Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Για την Αριστερά το νόμισμα έχει μόνο μία όψη

     Ανήκω στην συντριπτική πλειοψηφία εκείνων, που δεν είδαν την προχθεσινή συνέντευξη του Τσίπρα, στους ..υφισταμένους του, σε εκείνους, που τον έχουν κάνει εικόνισμα και τον προσκυνούν, επειδή άνοιξε ξανά την ερτ (βέβαια και ο ίδιος, υποθέτω, ότι εκεί νιώθει σαν το σπίτι του και άβολα στα άλλα κανάλια).
   Είδα το μόνο  χαρακτηριστικό απόσπασμα, που έπαιξαν και οι άλλοι, ότι δηλαδή θα κόψει μόνον τις επικουρικές συντάξεις και δεν θα πειράξει τις κύριες και για να το "πετύχει" αυτό, θα αυξήσει τις εισφορές (όσων έχουν ακόμα δουλειά).
   Από έναν γνήσιο αριστερό, "άξιο" συνεχιστή της συνεχούς αριστερής παράδοσης, από το 1981 έως σήμερα, δεν θα περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο, η "αριστερίλα" κυλάει στις φλέβες του Τσίπρα, έχει φτάσει ως το μεδούλι του..
    Το ότι ο πατέρας του, υπήρξε εργολάβος δημοσίων έργων, με άριστες σχέσεις με τη Χούντα, δεν είναι το μόνο αριστερό παράδοξο : ένα ακόμα, είναι ότι ένας αριστερός υπουργός δεν ..ξέρει τι έχει (όπως μόνον οι αληθινά πλούσιοι) και ένας άλλος τέως, ενώ ελέγχεται για μεγάλη φοροδιαφυγή, μίλησε για "αριστερή αλητεία" εις βάρος του (για αυτό σε τούτη τη χώρα, δεν πλήττεις ποτέ, αν μη τι άλλο, η σχιζοφρένεια αυτού του "απέραντου φρενοκομείου" έχει και μια διασκεδαστική πλευρά).
    Ποιο είναι λοιπόν, το επιχείρημα της σημερινής αριστερής κυβέρνησης (ίδιο με τις προηγούμενες, από το 2010 έως σήμερα, οι οποίες έπεσαν άκλαυτες), για να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις ; Ότι, από αυτές ζουν και ένα σωρό άνεργοι !
     Προφανώς, ο αριστερός μας Πρωθυπουργός, θεωρεί δεδομένο και ίσως έχει δίκιο, με αυτά που βλέπουμε γύρω μας,  ότι οι άνεργοι (μάλλον άεργοι) προτιμούν να ζουν, από τη σύνταξη κάποιου άλλου, παρά να βρουν δουλειά (φυσικά, δεν είναι όλοι ρεμπεσκέδες, σαν αυτούς, που έχει στο μυαλό του ο κάθε Τσίπρας και αυτοί θα ένιωσαν άσχημα, με τα λεγόμενά του).
     Το επιχείρημα αυτό μοιάζει με τις μαλακίες, που λένε συνταξιούχοι των ..1500 ευρώ, όταν βρίσκονται ενώπιον κάμερας, ότι "δεν έχουμε να πάρουμε καραμέλες και σοκολάτες στα εγγόνια μας" (το ότι κάποιοι δεν θα κάνουν ούτε καν παιδιά, όχι εγγόνια, για να συνεχίσουν να πληρώνουν τις συντάξεις τους, δεν τους απασχολεί, προφανώς).
     Ο Τσίπρας λοιπόν, όπως και οι προηγούμενοι, που κυβέρνησαν από το 2010 (έτος επίσημης χρεοκοπίας) έως σήμερα, συνεχίζει την ίδια δολοφονική-εθνοκτόνα τακτική : αντί να μειώσει τις συντάξεις, όσων προκάλεσαν την χρεοκοπία, μειώνει, μέσω αύξησης εισφορών, τους μισθούς εκείνων, που δεν φταίνε (και είχε το θράσος τις προάλλες, να μιλήσει για "κοινωνική δικαιοσύνη").
      Πέρα από την προφανή αντίφαση, του να εγγυάται ένα χρεοκοπημένο Κράτος μισθούς, συντάξεις και άλλες παροχές και να μην τις μειώνει, μιλάμε για ένα συνεχιζόμενο έγκλημα, σε βάρος όσων δεν φταίνε για την κρίση, αλλά και των μελλοντικών γενεών και μία κατάφωρη αδικία, χωρίς ίσως ανάλογο -παγκόσμιο- προηγούμενο (και όλα αυτά, βέβαια, γίνονται υπό την επιδεικτική ΑΝΟΧΗ των δανειστών, που μονίμως υποχωρούν).
      Εκτός από τις ήδη υπερβολικά μεγάλες και δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές (για μένα π.χ αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 ευρώ το χρόνο, ήτοι πάνω από 300 ευρώ το μήνα), τα χαράτσια (650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος), την φορολόγηση με τεράστιους συντελεστές, από το ..πρώτο ευρώ, τώρα θέλουν να επιβάλλουν (με χαμόγελο, το έλεγε ο Τσίπρας, σαν να μην τρέχει τίποτα) νέα βάρη, για να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις κλπ και να μεγαλώσει η ανεργία, περισσότερο...
      Αυτοί που τρώνε μια ζωή από τα έτοιμα και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, κυβερνούν και επιβάλλουν νέα βάρη, συνεχώς, στους ..άλλους, όχι στους ίδιους και τους ομοίους τους, αντί για περικοπές και μείωση σπατάλης, επιλέγουν την εξόντωση, όσων τους ταΐζουν (δεν καταλαβαίνουν καν ότι έτσι, σκάβουν το λάκκο τους).
       Τα νομίσματα, από την αρχαιότητα, έχουν δύο όψεις, ένα νόμισμα, με μία, θα ήταν περίεργο και άσχημο, όμως ακόμα πιο τραγικό είναι, να έχει δύο όψεις, αλλά εσύ να κοιτάς μόνον τη μία, να μην το έχεις γυρίσει ποτέ ανάποδα, μέχρι να πεθάνεις !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.