Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

αυτό ΔΕΝ είναι πόλεμος

      Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αρκετοί, μεταξύ αυτών και ο Γάλλος πρόεδρος, μίλησαν για "πόλεμο" και έτσι άνοιξε μία συζήτηση, εντός και εκτός Γαλλίας, για το τι είναι "πόλεμος" και αν οι ενέργειες αυτές, είναι πολεμικές.
  Θεωρώ πως είναι σαφές, ότι δεν υπάρχει πόλεμος, όταν συγκρούεται ένας ένοπλος, με έναν τελείως ...άοπλο και ανυποψίαστο, ο πόλεμος προϋποθέτει δύο αντιμαχόμενα, αλλά ένοπλα, μέρη !
  Από την άποψη, αυτή, επιθέσεις, όπως εκείνη της 13ης Νοέμβρη, στο Παρίσι, είναι πράξεις εγκληματικές-δολοφονικές, του κοινού ποινικού Δικαίου και κυρίως πράξεις άνανδρες (σε αυτό ασφαλώς είχε δίκιο ο Γάλλος πρόεδρος), όταν κάποιος οπλισμένος σαν αστακός, επιτίθεται σε άοπλα και ανυποψίαστα γυναικόπαιδα, χωρίς να υφίσταται "πεδίο μάχης", δε μιλάμε για μαχητές ή στρατιώτες κλπ, αλλά για άνανδρους και γελοίους δολοφόνους.
   Τέτοιες ενέργειες, λαμβάνουν χώρα, συχνά, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω της ελεύθερης οπλοκατοχής, όπου κάθε τόσο, ψυχασθενείς, που τους απέρριψαν οι φίλοι ή η γκόμενα ή τους είπαν "άσχημους" κ.ο.κ, παίρνουν ένα όπλο και σκοτώνουν αθώους και ανυποψίαστους πολίτες, όπως περίπου έγινε και εδώ !
    Δεν προσπαθώ να υποτιμήσω την απειλή των τζιχαντιστών, απλά να την βάλω στα σωστά όρια, γιατί μάλλον έχει υπερτιμηθεί, η απειλή αυτή, είναι ακόμα σε περιορισμένο επίπεδο, τα πολεμικά μέσα και οι "άνθρωποι" του λεγόμενου (αλλά ανύπαρκτου) ισλαμικού κράτους, είναι σαφώς υποδεέστερα, από εκείνα του δυτικού κόσμου.
     Ο καθένας, θεωρητικά, θα μπορούσε να βρει ένα καλάσνικοφ, στη μαύρη αγορά και να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε αθώους, άοπλους και ανυποψίαστους πολίτες, για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι κάτι, που δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί ή να αποφευχθεί, γιατί πρόκειται για δολοφονικές ενέργειες, στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου, που σημαίνει ότι τα υποψήφια θύματα είναι απροετοίμαστα (και φυσικά δε συμμερίζομαι την άποψη του Τράμπ, ότι πρέπει, σαν ..λύση, να επιτραπεί η οπλοκατοχή παντού) !
     Απλά, αυτό που τρομάζει εδώ, είναι η πώρωση των δραστών, το μέγεθος του κακού, που ήθελαν να προξενήσουν (κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα γινόταν, αν έμπαιναν οι ζωσμένοι με εκρηκτικά, μέσα σε ένα κατάμεστο ποδοσφαιρικό γήπεδο) και το γεγονός, ότι συνδέουν τη δράση τους, με ένα υποτιθέμενο, ανώτερο, ακόμα και "ιερό" σκοπό...
      Ο πραγματικός-αληθινός πόλεμος, είναι αυτός, που εκτυλίσσεται, εδώ και χρόνια, πλέον, στη Συρία, όλα τα άλλα, είναι παράπλευρες απώλειες, αθώων, από αρρωστημένα μυαλά, μην ξεχνάμε ότι πριν την επίθεση στο Παρίσι, η Ρωσία θρήνησε περισσότερα θύματα, από τους τζιχαντιστές, ακόμα και ..μωρά, που επέβαιναν στη μοιραία πτήση, πάνω από την Αίγυπτο !
      Αυτό, που προβληματίζει, είναι πως οι δράστες έδρασαν, σχεδόν ανενόχλητοι, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, κάτω από τη μύτη των μυστικών υπηρεσιών και ουσιαστικά στο Βέλγιο, εκεί όπου εδρεύουν οι διοικητικές υπηρεσίες της Ε.Ε...
      Παρόμοιες τρομοκρατικές επιθέσεις, μπορούν να αποφευχθούν μόνον με αυξημένα αστυνομικά-προληπτικά μέσα προστασίας και κυρίως με τον εντοπισμό και την απομόνωση-εξουδετέρωση των ακραίων ισλαμιστών, από τους ίδιους τους μουσουλμάνους, πρώτα απ' όλα, γιατί εκείνους δυσφημούν και γελοιοποιούν με τις υποτιθέμενα "ευάρεστες στον "Προφήτη" πράξεις τους, οι παρανοϊκοί δολοφόνοι-εγκληματίες αυτοί !

