Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ο Πανούσης ΔΕΝ είναι συριζαίος

       Απορώ, ειλικρινά, ΤΙ δεν καταλαβαίνουν, όσοι, έπεσαν δήθεν από τα σύννεφα, με τις αποκαλύψεις του Γ. Πανούση, τέως Υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ, της επτάμηνης αριστερής κυβέρνησης-παρένθεσης !
   Ο Γ. Πανούσης, δέχτηκε πρόσκληση από τον Τσίπρα, να συμμετάσχει στην τότε κυβέρνηση, ως στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και εκείνος δέχτηκε (δεν ξέρω αν το έχει μετανιώσει, αλλά σίγουρα θα αισθάνεται ότι ανακατεύτηκε με τα πίτουρα και τον έφαγαν οι κότες, ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις) και μάλιστα σε ένα "βαρύ" Υπουργείο.
    Δεν ξέρω με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο Πανούσης, από τον Τσίπρα, φαντάζομαι επειδή είναι (ήταν ;) καθηγητής, ποτέ άλλοτε και πουθενά, δεν διορίστηκαν τόσοι καθηγητές, σε κρατικές θέσεις-αξιώματα (για τον σύριζα, ισχύει το : καθηγητές, αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε), ΞΕΡΩ όμως, ότι η επιλογή αυτή, αποδείχθηκε σωτήρια, κρίνοντας και εκ του αποτελέσματος.
    Σωτήρια και για τη χώρα και για τον ίδιο τον συριζα, διότι με "αριστερό" υπουργό προ-πο, σήμερα ίσως να μην υπήρχε Κράτος, για να κυβερνηθεί, από το νέο, ανανεωμένο συριζα, αν κάποιος είναι υπόχρεος στον άλλον, αυτός είναι ο συριζα προς τον Πανούση και όχι το αντίστροφο !
     Σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της νεότερης ελληνικής Ιστορίας και στην σκοτεινότερη, μετά τη μεταπολίτευση του 1974, ο Πανούσης ουσιαστικά, μόνος του, κράτησε όρθια την Αστυνομία και το Κράτος, δεν επέτρεψε να αλωθούν και να διαλυθούν, από τη "ροζ λαίλαπα" της φασιστοαριστεράς του συριζα...
     Ιδεολογικά, ο Πανούσης, ανήκει στο μετριοπαθές ΠΑΣΟΚ (δε λέω "πατριωτικό", γιατί αυτό θα συνιστούσε ιεροσυλία και αντίφαση), μπορεί να είναι αριστερός, αλλά δεν είναι σαν αυτούς, τους απίθανους τύπους, με τα μακριά μαλλιά, τα μούσια και τα σκουλαρίκια, που ήρθαν από το πουθενά και κατέλαβαν καίριες κρατικές θέσεις και μάλιστα αμειβόμενες, από τον φορολογούμενο.
      Οι τρομοκράτες, όπως όλοι οι κρατούμενοι, στις φυλακές, ασφαλώς έχουν και δικαιώματα, πρέπει να έχουν ανθρώπινη αντιμετώπιση, όμως από το σημείο αυτό, μέχρι να συνδιαλέγονται με κρατικούς παράγοντες, για το ...τι Νόμοι, πρέπει να ψηφιστούν, η απόσταση είναι τεράστια !
      Όταν έγινε Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Παρασκευόπουλος, είχα πει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι μπορεί να τους βγάλει όλους έξω από τις φυλακές και σχεδόν επαληθεύτηκε : μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, όσοι αποφυλακίσθηκαν με το δικό του Νόμο, διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα (ληστείες, μετά φόνου) και αν μπορεί εκείνος να κοιμάται ήσυχος, τα βράδια, εμάς δε μας πέφτει λόγος...
      Οι αριστερούληδες, διαχρονικά, θέλουν να (αυτό)προβάλλονται, ως δήθεν πιο ευαίσθητοι από εμάς, τους υπόλοιπους, ότι δήθεν κόπτονται περισσότερο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, φτάνουν στο άλλο άκρο : όσοι είναι εγκληματίες πωρωμένοι και αδίστακτοι, αμετανόητοι κλπ, είναι από μόνοι τους υπεύθυνοι, για ό,τι τους συμβαίνει, η θέση τους είναι στη φυλακή, προκειμένου να προστατεύεται η κοινωνία και όχι να αφήνονται ελεύθεροι, στο όνομα ..των δικαιωμάτων τους !
      Ο Πανούσης, είναι αξιέπαινος, για τη σθεναρή στάση, που τήρησε ως Υπουργός, που δεν υπέκυψε σε απειλές, εκβιασμούς κλπ., που θα οδηγούσαν στην ξεχαρβάλωση και ίσως διάλυση του Κράτους και του κοινωνικού ιστού, ο συριζα πρέπει να του είναι υπόχρεος και όχι να τον απειλεί με μηνύσεις κλπ (κινήσεις σπασμωδικές και πανικού).
       Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα, από αυτή την ιστορία, είναι πως, ο Τσίπρας, μπορεί να έσπασε το απόστημα της επτάμηνης αριστερής παρένθεσης και να επέστρεψε κάπως στη Λογική και το ρεαλισμό, όμως το απόστημα, δεν έχει καθαρίσει τελείως, ο συριζα απέχει ακόμα, από το να χαρακτηριστεί, ως ένα υγιές, "κανονικό" κόμμα, έχει στις τάξεις του, ακόμα, στελέχη, που δεν θα έπρεπε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.