Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μύθοι και αλήθειες για το grexit

     Το μόνο σωστό, που έχει πει, έως τώρα, ο Τσίπρας, είναι το χθεσινό : ότι δηλαδή ΔΕΝ υπήρχε εναλλακτική, η παραμονή στην Ευρωζώνη ήταν και είναι μονόδρομος, με τη διαφορά πως μέχρι να το καταλάβει, η ζημιά, που έγινε στη χώρα, είναι τεράστια, ενώ παραλίγο να έχουμε και ατύχημα !
   Η αλήθεια είναι αυτή, ότι το grexit, θα μπορούσε να συμβεί, μόνον, ως ατύχημα, μόνον, με δική μας υπαιτιότητα και όχι όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστεί, ως οργανωμένο σχέδιο των άλλων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κωλοτούμπα..
   Φυσικά, οι εταίροι και δανειστές, με πρώτη τη Γερμανία, είχαν προετοιμαστεί, για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο το χαρτί του "grexit" έπεσε στο τραπέζι, περισσότερο ως μπλόφα, παρά ως επιλογή !
   Αυτό δε σημαίνει, ξαναλέω, ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί, όμως, ως ατύχημα, αν οι δικοί μας, δεν επανέρχονταν στην πραγματικότητα και το ρεαλισμό και αν τράβαγαν το θέμα στα άκρα, αν η υπομονή των άλλων εξαντλούνταν κ.ο.κ
    Οι κατακαημένοι υπέρμαχοι της δραχμής, εδώ, ανήκουν σε δύο κατηγορίες : πρώτον, σε αυτούς, που είναι παντελώς ανίδεοι, περί τα οικονομικά και νόμιζαν, ότι με τη δραχμή θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, ότι αφού θα κόβουμε νόμισμα, θα γίνουμε πλούσιοι, ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο, ότι θα γυρνούσαμε πενήντα χρόνια πίσω, σε βιοτικό επίπεδο και δεύτερον, σε αυτούς, που νομίζουν (πάλι λάθος) ότι αφού έχουν τις καταθέσεις τους, σε ευρώ, με την αλλαγή, στη δραχμή, θα γίνουν πέντε φορές πλουσιότεροι (αυτή η πλάνη είναι μεγαλύτερη, ακόμα, από την πρώτη) !
    Το εξάμηνο "πείραμα του συριζα", στο οποίο μας υποχρέωσαν οι γνωστοί ραγιάδες ψηφοφόροι, που ψηφίζουν κάθε φορά, όποιον τα λέει καλύτερα και τάζει τα περισσότερα (μιλάμε για τέτοιο "κάψιμο" που πίστεψαν ότι μπορεί να γίνουν παροχές, σε μια χρεοκοπημένη, εδώ και 5 χρόνια, χώρα), κόστισε και κοστίζει πανάκριβα...Έως ότου επανέλθουν στη Λογική, "κατάφεραν" ακόμα και τις τράπεζες να κλείσουν και κατέληξαν, μοιραία, με το πιο σκληρό, έως τώρα, Μνημόνιο.
     Πάνω, που η Οικονομία, είχε αρχίσει να αναπτύσσεται, με μεγάλους ρυθμούς (αυτό δεν είναι παραμύθι, είναι η πραγματικότητα), οι φόροι, δειλά-δειλά, να μειώνονται και τα Μνημόνια να απομακρύνονται, οι συριζοψεκασμένοι, με την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους, μας έχωσαν πιο βαθιά σε αυτά, έφεραν νέο τσουνάμι φόρων, μας χρέωσαν με 80 δισ. επιπλέον και γενικά, μας γύρισαν πίσω στο 2011-2012 !
     Έχουν πάψει να πληρώνουν τον ιδιωτικό τομέα, εδώ και μήνες, προκειμένου να μην χάσουν, ούτε ένα ευρώ, οι Δ.Υ και οι συνταξιούχοι και επαναφέρουν απολυμένους (ακόμα και επίορκους), ενώ μας θύμισαν και τις φάτσες όσων είχαν απολυθεί από την ερτ (που επέστρεψαν, με παραπανίσια κιλά, ενδεικτικό του πόσο σκληρά πέρασαν, το διάστημα της ανεργίας τους).
     Η Αριστερά και ο τρόπος που "διαπραγματεύεται", είναι πλέον γνωστά, σε όλους και σε όλες τις εκφάνσεις της Ζωής : θέλει να πληρώνεται, αλλά όχι να πληρώνει, να παίρνει, αλλά όχι να δίνει, να έχει δικαιώματα, αλλά όχι και υποχρεώσεις και μόνον όταν φτάσει η κατάσταση, στο απροχώρητο, συμβιβάζεται, όταν βλέπει, ότι αν δεν υποχωρήσει, θα χάσει περισσότερα !
     Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα, στην ελληνική κοινωνία, από την "Αριστερή νοοτροπία", που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και μπορεί το μεγαλύτερο μέρος, του συριζα, να κατάλαβε, έστω και την ύστατη στιγμή, ότι το συμφέρον τους, είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό, μας έβγαλαν την ψυχή και κατέστρεψαν και την Οικονομία..
     Σήμερα, ο ανεπάγγελτος, πρώην καταληψίας, πρόεδρος 15μελούς και νυν Πρωθυπουργός, είπε ότι δήθεν είχε δώσει εκείνος, εντολή στον Μπαρουφάκη, για σχέδιο Β, όχι τόσο για να τον καλύψει (τον ούτως ή άλλως ακάλυπτο, από παντού), αλλά για να φανεί ψευδώς, ότι είναι Ηγέτης, ότι αυτός κυβερνούσε, ενώ η αλήθεια είναι, ότι επί 6 μήνες, μας κυβερνούσε μία παρέα παράφρονων, που έκανε τον Τσίπρα, ό,τι ήθελε και παραλίγο να τον πάρει στο λαιμό της !
     Το προηγούμενο εξάμηνο, η χώρα έμοιαζε με τις τελευταίες ημέρες, του Αντρέα, όταν κυβερνούσε η Λιάνη, μαζί με καφετζούδες και χαρτορίχτρες, ο Τσίπρας ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο, δεν είχε πάνω στις εξελίξεις, ήταν έρμαιο παρανοϊκών συμβούλων και αν δεν καθαρίσει άμεσα, το "στάβλο" του, από την "κοπριά", η χώρα θα βυθίζεται, ολοένα και περισσότερο, στα σκατά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.