Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

τώρα τους φταίνε τα ..media ;

     Οι τελευταίες επιθέσεις στελεχών του συριζα, εναντίον των μέσων ενημέρωσης (κυρίως "καναλιών"), πραγματικά σε αφήνουν άφωνο, μιλάμε για άρνηση της πραγματικότητας, αχαριστία και έλλειψη μνήμης, το λιγότερο !
  Τα κανάλια έχουν συμπεριφερθεί και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται, κυριολεκτικά, "με το γάντι" απέναντι στον συριζα και έχουν μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς (ή ευθύνης, αν προτιμάει κανείς), που ένα κόμμα του 4%, έφτασε στο 30%...
  Αν συνέβαιναν, όσα συμβαίνουν σήμερα, αλλά και όσα συνέβησαν, τον τελευταίο χρόνο (π.χ capital controls και κλειστές τράπεζες), όσο διάστημα είναι στην εξουσία, δηλαδή, οι συριζανελ, υπό άλλο καθεστώς-κυβέρνηση, τα κανάλια θα ήταν "στα κάγκελα" μονίμως και ο κόσμος θα είχε ίσως εξεγερθεί...
  Είναι τα ίδια κανάλια, που προεκλογικά, αλλά και σήμερα, καλούν στα διάφορα πάνελς, τους απίθανους τύπους της αριστεράς (ειδικά, όταν στον συριζα ανήκε ακόμα και η ΛΑΕ), που έδιναν βήμα σε άτομα, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ, που δεν ξέραμε αν και που ζούσαν, όλα αυτά τα χρόνια !
   Όχι μόνον τους έδιναν δημόσιο βήμα και τους άφηναν να λένε, ανενόχλητοι, τις αρλούμπες τους, αλλά πολύ συχνά, τους άφηναν και να μονοπωλούν το δημόσιο διάλογο και να μην αφήνουν κανέναν άλλον να μιλήσει, με μία φασίζουσα νοοτροπία, αριστερού τύπου.
    Οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών και όχι μόνον, δεν είναι φυσικά καθοδηγούμενες, από τα ..κανάλια, αλλά είναι αποτέλεσμα-αντίδραση στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό και κυρίως είναι εύλογη αγανάκτηση, για τα προεκλογικά ψέματα και την εξαπάτηση-υφαρπαγή της ψήφου, από τον συριζα.
    Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος, για τις επιθέσεις κατά στελεχών-βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το μόνο ίσως παράδοξο, είναι ότι εξεγέρθηκαν μόνον οι αγρότες και όχι όλοι όσοι, εξαπατήθηκαν, από τα προεκλογικά παραμύθια του συριζα (κυρίως του Ιανουαρίου του 2015 και πριν, όχι μετά την αποχώρηση των ακραίων στοιχείων, από τον Αύγουστο του 2015 και μετά).
     Ο λόγος, που τα κανάλια, εξακολουθούν να "χαϊδεύουν" και να στηρίζουν τον συριζα, υποθέτω πως είναι, ότι διαισθάνονται ότι έχει ακόμα επιρροή στις μάζες, σε αυτούς, στους οποίους απευθύνονται, δηλαδή (και παρόλο που ο συριζα, ουσιαστικά πάει να τα κλείσει με το νέο καθεστώς αδειών !! ).
     Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των media, ότι πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, οποιοσδήποτε τρελός, βγαίνει και λέει ευχάριστα πράγματα, με απήχηση στο λαό, είτε λόγω παράνοιας, είτε λόγω προσωπικού οφέλους, του δίνουν βήμα, για να κάνουν "νούμερα" και να έχουν έσοδα...
     Έτσι, αν αύριο, π.χ δουν ότι μειώνεται η εκλογική επιρροή του συριζα ή βγει ένα νέο κόμμα, με ρεύμα στην κοινωνία, θα εγκαταλείψουν τους συριζανελ με ευκολία και θα προβάλλουν κάτι άλλο και τότε κανένας και τίποτα, δεν μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο, στα εκλογικά ποσοστά.
    Και φυσικά, ουδείς από τον συριζα, θα είναι σε θέση να κατηγορήσει τα κανάλια, ότι αβαντάρουν κάποιον ή χαντακώνουν τον ίδιο, αφού θα είναι τα ίδια κανάλια, που τον ανέδειξαν στην εξουσία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.