Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και "την" δίνεις" ;

     Μην πάει ο νους σας, στο πονηρό, Μ. Τετάρτη σήμερα, το "την", αναφέρεται στην ψήφο και αφορά σε μία αχαρακτήριστη ιδέα-πρόταση, του ..Κούλη, να ψηφίζουν δηλαδή, στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές και όλοι οι απόδημοι Έλληνες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, του πλανήτη (είναι περί τα 10 εκατομμύρια, όσος και ο πληθυσμός της χώρας).
  Δεν ξέρω τι είχε κατά νου, όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις, αν δηλαδή πιστεύει, ότι με τις εδώ ψήφους, δεν πρόκειται ποτέ να ανέλθει στην εξουσία, αλλά η πρότασή του, πέρασε "στα ψιλά" και δικαιολογημένα, εδώ που τα λέμε, μόνον ορισμένοι (μάλλον όψιμοι) μετανάστες, βγήκαν -ανεπιτυχώς- να την υπερασπιστούν.
  Για αυτή την "φαεινή" ιδέα του Κούλη, δεν υπάρχουν, ούτε νομικά, αλλά ούτε και ...λογικά επιχειρήματα, να την στηρίξουν, είναι προφανές, ότι κανένας δεν μπορεί να ψηφίζει-αποφασίζει, για τις τύχες όσων ζουν, σε άλλα, ξένα (γεωγραφικά, έστω) κράτη, αυτό είναι ή θα έπρεπε να είναι (...όπως φαίνεται) αυτονόητο.
   Ο καθένας έχει δικαίωμα ή και υποχρέωση, να ψηφίζει, εκεί, όπου βρίσκονται τα ζωτικά-βιοτικά συμφέροντά του, εκεί, όπου φορολογείται, εκεί, όπου ζει και βιώνει την καθημερινότητά του, δεν μπορεί όμως, να ψηφίζει, εκεί, όπου όποιος και να βγει στην εξουσία, την επομένη των εκλογών, η ζωή του, δεν θα επηρεαστεί, στο ελάχιστο...
    Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, αυτό είναι και το μοναδικό, κατ' εμέ, ας πούμε, "επιχείρημα", για να ψηφίζουν οι απόδημοι Έλληνες : επειδή η πρόσφατη-νεότερη Ιστορία και η εμπειρία, μας διδάσκουν, ότι οι κάτοικοι της εδώ Μπανανίας, ψηφίζουν εντελώς ατομικιστικά-ωφελιμιστικά, με μοναδικό κριτήριο, ποιος πλειοδοτεί σε δημαγωγία και τάζει τα περισσότερα, εφόσον η μεγάλη μάζα, αυτών, που τρώνε από τα έτοιμα, εις βάρος των υπολοίπων, είναι και αυτή, που ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις (με πόση επιτυχία, το έχουμε ήδη αντιληφθεί, νομίζω).
    Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα πρόβατα αυτά, που πάνε, όπου φυσάει ο άνεμος, όπου δηλαδή τους υπόσχονται (ψευδώς) χρήμα, την έχουν πατήσει ήδη τρεις φορές (το 2009 με το "λεφτά υπάρχουν", το 2012, με τα "Ζάππεια" και το 2015, με το "πρόγραμμα της Θεσ/νικης") και μυαλό δεν έχουν βάλει !
    Συνεπώς, θα μπορούσε κανείς, να υποστηρίξει, ότι οι απόδημοι, επειδή δεν προσδοκούν κάποιο, άμεσο τουλάχιστον, όφελος, από την ψήφο τους, θα ψηφίζουν, με πιο λογικά κριτήρια και με γνώμονα, αποκλειστικά, το συμφέρον της παντοτινής πατρίδας.
    Όμως, επειδή κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί, ότι οι απόδημοι, θα ψηφίσουν ώριμα και με κριτήριο το συμφέρον της μακρινής πατρίδας και όχι με διάθεση χαβαλέ και εκ του ασφαλούς, δεν θα ήθελα να ζήσω αυτό το "πείραμα"...
    Δηλαδή, αν πάνε όλοι οι μετανάστες και ψηφίσουν ΚΚΕ ή Χ.Α, θα πρέπει μετά εμείς, να ανεχτούμε και να ζήσουμε, υπό αυτά τα καθεστώτα, ήτοι του κομμουνισμού ή του φασισμού, αντίστοιχα ; (!) Και αν θα το κάνουν, θα το κάνουν ακριβώς, επειδή θα ξέρουν, ότι ...άλλοι θα λουστούν τις συνέπειες, όχι οι ίδιοι.
    Επομένως, υπό μία, ευρύτερη αντίληψη του θέματος, πιο λογική, από την πρόταση του Κούλη, θα ήταν να ψηφίζουν, εδώ, όλοι οι κάτοικοι, ήτοι και οι ξένοι μετανάστες, στην Ελλάδα, εφόσον έχουν εγκατασταθεί μόνιμα, έχουν οικογένειες και ισχυρούς δεσμούς με την χώρα μας και τους ενδιαφέρει άμεσα και προσωπικά, το ποιος κυβερνάει και με ποιες πολιτικές, εφόσον επηρεάζονται και οι ίδιοι, οι δουλειές τους, οι επιχειρήσεις τους και οι ζωές τους, εν γένει.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.