Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Στα ίδια έργα θεατές

    (επεισόδιο πρώτο) Χθες-προχθές, το ΣΔΟΕ δημοσιοποίησε, για πολλοστή φορά, λίστα με τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, πρόκειται για μία λίστα, που δημοσιεύεται, για νιοστή φορά, απορώ πως δεν βαριούνται να το κάνουν αυτό, κάθε τόσο !              "Πρωταγωνιστές", οι ίδιοι, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρήσεις, αλλά και ...αστρολόγοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ανεπάγγελτοι, οικοκυρές κλπ.
    Ο κόσμος βέβαια και εύλογα, ζητάει να μάθει τα αποτελέσματα αυτών των έλεγχων και όχι τις απλές, κάθε τόσο, διαπιστώσεις.
    Για το θέμα της φοροδιαφυγής έχω εκφράσει τις απόψεις μου, σίγουρα δεν είναι κάτι θεμιτό και αποδεκτό, είναι κατακριτέο και φυσικά δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια μοίρα, αυτός, που δούλεψε αυτά τα χρήματα, με αυτόν, που δεν μπορεί καν να τα δικαιολογήσει (διαχωρισμός δηλαδή, ανάμεσα σε γκρίζο χρήμα, ήτοι νόμιμο, αλλά μη δηλωθέν και μαύρο, δηλαδή παράνομο και εντεύθεν και μη δηλωθέν, έσοδα από παράνομες και εγκληματικές δράσεις).
     Το ζουμί, όμως, κρύβεται αλλού, καθώς ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, έγινε γνωστό και το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ (που επισκιάστηκε από τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολάκη και χάθηκε η μπάλα και η ουσία, σε κάτι τόσο σοβαρό).
     Οι περισσότεροι, δηλαδή, επικεντρώθηκαν, στο θέμα της φοροδιαφυγής και σχεδόν αγνόησαν μία ακόμα καραμπινάτη περίπτωση διασπάθισης-κατάχρησης ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος, με πολιτικές προεκτάσεις, καθώς εμπλέκεται η σύζυγος του Στουρνάρα, η εταιρία της οποίας έλαβε αδρά αμοιβή, για να διαφημίσει δράσεις κατά της επιδημίας του ...καρκίνου !
     Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο Κράτος, ακόμα και του λεγόμενου τρίτου κόσμου, ο Στουρνάρας, θα είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί (στην Ιαπωνία θα είχε κάνει χαρακίρι), εδώ δεν άνοιξε ρουθούνι ακόμα.
      Συμπέρασμα : στην Ελλάδα, ισχύει το "αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες", τα αληθινά σκάνδαλα περνάνε στο ντούκου και στο ψιλό και ο κόσμος ασχολείται με άλλα πιο "εντυπωσιακά" θεάματα, όπως οι ιθαγενείς, με τα καθρεφτάκια.
     (επεισόδιο δεύτερο) Όπως είχα προβλέψει, όχι επειδή είμαι Προφήτης, απλά αν δεις στο παρελθόν τι συνέβη, μπορείς βάσιμα να πεις το ίδιο και για το μέλλον, αφού κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται, οι συμβάσεις "κοινωφελούς εργασίας" εξελίσσονται σε φιάσκο.
      Με το που τελείωσαν, όπως αναμενόταν, οι συμβασιούχοι, βγήκαν στο δρόμο, αξιώνοντας ανανέωση και "μόνιμη και σταθερή" εργασία (σχήμα λόγου), ήτοι μονιμοποίηση !
      Στον "αγώνα" τους αυτό, βρήκαν, επίσης, όπως πάντα, συμπαράσταση, από τους ήδη μόνιμους (αφού οι συμβασιούχοι, έκαναν την εργασία τους) και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους (Δημάρχους κλπ), που δεν τους κοστίζει τίποτα (αφού ..άλλος πληρώνει) και τους βλέπουν ως τους επόμενους ψηφοφόρους, για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους...(και φυσικά, στο τέλος της διαδρομής, τους περιμένουν οι "εργατολόγοι", που έχουν βγάλει ήδη τα κομπιουτεράκια και κάνουν υπολογισμούς, για να τους χρεώσουν "με το κεφάλι")
     Το κακό, για τους διαμαρτυρόμενους, είναι ότι, το παραμύθι τους "έχουμε παιδιά, τι θα γίνουν τα παιδιά μας" κλπ, έχει πλέον βγάλει δράκο, καθώς εκείνοι, που πληρώνουν τις αργομισθίες τους, δεν μπορούν καν να αποκτήσουν οικογένεια και παιδιά !
      Η μόνη πλέον λύση, είναι να τελειώσει, επιτέλους, το Δημόσιο, με τους "συμβασιούχους", να προσλαμβάνει μόνον μόνιμους, όποτε και όσους χρειάζεται (με μισθούς βέβαια ιδιωτικού τομέα) και να διώξει και όσους ήδη συμβασιούχους, δεν χρειάζεται.
      Ομολογώ, ότι τις τελευταίες μέρες, έπαιξε και ένα τρίτο επεισόδιο σε επανάληψη, το οποίο όμως μου διαφεύγει, αυτή τη στιγμή και εφόσον το θυμηθώ, θα το προσθέσω, από κάτω, ως σχόλιο, η ουσία είναι ότι οι παθογένειες, που βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στη διεθνή ανυποληψία, διαιωνίζονται, κανείς δεν κάνει τίποτε, για να εκλείψουν !



