Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ανομία στα ..Δικαστήρια

    Σήμερα, πέρασα για λίγο, από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, από το συγκρότημα δηλαδή του Πρωτοδικείου Αθηνών και αντίκρυσα μία τριτοκοσμική εικόνα και κατάσταση !
  Παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια, εκεί όπου κανονικά δεν επιτρέπεται, ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια (όχι ότι οι δια-δρόμοι είναι για αυτοκίνητα), πλέον το να πας από ένα κτίριο, σε ένα άλλο, είναι δύσκολο, έως και επικίνδυνο...
  Το πρόβλημα αυτό, δεν είναι σημερινό, απλά όσο πάει και επιδεινώνεται και εύχομαι να μην χρειαστεί να γίνει ατύχημα, με κάποιο πεζό, για να υπάρξει κάποια λύση !
   Στη μεγάλη πλειονότητά τους, τα αυτοκίνητα αυτά, λογικά και πρακτικά, ανήκουν σε Δικαστές, ήτοι σε εκείνους, που καλούνται να εφαρμόσουν και να επιβάλλουν το Νόμο και όμως, οι ίδιοι, αγνοούν επιδεικτικά και τους πεζούς (την "πλέμπα") και το Νόμο...
    Οι εντός του χώρου αστυνομικοί βέβαια, αφενός δεν είναι η δουλειά τους, να κόβουν κλήσεις και αφετέρου, δεν τολμούν να τα βάλουν με τους Προϊσταμένους τους, ενώ τους φαίνεται σχεδόν ..φυσιολογικό να κάνει ό,τι θέλει π.χ ένας Εισαγγελέας, δεν μπορούν (;) να αντιληφθούν, ότι όλοι υπόκεινται στους Νόμους !
    Σίγουρα, αυτή η εικόνα χάους και ανομίας, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και παρκάρει όπου θέλει, πρέπει να τελειώνει, ειδικά σε έναν χώρο, όπου υποτίθεται επιβάλλεται η τάξη και η ευνομία..(αλλιώς σε λίγο, θα μπαίνουν και στις δικαστικές αίθουσες με Ι.Χ και μηχανάκια)
    Άκουσα διάφορες δικαιολογίες, για την επικρατούσα κατάσταση, ήτοι ότι έχουν έρθει πολλοί Δικαστές, από άλλα μέρη, ότι τα κτίρια "προκάτ" κατέλαβαν χώρο του τέως πάρκινγκ (εδώ και κάτι χρόνια, όμως) και ότι η σύμβαση των Δικαστών, με το παρακείμενο (ιδιωτικό) parking, έχει λήξει και περιμένουν να ανανεωθεί, από το Υπουργείο, ήτοι μας λένε οι Δικαστές, ότι πρέπει να πληρώσει ο φορολογούμενος και αυτό !
     Όλα αυτά, μου ακούγονται ως "προφάσεις εν αμαρτίαις" και όπως λέει και η παροιμία "η γυναίκα του Καίσαρα, δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται ως τέτοια".
     Η ημέρα, που θα έμπαινε η Τροχαία ή η Δημοτική Αστυνομία και θα μοίραζε κλήσεις ή θα έπαιρνε με γερανούς αυτοκίνητα Δικαστών, ΜΕΣΑ από το χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων, μάλλον δεν θα έρθει ποτέ, ωστόσο, αν συνέβαινε αυτό, θα ζούσαμε σίγουρα, σε μία άλλη, καλύτερη χώρα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.