Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά

    Μιας και όπως όλα δείχνουν, ο αστυνομικός-παιδοκτόνος της Θεσσαλονίκης, θα επικαλεστεί, στην απολογία του, "ψυχολογικά προβλήματα", για να πέσει στα μαλακά και να αποφύγει τα ισόβια, είναι μια καλή ευκαιρία, να μιλήσουμε για "τρέλα" !
  Διότι, στη χώρα, που γέννησε, εν πολλοίς και ανέπτυξε την έννοια της Λογικής, συμβαίνουν πλέον ΜΟΝΟΝ παράλογα και άλογα πράγματα, η τρέλα έχει εισχωρήσει παντού, σαν το σαράκι και κατατρώει τις σάρκες, όσων επέλεξαν να μην τρελαθούν, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που έχει θεσμοθετηθεί με Νόμους, η Τρέλα πλέον είναι καθεστώς και σε όποιον αρέσει...
   Υπάρχει, εν συντομία, ένας "τρελός" διαχωρισμός των πολιτών, σε όσους είναι μονίμως και σκανδαλωδώς ευνοημένοι (δημόσιος τομέας-τρωκτικά-κρατικοδίαιτοι) και σε εκείνους, που κατούρησαν στο πηγάδι και είναι μονίμως υπό διωγμό και υπό πίεση (ιδιωτικός τομέας) !
    Όσο υπάρχουν αυτές οι παράλογες ανισότητες, τίποτα δεν θα αλλάξει στο μόρφωμα, που ονομάζεται ελληνικό Κράτος, τα μέτρα των Μνημονίων, φαντάζουν ως ασπιρίνες, για τον καρκίνο, εδώ χρειάζεται ξήλωμα-κατεδάφιση και χτίσιμο, από την αρχή, ξήλωμα με Νόμους, του καθεστώτος της Τρέλας, που επιβλήθηκε με Νόμους, από τις 2 κατηγορίες αρχιτρωκτικών-Δ.Υ, που θεσπίζουν και ερμηνεύουν, κατά το δοκούν, το Νόμο : βουλευτές και δικαστές.
     Στην υπόθεση του ματατζή-παιδοκτόνου, όπως παντού, πρέπει να διαβάζει κανείς "πίσω από τις γραμμές", να ερμηνεύει εκείνα τα σημάδια, που δείχνουν, γιατί αυτή η κοινωνία, πάει κατά διαόλου : δε μιλώ τόσο για τα (υποτιθέμενα ή μη) σημάδια ανισορροπίας, που δεν συγκίνησαν τους ανωτέρους, αυτό είναι το λιγότερο, υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες, ψυχάκηδες Δ.Υ, που πληρώνονται κανονικά και δεν δημιουργούν προβλήματα (αυτός είναι και ο σκοπός τους, άλλωστε) !
     Αναφέρομαι στο γεγονός, ότι είχε λάβει 9μηνη ..άδεια πατρότητας, ενώ η γυναίκα του, επειδή κατούρησε στο πηγάδι και προτίμησε τον ιδιωτικό τομέα, δε δικαιούται τέτοιες άδειες, όπως οι γυναίκες-τρωκτικά του Δημοσίου, που μπορούν να κάνουν και 5 χρόνια (πληρωμένες) διακοπές, αν γεννάνε συνέχεια...
      Ο πιο λογικός άνθρωπος-άντρας του κόσμου, να είσαι, μένοντας στο σπίτι, επί πολλούς μήνες, με δύο μικρά παιδιά, ενώ η γυναίκα ..δουλεύει, αν είσαι λίγο ευέξαπτος και βίαιος (λόγω δουλειάς), κάποια στιγμή θα λυγίσεις, θα ...κουκουρίξεις ! (χωρίς να τον δικαιολογώ)
      Για να μην πούμε, για την ακόμα μεγαλύτερη θεσμοθετημένη (επίσης) τρέλα, ότι θα συνεχίσει να πληρώνεται, εντός φυλακής, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, μετά από πολλά χρόνια..
      Επομένως, δεν είναι μόνον οι σκανδαλωδώς, πιο υψηλές, αμοιβές στο Δημόσιο, που προκαλούν τον ιδιωτικό τομέα, είναι όλοι γενικά οι όροι εργασίας : λιγότερες ώρες, ατελείωτες άδειες, για τον πιο απίθανο λόγο, πρόωρες συντάξεις, μεγάλα εφάπαξ, μεγαλύτερη σύνταξη, ΟΛΟ το σύστημα έχει δομηθεί έτσι, με Νόμους, επαναλαμβάνω, που διαχωρίζουν τους πολίτες, στους μεν και στους δε και αυτή είναι η μεγαλύτερη Τρέλα, από όλες (από τη στιγμή, που το Δημόσιο είναι σπάταλο και αντιπαραγωγικό-παρασιτικό) !
       Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, έπεσε, στα χρόνια της χρεοκοπίας, μόλις κατά 23% , όταν άλλοι έχουν απώλειες 90% και για να συντηρείται αυτή η κατάσταση, ορισμένοι άλλοι, φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, με 26% και για ανύπαρκτα εισοδήματα, αν τύχει να έχουν ένα αυτοκινητάκι, για να πηγαίνουν στη δουλειά τους...
       Κάποιος μπορεί να δουλεύει σαράντα χρόνια, για να πάρει 600 ευρώ σύνταξη και μία άγαμη, αλλά ξεσκισμένη από παντού, θυγατέρα (νεκρού) κρατικού υπαλλήλου, να παίρνει 1700, ώστε να μην έχει κίνητρο να παντρευτεί ή να δουλέψει !
       Αυτές και χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις ΩΜΗΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗΣ τρέλας (καλά δε μιλάμε για αδικία, γιατί η έννοια της Δικαιοσύνης, δεν υφίσταται καν, στη χώρα μας), θα πρέπει να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν, για να υπάρξει μέλλον και σωτηρία, το αν η μπριζόλα θα έχει 11% ή 12% Φ.Π.Α καταλαβαίνει κάποιος, πόσο ασήμαντο είναι, όταν η χώρα έχει τόσα άλλα θεμελιώδη ζητήματα, να λύσει...
        

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι που είδαν "τι παίζει" στη χώρα και θέλησαν να βρεθούν στην "καλή" πλευρά, αυτής της τρέλας, ήτοι με τους ευνοημένους, κατέθεσαν πλαστά και ανύπαρκτα πτυχία, για να διοριστούν, έγιναν ακόμα και εκπαιδευτικοί ή διευθυντές στο Δημόσιο ! Έλα όμως, που κάποιοι άλλοι "τρελοί" άρχισαν, μετά από 10 και 15 χρόνια, να ελέγχουν τα δικαιολογητικά διορισμού (τι θράσος, ε ;) και ξαφνικά, εν μία νυκτί, βρέθηκαν, από την άλλη πλευρά της "τρέλας", την κακή : το Δημόσιο τους λέει, "δεν σας ξέρω, δεν υπήρξατε ποτέ, για μένα, φέρτε τα λεφτά πίσω, δεν σας αναγνωρίζω ένσημα και προϋπηρεσία και σας στέλνω, κατηγορούμενους για κακουργήματα" ! Νομίζω, αυτή η περίπτωση, δείχνει τι εστί "ελληνικό Κράτος", με τον καλύτερο και πιο παραστατικό τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.