Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Δικαστές του καφενείου

     Τελευταία ξέσπασε νέα κόντρα μεταξύ δικαστών και του (υφ)υπουργού Υγείας, Πολάκη, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και κατηγορίες, ωστόσο το θέμα μας δεν είναι, ούτε ο Πολάκης-τσε γκεβάρα και οι αναρτήσεις του, στο ...φβ, ούτε ποιος έχει δίκιο, εν προκειμένω, στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.
   Εξάλλου, ο Πολάκης θα έχει σίγουρα πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί, καθώς σήμερα έγινε γνωστό, πως ένας παππούς, στην Κρήτη, τόπο καταγωγής του, απεβίωσε, περιμένοντας μάταια, να έρθει ασθενοφόρο, επί πολλές ώρες, γιατί ...δεν υπήρχε οδηγός (τα ΜΜΕ μιλούν για "τραγωδία", όμως η μόνη τραγωδία, είναι το ελληνικό κράτος και η -μη- λειτουργία του).
  Το θέμα μας, είναι εδώ, οι δικαστές και το γεγονός, ότι αυτό-γελοιοποιούνται και αυτό-εξευτελίζονται, από μόνοι τους, δεν έχουν ανάγκη κανέναν Πολάκη, να το κάνει, το κάνουν οι ίδιοι, με τις κατά καιρούς αποφάσεις, που παίρνουν !
  Τελευταίο κρούσμα, η απόφαση να παραπεμφθεί σε Δίκη, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Γεωργίου, επειδή λέει "μαγείρεψε" τα στοιχεία (δεν ήταν Γιάννη, ήταν Γιαννάκης, δεν ήταν π.χ 15% του ΑΕΠ, ήταν 13%), για το έλλειμμα και έτσι μπήκαμε στα Μνημόνια...
  Μόλις το έμαθα, το ευτύχημα είναι, πως βρισκόμουν σε μίνι διακοπές, δεν είχα υπολογιστή, κοντά, διότι, μετά από καιρό, μου ήρθε η επιθυμία να βρίσω και να βρίσω άσχημα !
   Το να είσαι δικηγόρος και να ..βρίζεις τους δικαστές, βέβαια, θα έλεγαν οι περισσότεροι πως δεν είναι και ό,τι καλύτερο και πιο έξυπνο, αλλά όταν συμβαίνουν τόσο ελεεινές καταστάσεις, όταν προσβάλλουν τόσο προκλητικά τη λογική και τη νοημοσύνη μας, η ψυχραιμία, πάει περίπατο και το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι...
   Εξάλλου, έχω ξαναπεί, ότι ποτέ δεν τα πήγαινα καλά, με το "γλύψιμο", στο οποίο επιδίδονται ακόμα και προβεβλημένοι και επιτυχημένοι (λέτε να συνδέονται αυτά τα δύο ;) συνάδελφοι.
   Νομίζω πως αυτή είναι η πρώτη σοβαρή απόφαση, που παίρνεται, υπό τη νέα Εισαγγελέα του Α.Π και σίγουρα φαίνεται πως ξεκίνησε με το ...αριστερό και ας ευχηθούμε, να μην υπάρξει ανάλογη συνέχεια !
   Τι μας λένε, δηλαδή, οι δικαστές μας ; ότι για την χρεοκοπία του 2010, για τα έξι χρόνια ήδη Μνημονίων, φτωχοποίησης και υπερφορολόγησης κλπ, ίσως και για το προπατορικό αμάρτημα, φταίει ένας (ΈΝΑΣ, με πόσο μεγάλα γράμματα να το γράψω, για να γίνει σαφές ;) και μόνον άνθρωπος, κάποιος κύριος Γεωργίου, πρώην δημόσιος υπάλληλος...
    Αν ρωτήσει κανείς, ειδικά στην επαρχία, τον κόσμο, "ποιος είναι ο κύριος Γεωργίου ;", οι περισσότεροι δεν θα τον ξέρουν καν, ενώ άλλοι, θα τον μπερδέψουν με τον ξεδοντιάρη αθλητικό δημοσιογράφο.
    Το όλο θέμα, που συζητούνταν στα καφενεία (εξ ού και ο τίτλος), τόσο στα πραγματικά, όσο και στα εικονικά (βλέπε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κλπ), έφτασε να γίνει παραπεμπτικό βούλευμα και ενώ αρχικά, είχε μπει, ορθά και λογικά, στο Αρχείο (τι άλλαξε, άραγε ; θα γίνει ο Γεωργίου αποδιοπομπαίος τράγος και για το Μνημόνιο σύριζα, εκτός από τα προηγούμενα ; η "θυσία" του Γεωργίου, θα πιάσει τόπο, τουλάχιστον, ώστε να κατευναστεί η κοινή γνώμη ;)
    Ενώ ο κόσμος καιγόταν και βούλιαζε, μία άλλη κυρία, δημόσιος υπάλληλος, που όλα αυτά τα χρόνια είχε λιγδώσει το αντεράκι της, με τους παχυλούς μισθούς, που έπαιρνε, όταν απομακρύνθηκε, από το βάζο με το μέλι, άρχισε να κάνει καταγγελίες και "επειδή ο πνιγμένος, από τα μαλλιά του πιάνεται", πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και οι δικαστές, όπως φαίνεται, τσίμπησαν και βρήκαν ποιος φταίει, που τους έκοψαν το μισθό ή την σύνταξη (πραγματικά δεν ξέρεις, αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις, με όσα ζούμε στην Ψωροκώσταινα).
    Από τους καλοπληρωμένους και μορφωμένους Δικαστές, όμως, που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και κατακεραυνώνουν τον Πολάκη, όταν "τους την λέει", περιμένεις κάτι καλύτερο, από το να ενδίδουν σε λογικές καφενείου, περιμένεις να κάνουν χρήση της Λογικής, διότι σήμερα το θύμα τους, είναι ο Γεωργίου, αύριο, μπορεί "το ζώο, προς θυσίαν", να είναι κάποιος από εμάς.
    Οι πραγματικοί υπαίτιοι, για την δυστυχία, που βιώσαμε και βιώνουμε, εδώ και έξι χρόνια, κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι, έχουν ακόμα και πιστούς οπαδούς (!), συχνάζουν ακόμα σε ένα μεγάλο κτίριο, πάνω από την πλατεία Συντάγματος, κάνουν διακοπές όλο το χρόνο, φωτογραφίζονται σε ταβερνεία και παραλίες, επειδή οι δικαστές μας είναι γατάκια, που μπορούν να τα βάλουν μόνον με τον Γεωργίου και επειδή οι Νόμοι, περί μη ευθύνης Υπουργών και Πρωθυπουργών, τους δένουν τα χέρια, αλλά και επειδή "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει", υπάρχει μία ιδιότυπη ομερτά, όλων των πολιτικών φορέων, για τα εγκλήματα της διακυβέρνησης του "κουρασμένου" (κυρίως), που άφησε καμμένη γη, πίσω του και όταν άρχισε να συνειδητοποιεί τι έκανε (όταν του είπαν, δηλαδή, γιατί ο ίδιος δεν χαμπάριαζε τίποτα), έφυγε σαν τον κλέφτη (με την διαφορά, ότι αυτοί γνωρίζουν πως ποτέ δεν θα τιμωρηθούν, σε αυτή τη ζωή, τουλάχιστον).





