Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

όταν τα φαινόμενα απατούν...

     Μετά το θλιβερό σόου με τις τηλεοπτικές άδειες ( = με την έννοια του άδειου, του κενού), οι συριζαίοι και οι σανοφάγοι τους, πανηγυρίζουν, νομίζουν ότι είναι καβάλα στ' άλογο, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική !
  Όλα τα σημάδια δείχνουν, ότι η συγκυβέρνηση των συριζοψεκασμένων, πνέει τα λοίσθια, ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτούς, τη στιγμή ακριβώς, που νομίζουν ότι έχουν μπαστακωθεί στην εξουσία (συνήθως έτσι συμβαίνει...).
  Ο βασικός λόγος, που η εξουσία γλυστράει σαν ψάρι (σαν αυτό που έφαγε χθες, μετα τις κορδέλες, των έργων, που έκοψε) από τα χέρια του Τσίπρα, είναι ότι δεν ολοκλήρωσε αυτό, που άρχισε πέρσι : με άλλα λόγια, δεν καθάρισε τελείως το κόμμα, από τα σταγονίδια της αριστεράς, με συνέπεια να συμπεριφέρεται, να νομοθοτεί και να πράττει, ως συριζα του 4% !
  Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αυτό, διότι όταν έχεις μάθει έτσι, επί 30 χρόνια, είναι δύσκολο να αλλάξεις σε 2... Αυτά έμαθαν, αυτά ξέρουν και αυτά κάνουν, το αίμα νερό δεν γίνεται.
  Αν είχε απομακρύνει έγκαιρα, όλους όσοι τον συμπαρασύρουν στον γκρεμό, όπως λέμε εδώ και μήνες, Φίληδες, Σκουρλέτηδες κλπ, ακόμα και τον Παππά, θα είχε αποφύγει το πικρό ποτήρι της απότομης και πρόωρης πτώσης, ωστόσο, ξαναλέω και αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο (για αυτό, δεν πρέπει να νιώθει άσχημα, ας παρηγορείται με την σκέψη ότι κυβέρνησε, έστω και τόσο, έστω και λόγω συγκυρίας και μόνον).
  Μπορεί λοιπόν οι αριστεροί του 4% να πανηγυρίζουν, σήμερα, ωστόσο, περισσότερο πιθανό μοιάζει να έχει πέσει μαύρο στο "χαλιφάτο (από το χάλι + φάτο στη μάπα) της αριστεράς", στις επόμενες 90 μέρες, παρά στα κανάλια...
  Νομίζω ότι η συγκυβέρνηση της φασιστεράς, θα πέσει λόγω σύγκρουσης, μεταξύ των ετερόκλητων "εταίρων", άκρας αριστεράς με άκρα δεξιά, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, στην Παιδεία, από τον άθεο χοντροφίλη (εκτός αν ο Καμένος είναι τόσο κατσικωμένος στην καρέκλα, που θα το καταπιεί και αυτό, ..με κίνδυνο βέβαια, να μην βρει ούτε την ψήφο του, στις επόμενες εκλογές) !
   Ο θεωρούμενος ως γραφικός, Λεβέντης, πέφτει συνήθως μέσα στις προβλέψεις του, επειδή είναι παλιά καραβάνα και επειδή με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, μπορείς να προβλέψεις ευκολότερα και το μέλλον (δεν είναι προφήτης).
   Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια και το μεγάλο αίνιγμα, είναι ποια θα είναι η "επόμενη μέρα", μετά των πτώση της χούντας της φασιστεράς : ο Λεβέντης μιλάει για "δεξιά παρένθεση" και ενόψει του πιο αναλογικού συστήματος, στις μεθεπόμενες εκλογές, ο γρίφος γίνεται ακόμα δυσκολότερος !
   Προσωπικά, δεν έχω πειστεί ότι η ΝΔ του Κούλη, είναι πολύ καλύτερη, από τη ΝΔ του κουρασμένου, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, ότι ελάχιστα έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, ΔΕΝ τους εμπιστεύομαι και δεν πρόκειται να τους ψηφίσω...
   Είναι κρίμα, πραγματικά, ότι μετά από έξι και πλέον χρόνια κρίσης και μνημονίων, δεν έχουν εμφανιστεί σοβαροί άνθρωποι, με εμπειρίες, από την πραγματική ζωή, να βγουν μπροστά και να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό των ανεπάγγελτων ναυαγίων, που κονομάνε στις πλάτες μας, αυτοί και οι "ημέτεροί" τους (εδώ που τα λέμε, πολιτική και σοβαρότητα, είναι έννοιες μάλλον παράλληλες και ίσως για αυτό, να μην ασχολούνται, έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν, από την άλλη, αυτό ακριβώς δίνει τη δυνατότητα στα σοβαροφανή τρωκτικά, να ορίζουν τις τύχες μας) !
  Φαίνεται πάντως, πως πλησιάζει η στιγμή, που ο Καρανίκας και οι λοιποί μετακλητοί, θα ξυπνήσουν από το όνειρο που ζουν, με τα διχίλιαρα και τις βόλτες στο Κολωνάκι και θα προσγειωθούν στην ανώμαλη πραγματικότητα των 600 ευρώ, μεικτά, του ιδιωτικού τομέα...
   Η ειρωνεία, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι, πως τους καρπούς, από ό,τι καλό έκανε η παρούσα κυβέρνηση (κυρίως μειώσεις συντάξεων), θα τους δρέψει η επόμενη.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.