Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το παλιό συγκρούεται με το ..παλιότερο

      Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά, συγκρούεται το παλιό (τσίπρας), με το παλιότερο (μεϊμαράκης) και μένει να αποδειχθεί τι θα επικρατήσει !
   Μιλάμε για δύο γνήσια "τέκνα" του κομματικού σωλήνα, χωρίς ΟΥΤΕ ΈΝΑ ένσημο, σε πραγματική εργασία, για δύο ανεπάγγελτους-επαγγελματίες πολιτικούς, με μόνη διαφορά την ηλικία και συνεπώς, τη μεγαλύτερη εμπειρία του ενός..
   Επειδή η ζωή, γράφει τα καλύτερα σενάρια, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε απέναντι στον Τσίπρα, να τεθεί κάτι σχεδόν ταυτόσημο και προσωπικά, αν έχανα τις εκλογές από το ..βαγγέλα, δεν θα έβγαινα ποτέ ξανά από το σπίτι μου, ούτε μέχρι το φούρνο της γειτονιάς !
    Μετά από ΌΛΑ όσα έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά μοναδικό φαινόμενο, ότι ο δικομματισμός ζει και βασιλεύει, πάντα δύο είναι τα κόμματα, που διεκδικούν την πρωτιά και συνήθως εναλλάσσονται : αυτό έχει την εξήγηση, πρώτον στην δύναμη της συνήθειας και στο φόβο, για το άγνωστο, στην (πραγματική) ανάγκη να υπάρχει διακυβέρνηση και στην σχεδόν ασυναίσθητη ανάγκη, να "είσαι με τους νικητές, με τον πρώτο".
    Ο συριζα, το Γενάρη, κέρδισε τις εκλογές, υποσχόμενος ότι "η ελπίδα έρχεται" και έφερε : μαυρίλα, αγωνία για το μέλλον, μιζέρια, τρομοκρατία, μας άσπρισε τα μαλλιά και μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας, έως ότου επιστρέψει στη λογική και στην πραγματικότητα, ελάχιστα πριν την απόλυτη καταστροφή και με βαρύ κόστος, για τη χώρα !
    Τώρα, η προεκλογική του εκστρατεία, επικεντρώνεται (αφού η ελπίδα πέρασε και δε μας άγγιξε..), στο ότι αυτοί είναι το νέο (εδώ γελάμε) και οι άλλοι, εκπροσωπούν το παλιό, το φθαρμένο και υπάρχουν ουκ ολίγα πρόβατα, που το πιστεύουν ακόμα.
     Η πραγματικότητα είναι ότι ο συριζα, μόνο κάτι νέο δεν είναι, όχι μόνον, επειδή βάζει 80ρηδες στα ψηφοδέλτιά του ή τα μισά στελέχη του, προέρχονται από το πασοκ, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας, συμπεριφοράς, αντίληψης και ιδεολογίας !
     Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, που εκπροσωπούν τον συριζα, στα τηλεοπτικά παράθυρα, μπορεί μεν, ως φάτσες να είναι άγνωστες, ωστόσο προφανώς δεν γεννήθηκαν χθες, πρόκειται, κατά κανόνα, για τρωκτικά, που ζούσαν σε σκοτεινά λαγούμια και τρέφονταν από το Σύστημα και τα οποία, βγήκαν στην επιφάνεια και στο φως, πατώντας "στο μαγικό χαλί του αντιμνημονιακού παραμυθιού..."
      Εξάλλου, το βασικό, αν όχι ..μοναδικό, επιχείρημα του συριζα : ψηφίστε εμάς και όχι τους άλλους, που κατέστρεφαν τη χώρα, επί 40 χρόνια, έχει, ουσιαστικά αυτοακυρωθεί !! Αυτό είχε νόημα και απήχηση το Γενάρη, ΠΡΟΤΟΥ ο συριζα δοκιμαστεί (και αποτύχει) στην εξουσία...Τώρα, μετά από 7 μήνες άθλιας και καταστροφικής διακυβέρνησης, που κατέληξε, σε ένα επίσης άθλιο, νέο Μνημόνιο, με περισσότερα βάρη για τους πολίτες, αλλά και τις επόμενες γενιές, δεν μπορείς να λες, ψηφίστε με, για να συνεχίσω το καταστροφικό μου έργο και όχι εκείνους, που μας κατέστρεφαν ..παλιά (χαχα).
     Δηλαδή, πραγματικά, απορώ, με όσους συνεχίσουν να πιστεύουν στο συριζα, μετά από την 7μηνη παρένθεσή του, τι έκανε σωστά ή διαφορετικά, από όσους κατηγορεί και μας προτρέπει να μην ψηφίσουμε ; Γιατί ..δεν μπορώ να δω, ό,τι βλέπουν, όσοι ακόμα τον στηρίζουν ;
     Πήρε μία εντελώς γενική και αόριστη υπόσχεση, για ελάφρυνση του χρέους (που υπήρχε ήδη και έπεσε στο τραπέζι περισσότερο, ως τυράκι, για να τσιμπήσουν οι συριζαίοι και να υπογράψουν ευκολότερα το Νέο Μνημόνιο), το οποίο όμως "φρόντισε" να ..μεγαλώσει, παίρνοντας νέα, μεγαλύτερα δάνεια : πρέπει να είσαι τελείως ιθαγενής, επομένως, για να εντυπωσιαστείς, από τα καθρεφτάκια του συριζα !
     Με άλλα λόγια, όταν συγκρούεται ένα πρόσφατο, πολύ άσχημο, παρελθόν, με ένα μακρινό άσχημο (ή και ασχημότερο, ωστόσο η μνήμη εξασθενεί) παρελθόν, το αποτέλεσμα μόνο προδιαγεγραμμένο δεν είναι...
      Μοιάζει με όσους/όσες, φεύγουν από μία προβληματική σχέση, γνωρίζουν κάποιον άλλον/άλλην, που αποδεικνύεται χειρότερος/η και ξαναγυρίζουν στον/στην πρώην !

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα και αν κερδίσει τις εκλογές ο Βαγγέλας, κανείς, νομίζω, δεν πιστεύει και δεν περιμένει, ότι θα ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης ! Για Πρόεδρος της Βουλής, μια χαρά είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.