Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

τενεκέδες ξεγάνωτοι

      Ξεγάνωτος, είναι ο τενεκές, που δεν έχει υποστεί γάνωμα, ήτοι γαλβάνισμα, με συνέπεια να παθαίνει οξείδωση, να σκουριάζει και να είναι άχρηστος-ακατάλληλος, για να βάλεις μέσα λάδι, αλλά μεταφορικά, σημαίνει και τον άχρηστο άνθρωπο, όρος, που στην "αργκό" καθιερώθηκε ίσως, από τον μακαρίτη Ευάγγελο Γιαννόπουλο, τέως Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που τον χρησιμοποιούσε.
  Μία φορά το χρόνο, λοιπόν, η Βουλή δίνει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των "εθνοπατέρων" και γίνεται ένα "πανηγυράκι" στα ΜΜΕ, που μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, ποιες βουλευτίνες έχουν τη μεγαλύτερη προίκα και άλλα τέτοια φαιδρά.
  Ορισμένοι αγράμματοι, τα ονομάζουν " δηλώσεις πόθεν έσχες", διότι δεν ξέρουν ότι "πόθεν" σημαίνει "από που", ενώ στις εν λόγω δηλώσεις, αποτυπώνεται φωτογραφικά, μία περιουσιακή κατάσταση, χωρίς να προκύπτει από πουθενά, συνήθως, πως αποκτήθηκαν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία !
   Έτσι π.χ όταν ο Τσουκαλάς του συριζα, απλός τραπεζικός υπάλληλος (αλλά συνδικαλιστής, αυτό ίσως κάνει τη διαφορά) βρέθηκε με τεράστιες καταθέσεις, εκ των υστέρων μάθαμε, μας είπε δηλαδή, ότι πήρε 1 εκατομμύριο δολάρια, ως "αποζημίωση σύνταξης", από τη δήλωσή του, δεν προέκυπτε το "πόθεν".
    Ως γνωστόν, η σχετική δήλωση, οφείλει να είναι ακριβής και ειλικρινής, ειδάλλως προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις και ποινικά αδικήματα, ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος !
    Προχθές, δόθηκαν στη δημοσιότητα, με καθυστέρηση 4 ετών, οι δηλώσεις του 2012 και από αυτές, μπορεί να βγάλει κανείς, ορισμένα γενικά, αλλά και ειδικότερα συμπεράσματα.
    Ένα συμπέρασμα, είναι, πως οι πλουσιότεροι στην Ελλάδα, είναι, διαχρονικά, όσοι δηλώνουν "αριστεροί", αυτοί που δήθεν κόπτονται δηλαδή, για τον φτωχό και τον αδύναμο...
    Ένα άλλο, ότι οι βουλευτές μας, τότε τουλάχιστον, φορολογούνταν για το 1/3, μόλις του παχυλού μισθού τους, τα 2/3 ήταν αφορολόγητα (οι ίδιοι έχουν φροντίσει τα λεφτά, που παίρνουν, να ονομάζονται "αποζημίωση", ότι και καλά δηλαδή, υφίστανται οι καημένοι, κάποια ζημία, από την αργομισθία αυτή και ...πρέπει να αποζημιώνονται και να έχουν και τα λοιπά, προκλητικά, προνόμια).
    Επίσης, ότι μέσα στην καρδιά του πρώτου Μνημονίου, όταν ο λαός άρχισε να φτωχοποιείται βίαια, ορισμένοι από αυτούς, αύξησαν σημαντικά τις περιουσίες τους (π.χ κάτι δασκαλάκοι και άλλα τρωκτικά του Δημοσίου, μάλλον από παχυλά εφάπαξ, η λιτότητα βλέπετε εφαρμόστηκε επιλεκτικά και πολύ καθυστερημένα, για ορισμένους).
   Το μεγαλύτερο και χειρότερο όμως συμπέρασμα, είναι ότι πολλές δηλώσεις, αν όχι η πλειοψηφία, είναι ανειλικρινείς, μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας, αλλά κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ελέγχει προφανώς, δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, μετά από 40 χρόνια, πράσινης, γαλάζιας και ροζ, αριστερής λαίλαπας και ατιμωρησίας !
