Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

όχι στα πισωγυρίσματα

       Ακούγοντας κανείς, τις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα, στη Βουλή (με τις οποίες, θα έλεγα ότι μάλλον συμφωνώ), αναρωτιέται -ειλικρινά- ΓΙΑΤΙ έγινε, το περασμένο Σάββατο, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον ΠτΔ !
   Αν ο Τσίπρας, έχει αποφασίσει και ορθά να προχωρήσει, μόνος του, ως έχει δηλαδή, ποιος ο λόγος να ζητά συναινέσεις, από τα άλλα κόμματα και κυρίως, από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έβριζε, επί 5 χρόνια (και οι ψηφοφόροι του, βρίζουν ακόμα) ;
   Μπορεί ως λαός, να έχουμε κοντή μνήμη, αλλά όχι και έτσι, οι εκλογές έγιναν πριν δύο σχεδόν μήνες, με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του συριζα : "ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό" !
   Πόση σχέση, μπορεί να έχει το ξεκαθάρισμα, με το άσχημο παρελθόν, με τις συζητήσεις για συναινέσεις ή και συμμαχίες, με κόμματα, όπως το ..ΠΑΣΟΚ ;
    Πασοκ και νδ, όπως δείχνουν και οι εσωκομματικές εξελίξεις-παρωδίες, στη δεύτερη, απλά ΔΕΝ άλλαξαν και βουλιάζουν, σαπίζουν, συρρικνώνονται, εξαϋλώνονται, απλά πράγματα ! Δεν υπάρχει λόγος, να επανέλθουν, από άλλη πόρτα, στο προσκήνιο.
    ΑΝ θα υπήρχε διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αυτή θα μπορούσε να γίνει, μόνον με νέα υλικά-κόμματα, ήτοι κυρίως με την Ένωση Κεντρώων και δευτερευόντως, με το Ποτάμι, οι άλλοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.
     Σε κάθε περίπτωση, ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο, είναι, ότι ο εχθρός του συριζα, κρύβεται στο εσωτερικό του, όχι βάση διαδόσεων, για πιθανούς προδότες βουλευτές, που θα καταψηφίσουν νομοσχέδια, αλλά με βάση αυτό, που ακούμε και βλέπουμε, καθημερινά !
      Έτσι, π.χ σήμερα, έχουμε από τη μία τη δήλωση του Μάρδα, που εκφράζει τον υγιή συριζα, ότι δηλαδή οι προηγούμενοι δείλιασαν και δεν εφάρμοσαν τα Μνημόνια (που είχαν ψηφίσει..) και από την άλλη, τη δήλωση ενός εκπροσώπου του άρρωστου (ή αρρωστημένου, καλύτερα) συριζα, του Κατρούγκαλου, που είπε, ότι η μη μείωση των συντάξεων, είναι (εθνική, κιόλας...) "κόκκινη γραμμή".
      Με άλλα λόγια, ο Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνει το "ποιηματάκι", που έλεγαν οι εκπρόσωποι της πασοκονεοδημοκρατίας, λίγο πριν καταρρεύσουν, σαν ετοιμόρροπο κτίριο και νομίζει ότι έτσι προσφέρει υπηρεσίες στο κόμμα και την πατρίδα !
      Οι συντάξεις, όχι μόνον μπορούν, αλλά επιβάλλεται να μειωθούν και άλλο (πάνω από τα 1000 ευρώ και προοδευτικά), αλλιώς αυτή η χώρα ΔΕΝ θα δει ποτέ άσπρη μέρα, τόσο απλά..
      Πολιτικό κόστος, πλέον, δεν υπάρχει, διότι π.χ αυτή που διορίστηκε "με μέσον" σε ΔΕΚΟ, έκανε δύο ή τρία παιδιά, με συνέπεια, να πατήσει συνολικά στην υπηρεσία, δύο με τρία χρόνια, το πολύ (και εκεί, για να ξύνεται) και βγήκε στη σύνταξη στα ..39 (πριν 20 ή 25 χρόνια) και σήμερα (μετά τις περικοπές !) παίρνει 1.200 ευρώ, ακόμα και αν πέσει η σύνταξή της, κάτω από τα 1.000, δεν θα διαμαρτυρηθεί καθόλου, διότι έχει καταλάβει και η ίδια (επιτέλους) ότι έζησε και ζει σαν τρωκτικό, σαν παράσιτο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.