Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Να παίρνετε την "Σχεδία"

      Σήμερα, αγόρασα μόλις για τρίτη φορά, το τεύχος 32 του περιοδικού δρόμου "σχεδία", μου πήρε 29 ολόκληρους μήνες, να αγοράσω το πρώτο (τεύχος 30), τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά έκτοτε είμαι τακτικός αναγνώστης !
   Έβλεπα, όλα αυτά τα χρόνια, τους πωλητές της "σχεδίας", με τα κόκκινα γιλέκα, έξω από Δικαστήρια, κυρίως, όμως δεν ξέρω τι ήταν αυτό, που με εμπόδιζε να αγοράσω, το περιοδικό, αν και είχα την σχετική πρόθεση.
   Τα τρία ευρώ, που κοστίζει, ασφαλώς δεν είναι πολλά, ούτε και λίγα, όσο κάνει περίπου ένας καφές, όμως το λάθος, που έκανα, όπως αποδείχθηκε και το οποίο μάλλον κάνουν όλοι, όσοι διστάζουν, να αγοράσουν το περιοδικό, είναι το εξής : θεωρούν, ότι ουσιαστικά κάνουν φιλανθρωπία, στους πωλητές και θα πάρουν ένα περιοδικό, που δεν αξίζει και ίσως δεν θα διαβάσουν ποτέ.
    Είναι γνωστό, ότι οι πωλητές της "σχεδίας", που ξεροσταλιάζουν, υπό όλες τις καιρικές συνθήκες, σε συγκεκριμένα μέρη, είναι και αυτοί θύματα της κρίσης, πρώην άνεργοι ή ακόμα και άστεγοι, στους οποίους καταλήγει το 50% του αντιτίμου (ήτοι, 1,5 ευρώ, ανά περιοδικό) και ότι αντίστοιχα, περιοδικά δρόμου, υπάρχουν σε πολλές ξένες χώρες και βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους, να ξαναβρούν την αξιοπρέπειά τους και ένα εισόδημα.
     Όταν λοιπόν, κατάφερα, με δυσκολία, είναι η αλήθεια, να υπερνικήσω τις επιφυλάξεις μου και να πάρω το πρώτο τεύχος (για μένα, 30ο στη σειρά) και ο πωλητής, μου είπε ότι πρόκειται, για ένα ωραίο περιοδικό, ανακάλυψα, ότι είχε δίκιο !
      Η "σχεδία" ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ και κυρίως διαβάζεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ, από την αρχή έως το τέλος, το διάστημα του ενός μήνα, είναι υπεραρκετό, για να διαβάσεις το περιοδικό, στον ελεύθερο χρόνο σου και αυτό είναι κάτι σπάνιο, για περιοδικά, τα οποία συνήθως τα ξεφυλλίζαμε, απλά και τα πετούσαμε, στο παρελθόν, χωρίς να "μένει" κάτι.
      Ουσιαστικά, δηλαδή, αν πάρει κανείς και διαβάσει τη "σχεδία", θα καταλάβει ότι τα 3 ευρώ, "πιάνουν τόπο", ότι αγοράζει κάτι καλό και ενδιαφέρον και παράλληλα, βοηθάει και τον/την πωλητή/πωλήτρια !
     Προτείνω, λοιπόν, σε όλους (νομίζω βέβαια, ότι κυκλοφορεί μόνον σε Αθήνα και Θεσ/νίκη) να παίρνουν "τη σχεδία", μία φορά το μήνα, αυτά τα 3 ευρώ, είναι χρήματα, που αξίζει να δώσεις, για πολλούς λόγους, να μην αισθάνονται ότι κάνουν χάρη ή ελεημοσύνη τους πωλητές (άλλωστε αυτό θέλουν να αποφύγουν και οι ίδιοι, δεν ζητιανεύουν).
      Αν δεν απατώμαι, η σημερινή κυκλοφορία της "σχεδίας" ανέρχεται σε 20.000 τεύχη, το μήνα και θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να φτάσει τις 50.000, τουλάχιστον και φυσικά, αυτά τα γράφω, ως αναγνώστης, πλέον και τίποτα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.