Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

βγείτε από τα γραφεία

     Ένα, αν όχι ..το μοναδικό, θετικό στοιχείο της προηγούμενης επτάμηνης διακυβέρνησης συριζα, ήταν ότι έβλεπες μπαλώματα στους δρόμους, όπου υπήρχαν λακκούβες, για πολύ καιρό και γενικά, ίσως επειδή είχαν όρεξη, ως νέοι, για έργο, έκαναν κάποιες παρεμβάσεις, όχι μόνον αισθητικής, αλλά και ουσίας, σε δρόμους και όχι μόνον.
  Η όρεξη αυτή, φαίνεται να έχει εξασθενήσει αρκετά, πλέον, μετά από ελάχιστους μήνες στην κυβέρνηση και υπάρχει μία εικόνα αδιαφορίας και εγκατάλειψης, στο αστικό περιβάλλον, όπου κινούμαστε.
   Αναφέρομαι κυρίως, στην άθλια εικόνα, που παρουσιάζουν οι χώροι πρασίνου της Αθήνας, που έχουν να καθαριστούν, να κλαδευτούν κλπ, για πολύ καιρό, αν και αυτό είναι μάλλον ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι της κεντρικής εξουσίας...
   Είμαι σίγουρος, ότι αν στείλω email στη διεύθυνση πρασίνου του Δήμου και τους πω, πηγαίνετε εκεί, να καθαρίσετε τον τάδε χώρο, θα πάνε και μάλιστα σύντομα, όμως το γράφω εδώ, αφενός, μήπως και το δει κανείς, γιατί το πρόβλημα είναι γενικό, δεν αφορά ένα συγκεκριμένο μέρος και αφετέρου, επειδή φαντάζομαι ότι αφορά και άλλους Δήμους, πέραν της Αθήνας !
    Είναι τόσο δύσκολο, δηλαδή, να βγαίνουν συνεργεία, κάθε τόσο και να κάνουν τη δουλειά τους ή να βγαίνουν "περιπολίες" υπαλλήλων, που να εντοπίζουν τα πιθανά προβλήματα και μετά να ειδοποιούν τα συνεργεία, όχι μόνον σε θέματα πρασίνου, αλλά και φωτισμού, σκουπιδιών, δρόμων κλπ ;
     Τώρα, είμαστε σε φάση, όπου σκύβουμε για να περάσουμε, από τα πεζοδρόμια, γιατί πέφτουν κλαδιά και εμποδίζουν, τόσο τους πεζούς, όσο και τα αυτοκίνητα, οι χώροι πρασίνου έχουν γίνει "ζούγκλες", πρέπει να συμμαζευτούν, ώστε να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος, να υπάρχει καλύτερη εικόνα, στους τουρίστες, μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερα σκουπίδια κρυμμένα κ.ο.κ.
      Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχουν τα μέσα και το προσωπικό, για να κάνουν έστω αυτή τη στοιχειώδη εργασία, ώστε και οι ίδιοι να δικαιολογούν τα λεφτά, που παίρνουν και ο φορολογούμενος, να έχει την εντύπωση, ότι πιάνουν τόπο, τα χρήματα, που πληρώνει, για φόρους, δημοτικά τέλη κλπ.
      Αν δεν μπορούν να βγαίνουν κάθε μέρα, ας βγαίνουν μία φορά τη βδομάδα, που λέει ο λόγος και όχι μία ή δύο φορές ..το χρόνο, ούτε να περιμένουν πότε θα τους καλέσει ο πολίτης να επέμβουν, για να κάνουν τη ..δουλειά τους !
       Χθες έγινε γνωστό, ότι σε κάποια δημόσια υπηρεσία, έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος και από τους 38 περίπου υπαλλήλους, ήταν παρόντες μόλις 4...Η προϊσταμένη, πάντως, "κατάφερε" να δικαιολογήσει ΟΛΟΥΣ τους απόντες (υποθέτω θα νιώθει περήφανη και αυτή και οι υφιστάμενοί της) !
        Όμως, άθελά της, είπε και κάτι, που γυρίζει "μπούμερανγκ" εναντίον της, ότι δηλαδή, παρά τις απουσίες, η υπηρεσία λειτουργούσε μια χαρά, χωρίς πρόβλημα, όπερ σημαίνει όμως, ότι μάλλον υπάρχουν υπεράριθμοι, αφού η δουλειά, μπορεί να γίνει με 4, γιατί να πληρώνουμε 34 ή 44 ή 144, όχι μόνον εκεί, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.