Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

50.000.000.000 ευρώ

      Σίγουρα, τα δέκα μηδενικά κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση, από το να έγραφα "50 δισ. ευρώ", αλλά φοβάμαι ότι ούτε αυτά, είναι ικανά, να αποτυπώσουν το μέγεθος της κρατικής σπατάλης !
  Τόσες είναι οι προϋπολογισμένες κρατικές δαπάνες, για το 2017 και μάλλον πρόκειται για (μαύρο) χιούμορ, όταν ακούμε κυβερνητικούς παράγοντες, να λένε, ότι οι δαπάνες έχουν πιάσει πάτο, ότι δεν γίνεται να κοπούν και άλλο...
  Την ίδια ώρα, που λένε αυτά τα παραμύθια, μαθαίνουμε ότι για να λειτουργήσει το parking της Βουλής, θα προσληφθούν άλλα 60 άτομα (μεταξύ των οποίων, κηπουροί, γεωπόνος και ...γραμματείς), ξεπερνώντας έτσι και το γνωστό ανέκδοτο, αναφορικά με το πόσοι Πόντιοι, χρειάζονται για να βιδώσουν μία λάμπα.
  Ενώ λοιπόν, οι μισοί Έλληνες, ζουν κοντά ή κάτω από τα όρια της (ακραίας) φτώχιας, ο συριζα συνεχίζει ό,τι γινόταν επί 30 και πλέον χρόνια : αντί να μειώσει το δημοσιοκηφηναριό, δημιουργεί νέες γενιές κρατικοδίαιτων τρωκτικών-αργόμισθων, με απολαβές διπλάσιες από τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα (και φυσικά πολύ λιγότερες ώρες ...απασχόλησης, όχι εργασίας).
   Εκτός από αυτές τις ιταμές προκλήσεις, με τα ρουσφέτια, τους συνεχείς διορισμούς μετακλητών κλπ, γνωστών, συγγενών και εραστών, με τα λεφτά των άλλων (φορολογούμενων) πάντα, υπάρχουν σίγουρα ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΈΣ ακόμα περιπτώσεις κρατικής σπατάλης.
    Πρόσφατα είχα διαβάσει (χωρίς να ξέρω αν ισχύει) ότι το Αττικό Νοσοκομείο, έχει στα υπόγεια, υπερσύγχρονα πλυντήρια, για να πλένονται σεντόνια κλπ, ωστόσο έχει αναθέσει τον καθαρισμό τους, σε εξωτερικό συνεργείο, με ετήσιο κόστος, πάνω από 800.000 ευρώ...
     Και φυσικά το ερώτημα, που προκύπτει αβίαστα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ποιος και αν ελέγχει αυτές τις δαπάνες, τι σκατά έλεγχος γίνεται, εδώ και 30 χρόνια και κυρίως, μετά την χρεοκοπία του 2010, όταν και αντιλήφθηκαν και οι τελευταίοι, ότι "λεφτά δεν υπάρχουν' !
    Υπάρχει περίπτωση, αναρωτιέμαι, να εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, τη δαπάνη, για την πρόσληψη 60, για το parking του     Κ(υ)οινοβουλίου ; Το μόνο λογικό, θα ήταν, να τους πει, αν θέλετε παρκαδόρους κλπ, να τους πληρώνετε από την τσέπη σας, έξι χιλιάρικα το μήνα, παίρνετε.
    Γενικά, το ψάρι πάντα βρωμάει, από το κεφάλι, όπως λένε και η μεγαλύτερη εστία σπατάλης, είναι η Βουλή, που κοστίζει στον φορολογούμενο 130 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και περιλαμβάνει βουλευτές, που δεν έχουν κάνει ούτε μία ερώτηση ποτέ, για τα μάτια του κόσμου, ψηφίζουν Νόμους, που δεν έχουν καν διαβάσει και φυσικά πάντα ακολουθούν τη γραμμή του κομματικού αρχηγού, είτε συμφωνούν, είτε όχι !
    Από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει και το συμμάζεμα, για να δοθεί και το σωστό μήνυμα, προς την χειμαζόμενη κοινωνία και η μείωση του αριθμού των βολευτών, σε 200, θα ήταν ένα πρώτο, σωστό, βήμα.
    Διότι, 50 δισ. ετήσιες δαπάνες, σημαίνει, αντίστοιχα και 50 δισ. φόροι, τέλη, εισφορές κλπ έσοδα, από τον κοσμάκη, που έχει γονατίσει, από τα δήθεν προσωρινά χαράτσια, που επιβεβαιώνουν το ρητό πως "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".
    Οι δημοσιογράφοι αρέσκονται να ρωτούν τους καλεσμένους τους "πότε θα βγούμε, από την κρίση, τα μνημόνια κλπ", για να δοθεί ίσως και κάποια ελπίδα στον κόσμο, που βλέπει όλες τις άλλες χώρες, με την σειρά, να βγαίνουν από αυτά και εδώ επί 7 χρόνια, σχεδόν, να υπάρχει τέλμα, κατάθλιψη και δυστυχία.
    Η απάντηση, η αληθινή απάντηση, όχι ...η πολιτική, είναι απλά "ΠΟΤΈ", όσο οι ετήσιες κρατικές δαπάνες, είναι τόσο αδικαιολόγητα υψηλές και απορροφούν όλο το "αίμα", όλη την ρευστότητα της κοινωνίας.
    Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, οι αντοχές του αιμοδότη, είναι περιορισμένες, εκ φύσεως, δεν μπορεί να δίνει πάντα αίμα και σίγουρα, όχι περισσότερο από όσο χρειάζεται, για να ζήσει ο ίδιος, οπότε μοιραία, θα πάμε σε στάση πληρωμών και οι κρατικές δαπάνες, θα κοπούν, με βίαιο τρόπο και αναγκαστικά.
     Σε αυτό, θα συμβάλλει και το γεγονός, ότι ο υπερφορολογούμενος, δεν βλέπει κάποια ανταπόδοση, για τα χρήματα, που πληρώνει, ούτε δωρεάν παιδεία έχει, ούτε δωρεάν υγεία, ούτε καν δρόμους κανονικούς (μόνον καρμανιόλες), αλλά και η στάση πληρωμών, που έχει κηρύξει το Δημόσιο, απέναντι στους ιδιώτες (οπότε εύλογα και αναλογικά, θα σκεφτεί ο καθένας, αφού εσύ δεν με πληρώνεις καθόλου ή με τεράστια καθυστέρηση, γιατί να σε πληρώσω, στην ώρα σου ;)
     




1 σχόλιο:

  1. Κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, οι συριζαίοι, δεν είχαν μάθει τα "κόλπα" και δεν έκαναν τόσους διορισμούς ! Χαρακτηριστικά, μου είχε μεταφερθεί, ότι Υπουργός, τότε, τέλη Γενάρη του 2015, μπαίνοντας στο Υπουργείο του, είχε εκφράσει την απορία "γιατί τόσα άδεια γραφεία" (ήταν οι μετακλητοί του προηγούμενου, που ανήκε στη ΝΔ και έφυγαν σαν λαγοί), τώρα πλέον όμως, έχουν αποκτήσει, όπως φαίνεται, τις κακές συνήθειες των προηγούμενων και τα ρουσφέτια πάνε σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.