Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

σε τι θα ωφελούσε η ενότητα ;

    Γελάνε και τα τσιμέντα, όταν βλέπουν τον Τσίπρα, να επισκέπτεται τον ΠτΔ, αναζητώντας συναινέσεις και εθνική ενότητα, δηλαδή αυτόν, που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση, αρνούμενος να παράσχει την παραμικρή συναίνεση...
  Δύο μήνες μόλις, μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση συριζοψεκασμένων, μετράει μόλις 153 βουλευτές και φυλλορροεί, δηλαδή οδεύει προς απώλεια της δεδηλωμένης, ενώ αυτή, που έριξε ο Τσίπρας, είχε τη δεδηλωμένη, αλλά απλά όχι και την αυξημένη πλειοψηφία, για να εκλέξει ΠτΔ !
   Το θέμα είναι, γιατί απαιτείται, τώρα, ενότητα, πως την εννοεί ο Τσίπρας και με ποιο σκοπό...Αν συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με κόμματα, που έχουν ήδη κυβερνήσει και έκαναν ακριβώς αυτά, που κάνει τώρα η παρούσα κυβέρνηση και για τα οποία κατηγορούσε τους προηγούμενους, δεν έχει νόημα, προφανώς.
    Τα μόνα κόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να μπουν σε κυβερνητική πλειοψηφία και δεν έχουν κυβερνήσει, είναι η Ένωση Κεντρώων και Το Ποτάμι, ωστόσο μια τέτοια συνεργασία κρίνεται δύσκολη, γιατί θα υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις, που δύσκολα θα γίνουν αποδεκτά, τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε !
    Ο Τσίπρας, αναζητά εξωτερικούς συμμάχους, γιατί καταρρέει το δικό του κόμμα, μέσα στο συριζα, είναι το πρόβλημα, όχι απ' έξω, όσο και αν καθάρισε με την "έξωση" της αριστερής πλατφόρμας, τα "κομμούνια" παραμένουν, γιατί το αίμα, νερό δε γίνεται, το κάστρο πέφτει, ξανά και ξανά, από μέσα, όχι απ' έξω.
    Ακόμα όμως και αν βρει τελικά πρόθυμους συμμάχους, εξωτερικούς, ο Τσίπρας, τι νόημα και σκοπό θα είχε αυτό ; Απλά να μπορέσει να εφαρμόσει το δικό του, τρίτο, Μνημόνιο και το ερώτημα είναι, κατά πόσον, έχει ανάγκη αυτό ο τόπος !
    Διότι τα παραμύθια, που λέει να κοιμίσει τους εσωκομματικούς εχθρούς (εχθρούς, πάντως, για άλλους, άσχετους λόγους), είναι απλά ..παραμύθια : ότι δηλαδή, κάντε υπομονή και θα βγούμε στο ..ξέφωτο.
     Ποιος θα πιστέψει, ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάτι καλύτερο, από τις προηγούμενες, ακολουθώντας την ΊΔΙΑ πολιτική ; (μόνον ένας ηλίθιος, είναι η απάντηση
     Εδώ χρειάζεται η αναγκαία διευκρίνηση : αυτό που λέμε, τόσα χρόνια, ότι δηλαδή το πρόβλημα ΔΕΝ είναι τα Μνημόνια, αυτά είναι αναγκαία, για να υπάρχει δανεισμός της χώρας, το πρόβλημα, είναι το ΠΩΣ εφαρμόζονται !
     Από το 2010 έως και σήμερα, όπως αποδεικνύει ο άθλιος προϋπολογισμός του 2016, που κατατέθηκε προχθές, ακολουθείται η ΊΔΙΑ, καταστροφική συνταγή : αντί για γενναία μείωση δαπανών (κυρίως μισθών Δ.Υ και συντάξεων, αλλά όχι μόνον), επιλέγεται η αύξηση των φόρων και ο αφανισμός του ιδιωτικού τομέα και της παραγωγής.
    Ο λόγος φυσικά, είναι ότι οι πολιτικοί δεν θέλουν να μειώσουν τις αποδοχές των ψηφοφόρων τους, των κομματόσκυλων και λοιπών δημοσιοκηφήνων και χτυπάνε ανελέητα και απάνθρωπα, την παραγωγική τάξη, με φοροεπιδρομές, χτυπάνε δηλαδή το μόνο, που μπορεί να φέρει ανάπτυξη, κρατικά έσοδα και νέες θέσεις εργασίας, στην ουσία δηλαδή ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ !
     Συνεπώς, το να ενωθούν, ακόμα ένα, δύο ή και όλα τα κόμματα της Βουλής, για να συνεχισθεί αυτή η απάνθρωπη και γενοκτόνα πολιτική, είναι προφανές, ότι δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα.
     Το ρεζουμέ της ιστορίας, είναι ότι σε μία διαιρεμένη, από τους ..πολιτικούς, κοινωνία, σε μονίμως και σκανδαλωδώς ευνοημένο δημόσιο τομέα και έναν μονίμως αδικημένο και υπερφορτωμένο ιδιωτικό τομέα, ΤΙ να την κάνεις την ενότητα, στη Βουλή ;
      Όταν βλέπω π.χ τους Δ.Υ, τις άγαμες θυγατέρες και τους (πρόωρα) συνταξιούχους να ζουν, ως παράσιτα, ως βδέλλες, πάνω μου, να μου πίνουν το αίμα, τι με νοιάζει, αν συνασπιστούν τα κόμματα, για να διαιωνιστεί, αυτό το πράγμα ; (δεν ξέρω ποια λέξη, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει)
     Δεν μπορεί να υπάρξει υγιής οικονομία, όταν η κοινωνία νοσεί, όταν βασιλεύουν η αδικία, ο διαχωρισμός των πολιτών σε α΄ (τρομάρα τους) και β΄ κατηγορίας, η διαπλοκή, η διαφθορά, το ρουσφέτι κ.ο.κ και η παρούσα κυβέρνηση, μέχρι τώρα, δεν έχει πείσει, ότι προσπαθεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση, όχι επειδή έγινε μνημονιακή, αλλά επειδή κάνει, σχεδόν, ό,τι και οι προηγούμενοι, προστατεύει τη σαπίλα και θάβει ο,τιδήποτε δημιουργικό !
   

