Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Να καταργηθούν όλα τα ποινικά αδικήματα, που σχετίζονται με χρέη !

     Το να χρωστάς, είτε στο Κράτος, είτε σε ιδιώτες άλλους, δεν είναι έγκλημα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι έγκλημα, η αδυναμία να ανταποκριθείς, σε κάποιες υποχρεώσεις σου, η οποία αδυναμία, μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δύο λόγους, δεν συνιστά δόλο, που να δικαιολογεί ποινικές κυρώσεις.
   Είναι καιρός να καταργηθούν λοιπόν, όλα τα ποινικά αδικήματα, που σχετίζονται με μη καταβολή χρημάτων, προς εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους, ακόμα και οι ακάλυπτες επιταγές, τα οποία έχουν θεσπιστεί, εδώ και κάποιες (πολλές) δεκαετίες (σ.σ δε γνωρίζω τι ισχύει σε άλλα κράτη).
   Έτσι και τα Δικαστήρια, θα αποσυμφορηθούν, θα πάψουν να αποτελούν γρανάζια του συστήματος, απλοί εισπράκτορες του Κράτους, που λειτουργούν ως "μπαμπούλες", λες και αν δεν υπάρχει δυνατότητα, να πληρωθεί ένα χρέος, θα βρεθούν τα χρήματα, ως δια μαγείας, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική κύρωση (συνήθως με αναστολή).
    Η επιχειρηματική αποτυχία, είναι σχεδόν πάντα αναπόφευκτη και "μέσα στο πρόγραμμα", δεν μπορεί να ποινικοποιείται και να διαπομπεύεται ο οφειλέτης, στα ποινικά Δικαστήρια, ως εγκληματίας, επειδή έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να καλύψει τα χρέη του, ειδικά σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ύφεσης, όπως η σημερινή !
     Να παραμείνουν, ως αδικήματα, μόνον εκείνα, που προϋποθέτουν και εμπεριέχουν δόλο, όπως π.χ τα εικονικά τιμολόγια, το λαθρεμπόριο και η μη απόδοση ΦΠΑ (με την αυτονόητη όμως, επισήμανση, ότι ..έχει εισπραχθεί ο ΦΠΑ, γιατί στην Ελλάδα, δεν είναι αυτονόητο, πάντα).
      Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπου κάποιος βρέθηκε σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ, να πληρώσει κάποιο χρέος, δεν μπορεί να επιβάλλονται και ποινές και εφόσον αποδεικνύεται, ότι έχει περιουσία, τα μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, εναντίον του, είναι υπεραρκετά, ώστε να καλύψουν και τις περιπτώσεις εκείνες (συντριπτική μειοψηφία), όπου κάποιος έχει και δεν πληρώνει (λαμόγιο-μπαταχτσής, εκ πεποιθήσεως, δηλαδή).
      Αυτά, τα έχω ξαναγράψει, στο παρελθόν, όμως αυτό, που επιβάλλει να γίνει, άμεσα, είναι η εξοργιστική ασυλία, κρατικών και δημόσιων λειτουργών, για ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ αδικήματα, ήτοι η επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου, η έλλειψης αναλογίας, όταν οι όροι αντιστρέφονται, δηλαδή χρωστάει το Κράτος, σε ιδιώτες !
      Προχθές π.χ πτώχευσε ο Δήμος Σαλαμίνας, οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (μονοπώλιο) ακούμε ότι πάνε επίσης για φούντο και το εύλογο ερώτημα, είναι, θα τιμωρηθεί κανείς, για αυτά και αντίστοιχα (δεκάδες ή εκατοντάδες περιπτώσεις ελλειμματικών ΔΕΚΟ) ;
      Το ελληνικό Κράτος, χρεοκόπησε το 2010, επίσημα, μετά από τον ανεξέλεγκτο και εγκληματικό υπερδανεισμό, των προηγούμενων χρόνων, θα πάει στη φυλακή, κάποιος Πρωθυπουργός, Υπουργός, Βουλευτής κλπ, από όσους κυβέρνησαν, τα προηγούμενα χρόνια και υπέγραφαν-ψήφιζαν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς ;
       Οι ελληνικές τράπεζες, κατά βάση κρατικές, έχουν χρεοκοπήσει τρεις φορές, τα τελευταία χρόνια, τα χρέη τους, βαραίνουν την υπόλοιπη κοινωνία και δεν ανοίγει ρουθούνι...
       Υπουργεία, Ο.Τ.Α κλπ δημόσιοι Οργανισμοί, οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στη Δ.Ε.Η, με συνέπεια να ακριβαίνει το ρεύμα, για όλους και πάλι δε συγκινείται κανείς Εισαγγελέας (οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ και εκείνη κόβει το ρεύμα, από φουκαριάρηδες, άρρωστους κλπ, μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση απιστίας, του 390 ΠΚ για όλες τις Διοικήσεις του μονοπωλίου, διαχρονικά και όμως πέρα βρέχει).
      Το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο, οφείλει, περί τα 6 δισ. ευρώ, σε ιδιώτες, από παρασχεθείσες εργασίες, υπηρεσίες, εμπορεύματα κλπ, ακόμα και επί 10 χρόνια, ακόμα και κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, με συνέπεια επιχειρήσεις να κλείνουν, εργαζόμενοι να μένουν στο δρόμο και επιχειρηματίες να αυτοκτονούν και αντί να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι, για αυτά τα εγκλήματα, τιμωρούνται αυτοί, που είναι θύματα !!
      Λοιπόν, γατάκια νομοθέτες και Δικαστές, αποφασίστε : ή θα τιμωρούνται όλοι ή κανένας, απλά πράγματα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, που ορίζει ότι όλοι είναι ίσοι, έναντι του Νόμου.





2 σχόλια:

  1. Στη Μπανανία του Ελλαδιστάν, με τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις κατάχρησης δημόσιου χρήματος και τα ατελείωτα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής, έχουν μπει στη φυλακή ελάχιστοι, αλλά διώκεται αυστηρά και ανελέητα, ο παππούς των 80 ετών, που πουλάει κάστανα, χωρίς απόδειξη, αυτός είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μορφώματος, που σχεδόν 200 χρόνια, μετά την επανάσταση-απελευθέρωση, δεν θα γίνει Κράτος ποτέ, όπως όλα δείχνουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυστήριο και σκοτάδι καλύπτει τον εγκέφαλο του Νομοθέτη, ο οποίος, αποποινικοποίησε τις οφειλές, κάτω των 100.000 ευρώ, προς το Δημόσιο (εφορίες κλπ), αλλά όχι και τα αντίστοιχα χρέη, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ο οποίος επίσης αποποινικοποίησε εντελώς τα χρέη προς ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ και όχι προς τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία ! Εδώ βέβαια, τίθεται ευθέως και άμεσα, ζήτημα αντισυνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων, εφόσον δεν περιλαμβάνονται ΌΛΕΣ οι κατηγορίες οφειλών και ΌΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία και το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί κάποιος δικαστής με ..φρύδια, για να το δηλώσει-επισημοποιήσει και να σταματήσει αυτή η αδικαιολόγητη διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.