειωθούν, αλλά μπορεί και να αυξηθούν...
   Πέρα από το γεγονός, ότι και αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμα ψέμα, από τα χιλιάδες, που έχει πει, δεν παύει να είναι και αυτό, μία απόπειρα εξαγοράς, του αισχίστου είδους, προκειμένου να συνεχίσουν να βγάζουν αποφάσεις, που τον βολεύουν !
   Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Χούντα της φασιστοαριστεράς, συνεχίζει να κυβερνάει, με την ίδια τακτική : μοιράζοντας κούφιες υποσχέσεις και χρήματα, που δεν διαθέτει, για να εξαγοράζει συνειδήσεις (το γνωστό σανό, για τα πρόβατο).
   Τελευταία, βλέπω όλο και συχνότερα, υβριστικά συνθήματα, στους τοίχους, εναντίον Τσίπρα και Καμμένου, αλλά φυσικά, δεν αξίζει κανένα έλεος και καμία συμπάθεια, για αυτούς, που τα γράφουν...
   Διότι, πρόκειται για εκείνους, που μετά από τόσα χρόνια χρεοκοπίας, συνεχίζουν να ψηφίζουν όσους λένε "λεφτά υπάρχουν" και τους τάζουν τον ουρανό με τα άστρα και ενώ την έχουν πατήσει, την ξανά πατάνε και μάλιστα πολύ χειρότερα, οπότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
   Και άντε, πες, αυτοί, κατά κανόνα, είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή πολύ εξαρτημένοι με το (κρατικό) χρήμα, οι δικαστές ; Αυτοί τι δικαιολογία θα έχουν, αν πιστέψουν τα ψέματα και τις υποσχέσεις του Τσίπρα και του κάνουν τα χατίρια, με τις αποφάσεις τους ;
   Θα περίμενε κανείς, ένα άλλο επίπεδο, από τους δικαστές και λιγότερη εξάρτηση από "το τυράκι" των αποδοχών τους και αυτό είναι το πιο απογοητευτικό και απαισιόδοξο συμπέρασμα, από όλα τα άλλα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.