Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

όταν ο λύκος φυλάει τα πρόβατα

     Η υπόθεση με τις παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ, τα λεγόμενα VTLs, είναι μία ακόμα περίπτωση εξωφρενικής γραφειοκρατικής τρέλας, που αποδεικνύει, γιατί αυτή η χώρα δεν πήγε, ούτε θα πάει μπροστά και γιατί κανείς δεν θέλει να επενδύσει εδώ !
  Μιλάμε για τα ονομαζόμενα "φρουτάκια", τα οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν, από τον ΟΠΑΠ, σε πρακτορεία και σε άλλους, ιδιωτικούς, χώρους και για την άδεια εγκατάστασης των οποίων, είχε καταβάλει ήδη από το 2011, μισό δισ. ευρώ...
   Ενώ λοιπόν, είχαν ήδη παραγγελθεί τα μηχανήματα και είχαν εκμισθωθεί οι χώροι, από ιδιώτες, οι οποίοι είχαν επενδύσει ΠΟΛΛΑ χρήματα, σε αυτούς, η ..συμφωνία, που είχε ήδη γίνει, προπληρωθεί και φτάσει ένα βήμα, πριν την ολοκλήρωση, ναυάγησε !
   Την επένδυση "πάγωσε" ένας και μόνον κύριος, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον Βαρουφάκη, σε καίρια θέση και άλλαξε τελευταία στιγμή, τους ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥΣ όρους αυτής της συμφωνίας, μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε και ελληνικού Δημοσίου...
    Η "λεπτομέρεια" στην οποία κρύβεται, κατά κανόνα, ο έξω από δω, είναι πως αυτός ο κύριος εργαζόταν (εργάζεται ;) σε ..καζίνο, τα οποία φυσικά ήταν και τα μόνα, που θίγονταν από αυτή την κίνηση-επένδυση της ΟΠΑΠ Α.Ε (μόνα βέβαια, μαζί με όσους λειτουργούν "φρουτάκια" παράνομα, είτε πραγματικά, είτε διαδικτυακά-ηλεκτρονικά, με τζίρους δισ. ευρώ) !
    Έβαλε δηλαδή ο Γιάνης, να υλοποιήσει μία ήδη γενομένη και προπληρωμένη συμφωνία, που είχε φτάσει μισό βήμα, πριν την ολοκλήρωση, ένα άτομο, που υπηρετούσε (υπηρετεί ;) αντίθετα-αντικρουόμενα συμφέροντα...
     Σίγουρα, ο τζόγος, είναι καταστροφικός, όταν γίνεται πάθος και εμμονή, δεν είναι κάτι, ας πούμε, παραγωγικό, η χώρα χρειάζεται άλλου είδους επενδύσεις, πρωτίστως, αλλά και πάλι, τα VTLs θα έφερναν έσοδα, από Έλληνες, αλλά και ΞΕΝΟΥΣ παίκτες-επισκέπτες, είναι σαν μορφή έμμεσης φορολογίας, για μένα, αυτή η "πώληση ελπίδας", ότι μπορεί να κερδίσεις εσύ, ανάμεσα σε πολλούς.
     Πέρα όμως και πάνω, από την συζήτηση, του κατά πόσον, η ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα έρθει με "φρουτάκια" και "κουλοχέρηδες", η πραγματικότητα είναι αυτή :
-Το ελληνικό Κράτος, αποδεικνύεται τελείως αφερέγγυο και αναξιόπιστο, αφού δεν μπορεί να τηρήσει καν τα συμφωνηθέντα.
-Ένα σωρό άνθρωποι, που επένδυσαν χρήματα, πιστεύοντας ότι έχουν να κάνουν με αξιόπιστο συμβαλλόμενο και όχι με απατεώνα, που λέει και ξελέει συνέχεια, έχασαν τα λεφτά τους.
-Το ελληνικό Δημόσιο έχασε επίσης ένα σωρό λεφτά, τα οποία υπολογίζονται σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ, το χρόνο, μόνον από τη λειτουργία των μηχανών (χώρια δηλαδή το όφελος, από νέες θέσεις εργασίας, φόρους επί ενοικίων κ.ο.κ). Με άλλα λόγια, τώρα, δεν θα ψάχναμε καν για ισοδύναμα, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή Φ.Π.Α, στην ιδιωτική εκπαίδευση 23 % !
     Ωραία είναι τα λόγια, τα ακριβά ταξίδια στις Η.Π.Α και οι προσκλήσεις σε επιχειρηματίες, αλλά στο τέλος, σημασία έχει τι κάνεις, όχι τι λες και τι "σήματα" εκπέμπουν οι πράξεις σου, σε υφιστάμενους και μελλοντικούς πιθανούς επενδυτές...
     Όταν δεν μπορείς καν να τιμήσεις το λόγο σου και την υπογραφή σου, επειδή έβαλες το λύκο να φυλάει τα πρόβατα (εδώ είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν υπήρξε δόλος-συμφέρον, πίσω από αυτή την ..υπαναχώρηση), κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.