Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

"Ο μεγαλύτερος έλληνας απατεώνας"

   Το έβαλα σε εισαγωγικά, γιατί ο χαρακτηρισμός αυτός, ανήκει στους δημοσιογράφους, που μετέδωσαν την σχετική είδηση και αφορούσε έναν τύπο, που συνελήφθη πρόσφατα, για απάτες κατά συρροή, κατ' εξακολούθηση και προφανώς κατ' επάγγελμα.
  Ο χαρακτηρισμός ίσως δόθηκε, επειδή είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, με οικονομικής φύσεως, πάλι, εγκλήματα, ενώ αναφέρονται και τραγελαφικά περιστατικά, γύρω από το πρόσωπο αυτό, όπως ότι είχε αποδράσει, από τα δικαστήρια, άγνωστο πως και ότι είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς-συνοδούς του, με πολλά εκατομμύρια (δραχμές, τότε), προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο !
  Δεν ξέρω, αν είναι όντως ο μεγαλύτερος απατεώνας, στη χώρα, δεν έχει τόση σημασία ο "τίτλος" αυτός, το νομικά ενδιαφέρον σκέλος της υπόθεσης, είναι, πως μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...
  Μιλάμε για κάποιον, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πουλούσε πολύ ακριβά οικόπεδα και σπίτια, τα οποία ..δεν του ανήκαν, σε περισσότερους από έναν, υποψήφιους αγοραστές, εισπράττοντας προκαταβολές και με συνολικό -παράνομο- όφελος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ !
  Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση ..5 χιλιάδων ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ, προφανώς για να συνεχίσει το "έργο" του και ομολογώ πως είχα καιρό να εξοργιστώ τόσο πολύ, με απόφαση της, όπως λέγεται, "τυφλής" δικαιοσύνης μας...
   Όπως είχα γράψει και παλιότερα, είναι ανάγκη να αυξηθεί η ποινή, για απάτες, αυτού του μεγέθους, το σημερινό πλαίσιο ποινής των 5 έως 10 ετών, προφανώς, δεν μπορεί να καλύψει την απαξία αυτών των εγκλημάτων, όταν τα θύματα είναι πολλά και η ζημιά πολύ μεγάλη !
   Από την άλλη, εκεί ίσως την πάτησαν ανακριτής και εισαγγελέας, που τον άφησαν ελεύθερο, διότι πλέον η δυνατότητα προφυλάκισης για τέτοια κακουργήματα, έχει περιοριστεί αρκετά, αυτό όμως ..δεν σημαίνει ότι αποκλείεται.
   Σε περιπτώσεις τέτοιων εγκληματιών, που εμφανίζουν, με βάση το παρελθόν τους και το ποινικό τους μητρώο, σταθερή ροπή προς τη διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων (απάτης, εν προκειμένω), η προφυλάκιση, όχι μόνον δεν απαγορεύεται, αλλά επιβάλλεται, για να προστατευτεί η κοινωνία και να μην υπάρξουν νέα θύματα !
   Μιλάμε για άτομα και το λέω και από προσωπική εμπειρία, άρρωστα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αλλιώς, είναι κάτι σαν τους παιδόφιλους, είναι λες και η απάτη, κυλάει στις φλέβες τους, έχουν επιλέξει (;) να ζουν έτσι, ως παράσιτα, σε βάρος των άλλων και με σχεδόν μαθηματική βεβαιότητα, επαναλαμβάνουν τα ίδια...
   Με τέτοιες αποφάσεις, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, φοβάμαι, ότι θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, στο μέλλον και θεωρώ πως δεν είναι μακριά η μέρα, που το επόμενο θύμα, τέτοιων απατεώνων (και αντίστοιχα, άλλων κατά συρροή ή κατ' επάγγελμα εγκληματιών), θα στραφεί ευθέως, για αποζημίωση, σε βάρος ..των δικαστών, που δεν τους έκλεισαν μέσα !
    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.