Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

οι τρελοί βλέπουν παντού εχθρούς

    Με το που ανακοινώθηκε η πρώτη, προδικαστική, απόφαση του ΣτΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες, οι απανταχού της γης, Έλληνες "αριστεροί" μούδιασαν και άρχισαν, όπως πάντα, από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο, να μιλάνε για συμφέροντα, για διαπλοκές κλπ. που θέλουν ακόμα και να ρίξουν την κυβέρνηση !
 Ανοίγω παρένθεση, για να πω, ότι ο λόγος που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα, σε τόση έκταση, είναι γιατί, εκτός από πολιτικό, είναι και κατεξοχήν ΝΟΜΙΚΌ και μάλιστα με πολλές προεκτάσεις, οπότε έχει "πολύ ψωμί" και θα υπάρξει συνέχεια.
 Μερικοί αριστε-ρούληδες, κλασικοί θρασύδειλοι, έφτασαν στο σημείο, μάλιστα, την επόμενη μέρα, να κάνουν τηλεφώνημα-φάρσα, για βόμβα και πάνω στη σύγχυσή τους, όχι στο ΣτΕ, αλλά στο Πρωτοδικείο (χαχα), για να εκφοβίσουν τους δικαστές (αφού είδαν ότι οι ροζ, στα χρώματα του συριζα και άλλοι, εκβιασμοί, δεν έπιασαν τόπο).
  Τώρα το τι σχέση μπορεί να έχει η δικαστική ακύρωση, ενός κραυγαλέα αντισυνταγματικού Νόμου, που πετάει στο δρόμο 2.000 και πλέον εργαζομένους και επιχειρεί να δημιουργήσει ...νέα διαπλοκή και έλεγχο στον χώρο των ΜΜΕ, με πολιτικές εξελίξεις, εκλογές κλπ, μόνον οι (σκοτεινές) ψυχές τους, το ξέρουν !
  Γιατί, εξ όσων γνωρίζω, ΚΑΝΈΝΑΣ από όσους υποστηρίζουμε την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά(ρα), δεν ζήτησε εκλογές ή να πέσει εξ αυτού και μόνον του λόγου, η κυβέρνηση, απλά παίρνουμε θέση στο νομικό σκέλος...
  Η κυβέρνηση η ίδια και οι απανταχού αριστεροί, είχαν δώσει ΤΌΣΗ σημασία και βαρύτητα, σε αυτό το Νόμο-έκτρωμα, θεωρώντας ότι θα λύσει ΌΛΑ τα (άλυτα) υπαρξιακά τους προβλήματα και έτσι μούδιασαν-στράβωσαν τα σαγόνια τους, στο άκουσμα της πρώτης απόφασης (δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, τι θα κάνουν ; θα πηδάνε από τα μπαλκόνια ; χαχα)
  Ας δούμε τώρα, λίγο πιο προσεκτικά, για ποιο λόγο οι δον κιχώτες της ελληνικής αριστεράς, που πολεμάνε ενάντια σε ανεμόμυλους, έπαθαν αυτή την παράκρουση : επειδή, λέει, το Κράτος, χάνει 80 εκατομμύρια ευρώ, επί τρία χρόνια, με τα οποία θα έκανε "κοινωνική πολιτική" (βλέπε ρουσφέτια, διορισμούς "συμβούλων" κλπ).
  Κάποιος πρέπει να επισημάνει σε αυτά τα τρωκτικά, που μιλάνε για δημόσιο συμφέρον (από τον τελευταίο, μέχρι τον Τσίπρα, στη ΔΕΘ), ότι οι ΕΤΉΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ του προϋπολογισμού, ήτοι οι ετήσιες ανάγκες, σε χρήμα, του ελληνικού Κράτους-μορφώματος, ανέρχονται σε 50 ΔΙΣ ΕΥΡΏ !
  Επειδή πολλοί από αυτούς είναι και μορφωμένοι, ας υπολογίσουν ΤΙ ΕΊΝΑΙ τα 80 εκατομμύρια, μπροστά στα 50 δις, τι ποσοστό είναι, αν το υπολογίζω καλά, με το θεωρητικό και όχι μαθηματικό μυαλό μου, είναι 6,25 τοις χιλίοις, όχι τοις εκατό...
  Με απλά λόγια, νομίζουν ότι έπιασαν το τζόκερ και θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα, με ψίχουλα, σε σχέση με τις ετήσιες ανάγκες του αδηφάγου Κράτους και για να εισπράξουν αυτά τα (αναλογικά πάντα) ψίχουλα, εξαιρετικά αμφίβολης προέλευσης (ΠΟΤΈ δεν έγινε πραγματικός έλεγχος "πόθεν έσχες", για αυτούς χρήμα να ναι και ό,τι να ναι, ακόμα και αν προέρχεται από εμπόριο όπλων και ναρκωτικών), αξιολογούν ως ...μηδαμινής σημασίας, το να προστεθούν άλλοι, τουλάχιστον, 2.000 άνεργοι, στο ένα εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα !
  Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από κανέναν, σε βάθος χρόνου, από το κλείσιμο των υπαρχόντων καναλιών, το Κράτος θα είχε απώλεια εσόδων, ίση με 1,7 δισ. ευρώ, οπότε ΟΥΔΈΝ δημόσιο συμφέρον, υπάρχει ή προστατεύεται, ακόμα και αν το δει κανείς, καθαρά οικονομικά και θεωρήσει ανύπαρκτες και άνευ ανάγκης προστασίας, τις οικογένειες των εργαζομένων, που θα απολύονταν, την ανάγκη για ύπαρξη πολυφωνίας στα ΜΜΕ, την επιθυμία του τηλεθεατή, να έχει πολλές επιλογές κλπ...
  Τα 80 εκατομμύρια, ετησίως, που θέλουν να εισπράξουν, σαν μανιακοί, οι ξόφλες αριστεροί, που μας κυβερνούν, θα μπορούσαν να βρεθούν άνετα και μάλιστα, όχι για τρία μόνον χρόνια, αλλά εσαεί, από το κλείσιμο ή τη σμίκρυνση της ΕΡΤ, που δεν βλέπει κανείς, αλλά πληρώνουν όλοι και ...κοστίζει πολύ παραπάνω, ετησίως.
   Εξάλλου, με ποια λογική και σύμφωνα με την περιβόητη "μελέτη της Φλωρεντίας" ένα κανάλι, μπορεί να λειτουργεί άριστα με 400 εργαζόμενους και τα κρατικά, έχουν 2500 και σαν να μην έφτανε αυτό, πληρώνουν ...εξωτερικές παραγωγές, σωρηδόν ;
  Αν δεν μπορείς να δεις αυτά τα απλά πράγματα, ότι η ρίζα του Κακού είναι η αλόγιστη σπατάλη του Δημοσίου και όχι η ανάγκη για περισσότερα έσοδα, τότε όχι μόνον για Υπουργός δεν κάνεις, αλλά ούτε για τσοπάνης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.