3 σχόλια:

  1. Τα έχουμε ξαναπεί και είναι γνωστά, πλέον, αλλά εφόσον επανέρχονται αυτοί, ας τα ξαναθυμηθούμε : με 300 χιλιάδες + διορισμούς, στο Δημόσιο, την περίοδο 2004-2009, με υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, να παίρνουν 2 και 3 χιλιάρικα το μήνα, με 14, 16 ακόμα και 18 μισθούς, στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, με επιδόματα για πλύσιμο χεριών, μεταφορά φακέλου, από τον πρώτο, στο δεύτερο όροφο, με τεράστιες (πρόωρες) συντάξεις και εφάπαξ, έναντι ανύπαρκτων εισφορών και ΤΌΣΑ άλλα, η χρεοκοπία και τα Μνημόνια, ήταν αναπόφευκτα, όσο και ο βιολογικός θάνατος ! Πιστέψτε με, κύριοι Δικαστές, αυτά και χιλιάδες παρόμοια φταίνε, που κόπηκε ο μισθός ή η σύνταξή σας, όχι ο κύριος Κακομοιρίδης, ένας φουκαράς δημόσιος υπάλληλος, στον οποίο πάτε να φορτώσετε ΒΆΡΟΣ, εκατομμυρίων τόνων, που δεν του αναλογεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο ακόμα "λεπτομέρειες" : πρώτον, ο Γεωργίου, ανέλαβε καθήκοντα, όταν είχαμε ΉΔΗ μπει στα Μνημόνια και δεύτερον, η διακυβέρνηση Τζέφρι, από το Φθινόπωρο του 2009 έως το καλοκαίρι του 2010, κόστισε στην χώρα, σχεδόν 10 δισ. ευρώ, καθώς μοίραζε χρήμα, σε μια ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα! Θυμάμαι σαν χθες, να πηγαίνω στην τράπεζα και κάποιοι να εισπράττουν 3χίλιαρα, από το γκισέ, επιδεικνύοντας μόνον εκκαθαριστικό και ταυτότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κερασάκι στην ..τούρτα, μπήκε σήμερα, με την υπενθύμιση, από τον πρώην βουλευτή, Αλέξη Μητρόπουλο, ότι στο Μνημόνιο συριζα, δηλαδή σε Νόμο του Κράτους, υπάρχει διάταξη, που δέχεται ως ΑΛΗΘΉ τα στοιχεία του Γεωργίου ! Η διάταξη ψηφίστηκε και με τα δύο χέρια, όχι μόνον από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και με ευρεία πλειοψηφία, ενώ μεταξύ όσων ψήφισαν από τη ΝΔ, είναι φυσικά όχι μόνον όλοι οι "καραμανλικοί", αλλά και ο ίδιος ο κουρασμένος...Το μόνο που μένει, είναι να αμφισβητήσουν τώρα την υπογραφή τους και να πουν ότι συνυπέγραψαν το Νόμο, υπό καθεστώς πίεσης, για να μην χάσουν τη "δόση" τους (τα "πρεζάκια" που έχουν εθιστεί, στο εύκολο, κρατικό χρήμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.