Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

στο τέταρτο Μνημόνιο ...καίγεσαι !

    Είναι γελασμένοι, όσοι νομίζουν ή υποστηρίζουν, ότι υπάρχει ή θα υπάρξει νέο, τέταρτο, μνημόνιο, για την Ελλάδα, ότι δηλαδή κάθε φορά, που η χώρα μας, δεν θα εφαρμόζει το προηγούμενο και γενικά δεν θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα μας δίνουν νέα δάνεια και δεν θα μας τραβήξουν την πρίζα, να πάμε στον αγύριστο...
  Ακόμα πιο βαθιά νυχτωμένοι είναι, όμως, όσοι υποστηρίζουν, ότι μπορεί να επαναληφθούν τα ξεφτιλίκια και καραγκιοζιλίκια του περσινού καλοκαιριού, της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, που έκλεισε (και ξανά χρεοκόπησε) τις τράπεζες και ανέβασε το λογαριασμό, χωρίς λόγο !
  Όσοι κάνουν λόγο για εκλογές και δημοψηφίσματα, τόσο εντός, όσο και εκτός συριζα, δεν είναι απλά πολιτικοί καραγκιόζηδες, είναι ανεύθυνοι εγκληματίες και κανονικά, αν υπήρχε Κράτος και Νόμος, θα έπρεπε να συλλαμβάνονται (βέβαια, με ήδη κλειστές τις τράπεζες και με τα capital controls, η ζημιά περιορίζεται).
   Ας δούμε, τι θα συνέβαινε, αν αύριο ή σε μια εβδομάδα, γίνονταν εκλογές : βάσει λογικής και δημοσκοπήσεων, πρώτο κόμμα θα ήταν η ΝΔ και θα σχημάτιζε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ήτοι θα πηγαίναμε ξανά στο καθεστώς, πριν έρθουν οι συριζανελ ("επιστροφή στο ...μέλλον").
   Τι θα έκανε λοιπόν, αυτή, η νέα κυβέρνηση, την επομένη των εκλογών ; Οι δανειστές, θα ζητούσαν πλέον, από αυτήν, την ψήφιση των προαπαιτουμένων, για να συνεχιστεί η δανειοδότηση και η αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, στη βάση του μνημονίου, που έχει υπογραφεί, από το καλοκαίρι του 2015 ή με μικρές διαφοροποιήσεις.
    Και το ερώτημα, που προκύπτει, είναι : ΠΟΙΟΣ ο λόγος, να ψηφίσει και να εφαρμόσει το αναγκαίο-ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ μνημόνιο, μια επόμενη και όχι η παρούσα κυβέρνηση ; Τι θα αλλάξει, αν έρθουν στην εξουσία, ξανά, αυτοί, που ήταν πριν, από τους τωρινούς ; Σε τι θα είναι καλύτεροι ; Θα βάλουν περισσότερους φόρους ή θα κάνουν περισσότερες περικοπές ;
    Δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, είναι απλά τραγικό και πολύ κατώτερο των περιστάσεων (αυτό αποδεικνύεται εύκολα και από το γεγονός, ότι όλες οι χώρες έχουν βγει από τα Μνημόνια, εκτός από τη δικιά μας), δεν καταλαβαίνουν βασικά και καθόλου σύνθετα πράγματα, το μόνο, που τους νοιάζει, είναι η καρέκλα, την ώρα, που το καράβι βουλιάζει και συμπαρασύρουν και το λαό, στον πάτο !
    Αυτή τη στιγμή, οι συριζανελ, καθυστερώντας αδικαιολόγητα να κλείσουν την αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση, "σκουπίζουν" ό,τι ρευστό έχει μείνει στα άδεια και τρύπια ταμεία, ξύνουν τον πάτο του βαρελιού, για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, αναβάλλοντας απλά το μοιραίο : την στάση πληρωμών και την χρεοκοπία.
    Μία στάση πληρωμών, το να μην πάρουν δηλαδή τίποτα, αυτοί, που τώρα διαμαρτύρονται, για περικοπές της τάξης των 50 και 100 ευρώ, θα είναι ίσως το αναγκαίο ΣΟΚ, για να καταλάβουν, που βρίσκονται και να κατέβουν από τα "ροζ συννεφάκια" τους !
    Από την άλλη, ένα τέτοιο γεγονός, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα δημιουργήσει αναταραχές και ίσως χυθεί και αίμα, κάποιοι θα ψάχνουν ελικόπτερα να σωθούν, αλλά, όπως είπα, είναι μάλλον ο μοναδικός τρόπος, να βάλουν μυαλό και να μάθουν όλα τα τρωκτικά, που ζουν από τα έτοιμα, ότι είναι προτιμότερο, να παίρνεις λιγότερα, παρά καθόλου...
    Δεν ξέρω, ποιος ή ποιοι, είναι υπεύθυνοι, για το ότι οι διαπραγματεύσεις, διαρκούν τόσο πολύ και καθυστερούν, αυτή είναι δουλειά του Πρωθυπουργού, να τους εντοπίσει και να τους πάρει τα κεφάλια τώρα, όχι μετά, όταν θα είναι πολύ αργά !
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.