Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

25.000.000 φυλακισμένοι !

      Η μεγάλη ντροπή του σύγχρονου κόσμου, έχει όνομα και λέγεται "Βόρεια Κορέα", δεν εννοώ φυσικά την ίδια την χώρα ή τους κατοίκους της, αλλά το καθεστώς.
  Μιλάμε για περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι ζουν υπό συνθήκες, που παραβιάζουν πολύ βασικά δικαιώματα, όπως το να μπεις ή να βγεις από την χώρα σου !
  Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από το να ζεις διαρκώς υπό καθεστώς τρόμου και απειλής, ότι μπορεί να μην είσαι αρεστός στους κυβερνώντες (οι οποίοι, ελάχιστοι, απολαμβάνουν πολύ περισσότερα προνόμια, όπως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις) και να σε βρουν τσιμεντωμένο ή ..να μην σε βρουν ποτέ, να σου λέει κάποιος άλλος, πότε θα γελάσεις ή θα κλάψεις και αν το έκανες σωστά ή όχι..
   Οι κάτοικοι της Β. Κορέας, υποφέρουν, δεν μπορεί να μην υποφέρουν, ζώντας σε ένα τόσο ανελεύθερο και καταπιεστικό καθεστώς (ενδεικτικό και ότι το προσδόκιμο ζωής, είναι χαμηλότερο, από το μέσο όρο).
    Σίγουρα, μετά από τόσα χρόνια σκλαβιάς και υποταγής, η δύναμη της συνήθειας, επικρατεί, επέρχεται αυτό που ονομάζεται "ιδρυματοποίηση", αρχίζεις να θεωρείς ως φυσιολογικό το παράλογο και δεν έχεις πολλή όρεξη για εξέγερση και αλλαγές, όμως ο πόθος για την Ελευθερία, είναι σίγουρα δυνατότερος και άσβεστος, στην ψυχή κάθε ανθρώπινου όντος !
    Με αυτά, εννοώ, ότι είναι μάλλον απίθανο, η μετάβαση σε πιο (φυσιο)λογικές καταστάσεις να έρθει με εξέγερση εκ των έσω, οι άνθρωποι αυτοί, έστω και αν δεν το λένε ή δεν μπορούν να το πουν, χρειάζονται ΒΟΗΘΕΙΑ, από τον υπόλοιπο, πολιτισμένο, κόσμο, από τη διεθνή κοινότητα, που σιωπά επιδεικτικά, για τόσο μεγάλο διάστημα, απέναντι σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα...
     Είναι επιτέλους ώρα, οι άνθρωποι αυτοί να απελευθερωθούν, να πάψουν να ζουν ως κρατούμενοι-φυλακισμένοι, μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, να αποκτήσουν ελευθερίες και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία τώρα στερούνται, με τρόπο μάλιστα βίαιο και απόλυτο !
     Το κίνητρο για την ανατροπή αυτής της ανωμαλίας, δεν είναι τόσο η κατοχή πυρηνικών όπλων, που ο κάθε ψυχάκιας θα μπορούσε να πυροδοτήσει, με την έννοια ότι ο υπόλοιπος κόσμος, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή, ως πιο ισχυρός, όσο η ανάγκη να ζήσουν οι κάτοικοι της Β. Κορέας, ως ..άνθρωποι, κάτι το οποίο στερούνται για πολύ καιρό.
     Σίγουρα, υπάρχουν και σε άλλα μέρη του πλανήτη δικτατορίες και απολυταρχικά καθεστώτα, όμως όχι ίσως σε αυτό το βαθμό και με τόσους "υπηκόους" και από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, για να ξηλωθεί το πουλόβερ αυτών των απάνθρωπων καθεστώτων, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, διότι η ύπαρξη και μόνον "Β. Κορέας", εν έτει 2016, είναι ντροπή για όλους μας !

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι τώρα, που ένας Αμερικανός υπήκοος, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, για αστείο λόγο, αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση, από τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και ειδικά από τις ΗΠΑ και ποια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.