2 σχόλια:

  1. Βλέποντας κανείς, τον προϋπολογισμό, του 2016, παρατηρεί τα εξής εγκληματικά : υπάρχει μία σχετική μείωση της δαπάνης, για συντάξεις, αλλά όχι τόσο, όσο θα έπρεπε και καμία σχεδόν μείωση για μισθούς Δ.Υ ! Το χρεοκοπημένο, αντιπαραγωγικό και παρασιτικό κράτος, φροντίζει να ..αυτοσυντηρείται, βάζοντας συνέχεια νέους φόρους, αντί να κάνει περικοπές, στις ΔΙΚΕΣ του σπατάλες.. Παρατηρείται, ενδεικτικά και το εξής παράδοξο : ενώ υποτίθεται ότι θα μειωθούν, κατά 10% οι μισθοί των βουλευτών, ο προϋπολογισμός της Βουλής, είναι κατά τι, ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (τα "μαγικά" κόλπα της δεύτερης φοράς αριστεράς), από 132 σε 136 εκατομμύρια ευρώ, τόσο μας στοιχίζουν οι εθνοπατέρες και οι "αυλές" τους ! 300 βουλευτές, δεν έχουν, ούτε Κράτη, με πενταπλάσιο πληθυσμό, από εμάς, η μείωσή τους, σε 200, πρέπει να γίνει ..χθες, από κάπου πρέπει να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, της χρεοκοπίας και της σαπίλας (και είναι καλό αυτό, να γίνει οικειοθελώς και όχι αναγκαστικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί απατεώνες της πολλοστής φοράς αριστεράς, ψάχνουν, όπως και οι προηγούμενοι, τρόπους για να μη μειωθούν, όπως επιβάλλεται, οι συντάξεις των τρωκτικών, των νεκρών, των ζωντανών-νεκρών κλπ και να πάρουν ημίμετρα, όπως η μείωση μόνο των επικουρικών ή ..εγκληματικά μέτρα, όπως η αύξηση των ήδη υπερβολικά υψηλών εισφορών, των εργαζομένων, ελευθέρων επαγγελματιών κλπ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.