Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αυτούς θέλουν να σώσουν !

    Μόλις χθες, αποκαλύφθηκε ένα ειδεχθές έγκλημα, με θύμα 81χρονο και δύο δράστες : έναν συνταξιούχο 50ρη αστυνομικό (πόσα χρόνια, άραγε ;) και έναν δημοτικό υπάλληλο !
  Κίνητρο του εγκλήματος, η "πληροφορία" πως το θύμα, έκρυβε πολλά χρήματα, στο σπίτι του, ήτοι η απληστία, από δύο άτομα, τα οποία ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων, που ελάχιστα έχουν βιώσει τι σημαίνει "κρίση" και χρεοκοπία, σε αντίθεση με άλλους και προφανώς ζούσαν σχετικά άνετα.
  Δύο άνθρωποι, που ορκίστηκαν κάποτε υπακοή στο Σύνταγμα τους Νόμους (ο ένας μάλιστα επιφορτισμένος, με την τήρηση των Νόμων..), έλαβαν μισθό, από το ελληνικό Κράτος (ο ένας και σύνταξη και εφάπαξ), έφτασαν σε σημείο να διαπράξουν σωρεία εγκλημάτων (δεν είναι μόνον η ανθρωποκτονία, αλλά και αντιποίηση Αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αρπαγή κλπ), επειδή ..ήθελαν και άλλα, ήθελαν περισσότερα (γιατί έμαθαν στο "εύκολο" χρήμα) !
   Πέρα από την απληστία, πάντως, εδώ αποδεικνύεται ξανά, μία, από τις μεγαλύτερες Αλήθειες της Ζωής, το ρητό "αργία μήτηρ πάσης κακίας", η έλλειψη εργασίας (στην πιο παραγωγική ηλικία), σκοπού και προσανατολισμού, οδηγεί, σχεδόν πάντα, σε σκοτεινά μονοπάτια, στο Κακό, παρά στο Καλό (εκπόνηση εγκληματικών σχεδίων, εν προκειμένω).
   Το "κορυφαίο", βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως το ελληνικό Κράτος, θα συνεχίσει να τους πληρώνει, το μεγαλύτερο μέρος, των αποδοχών τους και μέσα στη φυλακή, για πολλά χρόνια ακόμα..
   Το να πούμε, ότι αυτοί οι δύο, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, της ελληνικής κοινωνίας, είναι σίγουρα παρακινδυνευμένο και υπέρ απλουστευτικό, ωστόσο είναι και αυτό, μαζί με άλλα περιστατικά, που ακούμε και διαβάζουμε, κάθε μέρα σχεδόν, σημείο, για την ..ποιότητα της !
   Δεν μπορεί μία υγιής κοινωνία, να γεννά, κάθε τόσο, παρόμοια γεγονότα, όταν το δέντρο είναι σάπιο, βγάζει και σάπιους καρπούς, τα αίτια είναι πάντα βαθύτερα και κοινωνικά.
    Για να έρθουμε στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τώρα, είναι προφανές, ότι η ελληνική πλευρά, αρνούμενη να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ευνοεί και προστατεύει το σύστημα αυτό, που γεννά, αυτά τα φαινόμενα σήψης και κατάντιας : πρόωρες συντάξεις, δυσανάλογα μεγάλες αμοιβές, στο Δημόσιο, αναξιοκρατία, πρόσληψη ακόμα και εγκληματικών στοιχείων κ.ο.κ
   Αντίστοιχα και οι δανειστές, αρνούμενοι να μας τραβήξουν το χαλί και να χρεοκοπήσουμε, επίσης συντηρούν αυτό το καθεστώς : βέβαια, η χρεοκοπία, είναι εύκολη, να τη λες, αλλά στην πράξη, ιδιαίτερη επικίνδυνη !
    Διότι, μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, θα οδηγούσε όλα τα τρωκτικά, που ζουν σήμερα "ζωή χαρισάμενη" (κυριολεκτικά), σε ένα επίπεδο ζωής, στο 1/3, από ό,τι είναι σήμερα, ωστόσο αν γίνει βίαια, η μετάβαση, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις (μέχρι και Εμφύλιο πόλεμο : το να μιλάς για αυτό, θεωρείται κινδυνολογία, ωστόσο το να μην το σκέφτεσαι, είναι μάλλον ..στρουθοκαμηλισμός).
    Επειδή, οι σχέσεις μας, με τους εταίρους-δανειστές, είναι σε οριακό σημείο, νομίζω ότι μία λύση, είναι και αυτή : να υποχωρήσουν εκείνοι, καλύπτοντας όμως, μόνον τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας μας, προς το ΔΝΤ κυρίως !
    Είναι μάλλον βέβαιο, ότι με την τακτική των διορισμών κλπ, που ακολουθεί η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί, χωρίς έξωθεν βοήθεια, σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, όσους φόρους και αν βάλει και έτσι μοιραία, ή θα παραιτηθούν, θα φύγουν μόνοι τους, ως αποτυχημένοι ή θα αναγκαστούν να πάρουν τα μέτρα, που τώρα αρνούνται...
     Θα καταλάβουν, έτσι, με τον πλέον σκληρό τρόπο, πόσο λάθος είναι η "αριστερή καραμέλα", ότι τυχόν μείωση μισθών Δ.Υ και (υψηλών) συντάξεων, οδηγεί σε ύφεση, ενώ η αύξηση των φόρων, που προωθούν, είναι δέκα φορές πιο υφεσιακή, επιδεινώνει το πρόβλημα, έτι περαιτέρω, αφού θα οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία κλπ και θα στραγγίσει και τα τελευταία ψήγματα ρευστότητας !

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα, σε κάποια ουρά, στεκόταν, μπροστά μου, μία γυναίκα, γύρω στα 60, με περίεργα, μαυροκόκκινα μαλλιά και συζητώντας με μία άλλη, αποκάλυψε ότι εργάστηκε στη ΔΕΗ, ως "επιστημονικό προσωπικό" (έτσι γενικά, δηλαδή ξύστα τα @ρχιδι@ σου, με γκασμά) και βγήκε σε σύνταξη, στα ...39 της !! Σήμερα, παίρνει, είπε, 1200 ευρώ, όσα και ο άντρας της (λογικά και εκείνος, τρωκτικό). Αυτά τα ναυάγια, προστατεύει ο συριζα και για χατίρι τους, διακινδυνεύει μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.