Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ο μαρμαράς που έγινε βουλευτής

     Ο βουλευτής, από σπόντα, ως επιλαχών, αφού υπήρξε παραίτηση άλλου (άλλης, για την ακρίβεια) του συριζα, Γ.Κυρίτσης, απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα, με κάποιες δηλώσεις του και δεν είναι η πρώτη φορά.
  Στο βιογραφικό του, διαβάζουμε ότι στο παρελθόν εργάστηκε ως μαρμαράς και ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου, πριν γίνει δημοσιογράφος (λένε, ως γνωστόν, πως όσοι απέτυχαν σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, γίνονται δημοσιογράφοι), σε αριστερά ΜΜΕ, με πολύ μικρή, είναι η αλήθεια, απήχηση-αναγνωσιμότητα (αν δεν κάνω λάθος, η "Αυγή", ακόμα και σήμερα (!) πουλάει τα μισά φύλλα, από το "ριζοσπάστη").
  Να διευκρινίσω πως όσα αναφέρω, είναι απλά, ουδέτερα, γεγονότα, δεν είναι αξιολογικές κρίσεις, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και στη δημοκρατία, ο καθένας, που έχει δικαίωμα εκλέγεσθαι, μπορεί να γίνει βουλευτής κλπ.
  Προσωπικές εκτιμήσεις, είναι μόνον όσα ακολουθούν : καταρχάς, μου φαίνεται περίεργο, που ορισμένοι πέφτουν από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του !
  Ο άνθρωπος είναι συριζαίος, τόσο απλά, τι δεν καταλαβαίνετε ; Εδώ όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι συριζαίος πλέον, πρέπει να ονομάζεται ΜΌΝΟΝ όποιος, όπως ο Κυρίτσης, εκφράζει τον συριζα του 4%...
  Οι περισσότεροι συριζαίοι βέβαια, μετά την στροφή του περασμένου καλοκαιριού, είτε παραιτήθηκαν, είτε έκαναν άλλα κόμματα (βλέπε λαφαζάνης, στρατούλης, κωνσταντοπούλου και βαρουφάκης), όμως υπάρχουν ακόμα και σήμερα, στον συριζα του 30%, εκείνοι, που έχουν μείνει πιστοί, στις ιδέες του παλιού.
  Ο σκουλαρικάς, γνήσια αριστερός Κυρίτσης, που σήμερα παίρνει έξι χιλιάρικα το μήνα, ως βουλευτής, θα βολευόταν, όπως και συνέβη, σε κάποια άλλη κρατική θέση-αργομισθία, λόγω ότι είναι παλιό και πιστό στέλεχος, όμως του διαφεύγει κάτι.
   Από την στιγμή, που μιλάς ως κυβερνητικό στέλεχος ή ως βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός, να μην προκαλείς, με άλλα λόγια να προσαρμοστείς ΕΣΥ στα νέα δεδομένα, στον συριζα δηλαδή, που έγινε κόμμα πλειοψηφίας-εξουσίας και όχι το αντίστροφο.
   Αν δεν συμφωνείς με την κυβερνητική πολιτική, αν θεωρείς δηλαδή ότι Σακκάς και Σεϊσίδης, δεν έπρεπε να συλληφθούν, ενώ διώκονταν, ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος είναι η παραίτηση, όπως έκανε ο Σακελλαρίδης και τόσοι άλλοι, δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.
   Ουσιαστικά, αποδεικνύεται ΚΑΙ με τις δηλώσεις Κυρίτση, αυτό που λέω, εδώ και αρκετό καιρό, ο κυβερνητικός συριζα, δεν έχει "καθαρίσει" τελείως, από στελέχη, που εμμένουν σε ιδεολογίες, που ούτε χρήσιμες, ούτε εφαρμόσιμες είναι (όπως δείχνει και η ιστορία-παλινωδία με τις ιδιωτικοποιήσεις).
    Κάποιος θα μπορούσε να πει, ότι έχουμε δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως δεν είναι φυσικά έτσι, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, σταματάει εκεί, που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων, οι Νόμοι και όταν εκφράζεις απόψεις επικίνδυνες (όπως π.χ είναι οι ρατσιστικές απόψεις ή ακόμα ακόμα και η διαφήμιση της δραχμής, ως δήθεν εναλλακτικού σεναρίου).
   Για να μην μακρηγορώ, άνθρωποι σαν τον Κυρίτση, που μέχρι πριν δύο χρόνια, έχω την αίσθηση ότι δεν τους ήξερε η μάνα τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, έγιναν γνωστοί και παίζουν ρόλο, στα δημόσια πράγματα της χώρας, χάρη στα "βοθροκάναλα της διαπλοκής", τα οποία θέλουν τώρα, εμμέσως, να κλείσουν και αυτό είναι -το λιγότερο- αχαριστία !
   Είναι καλό, ότι μπήκαν νέα πρόσωπα στη Βουλή, με την έννοια του να μην τρώνε συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι, να λιγδώσουν το αντεράκι τους και άλλοι και αυτό συνέβη, χάρη σε ιστορικές συγκυρίες και λόγω απηύδησης με τους προηγούμενους.
   Όλο αυτό, μου θυμίζει μεταφορικά, το τι συμβαίνει, όταν εκκινεί το πλοίο, από το λιμάνι, όταν γυρνούν οι μεγάλες προπέλες, ο βυθός αναδεύεται και έρχονται τα κάτω πάνω, έστω για λίγο (το λίγο αναφέρεται στο πρώτο εξάμηνο συριζα, σήμερα κυβερνάει άλλο κόμμα, προφανώς).
    Από εκεί και μετά, καλό είναι να μην προκαλούμε την κοινωνία, που δοκιμάζεται πολλαπλά και επί πολλά χρόνια, να μην ηρωοποιούμε π.χ κάποιους εγκληματίες, επειδή ντύνουν τα εγκλήματά τους, με δήθεν ιδεολογικό μανδύα ή δηλώνουν "αναρχικοί" ή "αντιεξουσιαστές", πόσω μάλλον όταν ...είμαστε μέλη-φορείς της εξουσίας !
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.