2 σχόλια:

  1. Σίγουρα, σε αυτές τις επιθέσεις των λεγόμενων "τζιχαντιστών", υπάρχει αναγκαστικά (και από τους ίδιους, δηλαδή) ένα θεωρητικό-ιδεολογικό υπόβαθρο. Πέρα δηλαδή, από το προφανές, ότι ξεσηκώθηκαν κάποιοι, επειδή η Δύση επεμβαίνει, βομβαρδίζει κλπ. στα εδάφη τους (μην ξεχνάμε ότι και εκεί υπάρχουν παράπλευρες απώλειες αθώων..), υπάρχει και η σύγκρουση μεταξύ δυτικού κόσμου και ιδεολογίας, με έναν πιο συντηρητικό και ίσως ακραίο κόσμο της (μέσης) Ανατολής ! Γιατί επιλέχθηκε π.χ ως στόχος η Γαλλία ; επειδή η γαλλική κοινωνία, είναι ανοιχτή, επειδή οι Γάλλοι είναι καλοπερασάκηδες ; Ήταν έγκλημα, μήπως, ότι τα θύματα, επέλεξαν το βράδυ να πάνε σε εστιατόριο ή καφετέρια ή σε συναυλία, έστω και ενός συγκροτήματος, που μπορεί να υμνεί, ακόμα και το Σατανά ; Όλα αυτά, θεωρούνται, στο δυτικό κόσμο, αυτονόητα, πρόκειται για θεμελιώδεις ελευθερίες, ο καθένας να κάνει ή να πιστεύει σε ό,τι θέλει, εφόσον δεν βλάπτει το διπλανό του. Ο κόσμος των φανατικών μουσουλμάνων, είναι πολύ διαφορετικός, η γυναίκα που ..οδηγεί, τρώει βουρδουλιές, όποιος είναι ομοφυλόφιλος ή μοιχεύει, δολοφονείται με βάναυσο τρόπο, όποιος κλέψει, του κόβουν το χέρι κ.ο.κ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αλήθεια, είναι κάπου στη μέση, πέρα από τις ακραίες φωνές, ούτε η υπερβολική καταπίεση, είναι καλή, αλλά ούτε και η υπερβολική ελευθερία, που καταλήγει σε ασυδοσία, στο να θεωρούνται, σιγά σιγά, ως φυσιολογικά, ανώμαλα και δαιμονικά πράγματα, όπως π.χ οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων. Αυτό, που θέλω να πω, είναι ότι πρέπει ο δυτικός κόσμος, να κάνει την αυτοκριτική του και να διορθώσει κάπως την πορεία του, γιατί είναι λανθασμένη, αλλιώς μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται περισσότεροι "φιλοτζιχαντιστές", μέσα στη Δύση, οι οποίοι θα θέλουν να χτυπήσουν τη ..διεφθαρμένη Δύση ή απλά θα είναι φίλα προσκείμενοι, προς τις ακρότητες των φανατικών ισλαμιστών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι θετικό, ότι έστω και τώρα, η Ευρώπη, αποφάσισε να θωρακιστεί, να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και να ελέγχει καλύτερα, ποιος εισέρχεται, στα εδάφη της...Από την επαγγελματική εμπειρία μου, διαπίστωσα, ότι αλλοδαποί κατάδικοι, δηλώνουν διαφορετικές εθνικότητες, από τις πραγματικές (π.χ Αλγερινοί να δηλώνουν Αφγανοί) ! Φαίνεται όμως, ότι το ρητό "ό,τι δηλώσεις, είσαι", δεν ισχύει, μόνον στην Ελλάδα, αλλά και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.