Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

μια καλή Αρχή !

    Αν θέλαμε να κάνουμε μια πρώτη, δικαστική, αποτίμηση, της απόφασης του ΣτΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες (θα ακολουθήσει και η πολιτική αποτίμηση), αυτόν τον τίτλο, θα έβαζα !
 Ουσιαστικά, με αυτή την απόφαση, το εν λόγω ανώτατο Δικαστήριο, ανέκτησε το 50% του χαμένου κύρους του, δεν ξέπλυνε όλες τις παλιές αμαρτίες του...(σε αυτές θα αναφερθώ σε επόμενες αναρτήσεις)
 Δεν θέλω να περιαυτολογήσω, ότι είχα προβλέψει από τον Ιούνιο, αυτή την εξέλιξη, γιατί δεν είμαι προφήτης, απλά είχα ένα προαίσθημα, που επαληθεύτηκε.
 Ανοίγω μικρή παρένθεση, διότι πρόσφατα διάβασα, ότι κάτι τύποι στην Αγγλία, ανέπτυξαν λογισμικό, που θα προβλέπει, υποτίθεται, με μεγάλη ακρίβεια, το αποτέλεσμα μιας Δίκης !
 Φαντάζομαι θα βάζεις στο πρόγραμμα, ποιοι είναι διάδικοι, π.χ εσύ ενάντια σε τράπεζα και θα βγάζει ότι θα κερδίσει η τράπεζα (χαχα), λες και δεν το ξέραμε ήδη και χωρίς να είναι τόσο απλό βέβαια (κλείνει η παρένθεση).
  Στους 14 δικαστές, που ψήφισαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας του σχετικού Νόμου (χωρίς αστερίσκους), αξίζουν συγχαρητήρια, όχι γιατί είναι ήρωες, αλλά γιατί έκαναν τη δουλειά τους, απλά συμπεριφέρθηκαν ως δικαστές και παρά τις μεγάλες πιέσεις, από τα "Αφεντικά" !
  Να πούμε εδώ ότι "Αφεντικά" των δικαστών, δεν είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, όπως νομίζουν μερικοί (κυρίως αριστεροί), αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση-εξουσία, που πληρώνει τους μισθούς τους και κανονίζει την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
  Απλά "τυχαίνει" πολλές φορές τα συμφέροντα της εξουσίας και των οικονομικά ισχυρών, να ταυτίζονται...
  Ο λόγος, που δεν είμαστε ενθουσιασμένοι, για την απόφαση, είναι ότι χρειάστηκαν τόσοι πολλοί μήνες, για να μπει η βούλα της αντισυνταγματικότητας, σε έναν Νόμο-έκτρωμα, ενώ αυτό έπρεπε να είχε γίνει εξαρχής, με την ΠΡΏΤΗ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η διαδικασία-παρωδία του διαγωνισμού-καζίνο, ΈΠΡΕΠΕ να είχε "παγώσει", από την πρώτη στιγμή.
  Αντί αυτού, βλέποντας κανείς τις συνεχείς απορρίψεις των ασφαλιστικών μέτρων των καναλιών, εύλογα υποψιάζεται ότι είχε προαποφασισθεί να κριθεί ο Νόμος, συνταγματικός !
  Για να φτάσουμε στην σωστή απόφαση, χύθηκαν αίμα, δάκρυα και ιδρώτας και αυτό δεν μπορεί να μας χαροποιεί, χωρίς τις αντιδράσεις της υγιούς κοινωνίας, το Έγκλημα θα είχε συντελεστεί...
  Όπως έγινε γνωστό, υπέρ ...συριζα, ψήφισαν όχι 11, αλλά 8 δικαστές (ένας λιγότερος δηλαδή, από το προδικαστικό 16-9), οι άλλοι δύο, ακολούθησαν, ως πρόβατα, την άποψη του Προέδρου.
  Ο διορισμένος από την κυβέρνηση, Πρόεδρος, προσπάθησε μέχρι τελευταία στιγμή να ικανοποιήσει τα αφεντικά του και έπαθε τη μεγαλύτερη νίλα, από όλους !
  Είναι αυτός, που είχε τον πιο σκοτεινό ρόλο, από όλους : από τις αρχικές (πρωτοφανείς) δηλώσεις, ότι οι δικαστές δεν επηρεάζονται (δηλαδή, θα ακούτε μόνον εμένα και κανέναν άλλον), μέχρι την τελευταία στιγμή, όπου κινούμενος δόλια και πονηρά, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο (βλέποντας ...ότι έρχεται η ήττα), μιλώντας για προδικαστικές αποφάσεις και κουραφέξαλα, ώστε να προλάβει ο Παππάς, να επαναφέρει την (ν)τροπολογία και να κλείσει τα κανάλια, δημιουργώντας τετελεσμένα.
   Χάρη σε αυτούς τους 14, γενναίους, δικαστές, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις : τον -πρώην λαλίστατο- Πρόεδρο, να αποχωρεί, σαν βρεγμένη γάτα, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου και ...χωρίς διάθεση για δηλώσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.