    Σίγουρα, αν ήθελε κάποιος, που είναι η δουλειά, που πληρώνεται, για αυτό, να ελέγξει τις δηλώσεις αυτές, που θα έπρεπε να είναι ειλικρινείς, θα έβρισκε ΠΟΛΛΆ "μαργαριτάρια", πολλοί θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι και πολλές "καμπάνες", θα ηχούσαν, αλλά, βλέπεις και οι δημοσιογράφοι μας, ασχολούνται με την προίκα κάποιας 40ρας γεροντοκόρης και τα σκάνδαλα τους προσπερνούν, τέτοια ρεπορτάζ κάνουν...
    Θα αναφερθώ μόνον, στην περίπτωση του βουλευτή "Προκόπη Παυλόπουλου", επειδή τυχαίνει σήμερα να είναι ΠτΔ και είναι από τις πιο χαρακτηριστικές !
    Ο εν λόγω, λοιπόν, εκλέγεται βουλευτής από το 1996 και έχει διατελέσει υπουργός, χωρίς να αναφερθούμε στις κατά καιρούς, άλλες κρατικές αργομισθίες του (πανεπιστήμιο, ερτ) και το 2012, δηλώνει 3 τραπεζικούς λογαριασμούς, οι 2 εκ των οποίων έχουν υπόλοιπο, μικρότερο, από 20 ευρώ...
    Πόσο λογικό, μπορεί να είναι αυτό ; Πόσο προκλητικά και ανερυθρίαστα μας κοροϊδεύουν ; Μετά από τόσα χρόνια βουλευτιλίκι κλπ, δηλώνεις σχεδόν μηδενικές καταθέσεις ; Και να θες, αυτά τα λεφτά, ΔΕΝ τρώγονται, ώστε να περισσέψουν 17 ευρώ !
   Με το φτωχό μου, το μυαλό, μόνον δύο ενδεχόμενα μπορώ να σκεφτώ : είτε τα χρήματα, είναι σε κάποιο στρώμα ή θυρίδα, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού και δεν δηλώθηκαν (μην ξεχνάμε ότι τότε έπαιζε έντονα το σενάριο του grexit).
   Και τα ερωτήματα, είναι απλά και έρχονται αβίαστα : υπάρχει Κράτος ; υπάρχει Νόμος ; υπάρχει έλεγχος ; υπάρχουν Δικαστές και Εισαγγελείς να εφαρμόσουν το Νόμο ; τι υπάρχει σε αυτό το μπουρδέλο, που να λειτουργεί ;
    Υπάρχουν και άλλοι "εθνοπατέρες" στη λίστα, που εμφανίζονται να ...έχουν φάει ΌΛΑ τα λεφτά τους και να μην έχει μείνει τίποτα στις τράπεζες, αλλά αναφέρω τον συγκεκριμένο, επειδή τον έκαναν, μετά και ΠτΔ, επιβραβεύοντας όχι μόνον την ανειλικρίνεια της δήλωσης, αλλά και την άκρως ανθελληνική κίνηση, να αποσύρεις τα χρήματα (δεν λέω "σου", γιατί δεν τους ανήκουν, δεν τα έχουν δουλέψει), από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όταν τα είχε, περισσότερο, από ποτέ, ανάγκη !
    Επομένως, ξαναρωτάω : υπάρχει Εισαγγελέας, να ελέγξει τα λεγόμενα "πόθεν έσχες" και να καθίσει στο σκαμνί, όσους παρανόμησαν-εγκλημάτησαν, ακόμα και αυτόν τον ΠτΔ ;
    Υποψιάζομαι, ότι τα έβγαλαν τώρα, μετά από 4 χρόνια, ώστε τυχόν αδικήματα, πλημμεληματικής μορφής, να υποπέσουν σε 5ετή παραγραφή, ενώ μέχρι να καταστούν αμετάκλητες τυχόν ποινές, θα έχει λήξει η θητεία του Προέδρου και δεν θα αναγκαστεί να εκπέσει, λόγω στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων (παρεπόμενη ποινή).
     Όλοι αυτοί οι τενεκέδες ξεγάνωτοι, με τα ακριβά κοστούμια και το δήθεν σοβαρό ύφος, που νομίζουν ότι τρώμε σανό, μοιάζουν, όπως είπε ο Χριστός, στους Φαρισαίους της τότε εποχής, με τάφους, που εξωτερικά, είναι όμορφοι και αστραφτεροί, αλλά μέσα είναι γεμάτοι κόκκαλα, ακαθαρσίες και σκουλήκια...


1 σχόλιο:

  1. Από τόσες χιλιάδες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, οι Αρχές μας, βρήκαν "προβληματική" εκείνη του Σταύρου Ψυχάρη (μπορεί και να είναι), ο οποίος, όλως τυχαία, είχε, τον τελευταίο καιρό, μία ...κόντρα με την κυβέρνηση και τον συριζα, ειδικότερα. Πάντως, του έκαναν και "σκόντο", τον παραπέμπουν για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.