 

2 σχόλια:

  1. Το τρίτο επεισόδιο, σε επανάληψη, των τελευταίων ημερών, είναι ο τραγέλαφος με το επίδομα θέρμανσης, το οποίο, όπως όλα τα επιδόματα διαχρονικά, ελκύει λαμόγια και απατεώνες, που θέλουν να πάρουν το τζάμπα χρήμα, που μοιράζει το Κράτος (με τη λογική, αφού τα δίνει, γιατί να μην τα πάρω ;) ! Μαζί με εκείνους, που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, να το πάρουν, είναι βέβαιο, όπως διδάσκει και η ιστορική εμπειρία (ποιος μπορεί να ξεχάσει τα άφθονα 3χίλιαρα, που πήραν οι γύφτοι στην Ηλεία, μετά τις φωτιές του 2007, ως πληγέντες από πυρκαγιά, λες και είχαν σπίτια και κτήματα ;) ότι εμφανίζονται και εκείνοι, που απλά έχουν μάθει να ζουν, από τα έτοιμα, με το κρατικό χρήμα, που μοιράζουν ανεύθυνοι πολιτικοί. Είναι μάλιστα τόσο το θράσος τους, που βγαίνουν δημόσια και παραπονιούνται, ότι ..έπεσε η τιμή του πετρελαίου και έτσι μειώθηκε το επίδομα (χαχα) ! Τα λαμόγια αυτά, βέβαια, σιγοντάρουν, για τους δικούς τους λόγους, διαχρονικά και τα ΜΜΕ, που παίρνουν το μέρος τους, τους δίνουν βήμα, να πουν τον "πόνο" τους κλπ. Σε ένα Κράτος, του οποίου οι πολίτες, έχουν ροπή προς την απάτη και επιδιώκουν το εύκολο και άκοπο χρήμα, είναι εγκληματικό να μοιράζεις, επιδόματα εν γένει (εκτός από σοβαρές εξαιρέσεις), κάθε φορά που το κράτος βγάζει πρόσκληση για παροχές (είτε σε χρήμα, είτε σε είδος, όπως οι προσλήψεις σε αργομισθίες), εμφανίζονται και τα λαμόγια, το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα, στους πολιτικούς μας ! Οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη, φυσικά και όχι εκείνα τα τρωκτικά, που εισπράττουν χρήματα, που δεν δικαιούνται...Στην περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως έχουν επισημάνει όλοι, το αυτονόητο δηλαδή, αν η τιμή έπεφτε σημαντικά, αφενός το Κράτος δεν θα είχε λόγο να μοιράσει χρήμα, ως επίδομα και αφετέρου θα αυξάνονταν σημαντικά και τα κρατικά έσοδα, από τον ειδικό φόρο και φυσικά δεν θα είχαμε νεκρούς, από μαγκάλια, σόμπες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα είδαμε τους "απολυμένους" 5μηνίτες να στήνουν αντίσκηνα σε βρώμικα πεζοδρόμια της Αθήνας, μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας (ο τρόπος αυτός "διαμαρτυρίας, σημειωτέον, εφαρμόζεται πάντα και ΜΟΝΟΝ από τρωκτικά, αν και σε μια περίπτωση, τους μιμήθηκαν και οι μεταλλωρύχοι) ! Ενώ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ήξεραν ότι το πρόγραμμα έχει αυτή τη διάρκεια, όταν ..έληξε, ένιωσαν "απολυμένοι" (χαχα), ζητούν αποζημιώσεις και μονιμοποίηση και έχουν τα μούτρα και εμφανίζονται και στα κανάλια, ζητώντας κάτι, που δεν έχει καμία επαφή, ούτε με το Δίκαιο, ούτε και με τη Λογική !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.