Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΤΟ έγκλημα των Μνημονίων !

    Όπως όλα τα σοβαρά και ουσιώδη, πέρασε στα "ψιλά" των ΜΜΕ, ελάχιστα ασχολήθηκαν με αυτό, επαγγελματίες και μη "πανελίστες" και ένοικοι τηλεοπτικών παραθύρων, πρωϊνών, μεσημεριανών και βραδινών εκπομπών, φαίνεται έκριναν ότι δεν "πουλάει", όπως αεροπορικές τραγωδίες, αυτοκτονίες και γενικά εγκλήματα και δυστυχίες, που συμβαίνουν σε άλλους (και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, που δεν πάθαμε ό,τι αυτοί).
 Αναφέρομαι στην έρευνα των καθηγητών Γιαννίτση και Ζωγραφάκη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και εξηγεί πόσο αυξήθηκε η φορολογική επιβάρυνση, για φτωχούς (από το μέσο όρο και κάτω) και πλούσιους (από το μέσο όρο και πάνω) : 337% για τους πρώτους και μόλις 9%, για τους δεύτερους !
 Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, για κανονικό και διαρκές έγκλημα, το οποίο ..αποσιωπήθηκε από κόμματα, ΜΜΕ, δικαστικές και άλλες ανεύθυνο-υπεύθυνες Αρχές και το οποίο φυσικά βιώνουμε, σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα, επί τόσα χρόνια, απλά τώρα, επιβεβαιώθηκε και επίσημα, με αριθμούς και στοιχεία.
  Όσοι κυβέρνησαν, από το 2010 έως σήμερα, είναι υπόλογοι και υπαίτιοι, για αυτό το ανοσιούργημα, σε βάρος της κοινωνίας, για την πέρα από κάθε λογική, πόσο μάλλον νομική και συνταγματική τάξη, εξαθλίωση των αδύναμων και την προστασία των "εχόντων" !
   Η "πλάκα" είναι ότι οι έχοντες και κατέχοντες στην Ελλάδα, είναι όσοι ουσιαστικά ευθύνονται για τα Μνημόνια και τη χρεοκοπία, αφού το 90% των περιουσιών, φτιάχτηκαν με κρατικό (δανεικό) χρήμα (εθνικό κυρίως και κοινοτικό, σε μικρότερο, αλλά σημαντικό βαθμό), με άλλα λόγια, άλλοι προκάλεσαν τη χρεοκοπία, άλλοι τα έφαγαν και σε άλλους, πήγε ο λογαριασμός...
   Το αν θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να αλλάξει αυτή τη στρέβλωση, είναι ένα ζητούμενο, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε και τόσο αισιόδοξοι, επειδή μιλάμε για "αριστερά", όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 1981 έως σήμερα (με ένα μικρό διάλειμμα, το 1990-1993) !
   Μάλιστα, το υπό συζήτηση έγκλημα, το οποίο φυσικά, δεν είναι το μοναδικό των Μνημονίων, έχει και μία άλλη εγκληματική διάσταση-υποπερίπτωση, που είναι φυσικά ο ανηλεής πόλεμος, η καταδίωξη και η προσπάθεια αφανισμού, οποιουδήποτε δεν είναι κρατικοδίαιτος και προσπαθεί τίμια, να βγάλει το ψωμί του...
   Είναι γνωστές οι τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις, που υφίσταται κάποιος, απλά επειδή είναι επιτηδευματίας-ελεύθερος επαγγελματίας και όχι μισθωτός : για ίδιο ετήσιο εισόδημα (π.χ 10.000 ευρώ), ο πρώτος θα πληρώσει συντριπτικά περισσότερους φόρους (26%, από το πρώτο ευρώ, χωρίς αφορολόγητο, όπως οι μισθωτοί), χαράτσι-τέλος επιτηδεύματος (εξίσου και ανεξάρτητα, από τζίρους) και φυσικά τους ίδιους έμμεσους φόρους, όπως όλοι (για να πάρει καφέ, τυρόπιτα ή να βάλει βενζίνη) !
   Ο μισθωτός, ο οποίος απολαμβάνει αφορολόγητο (και ορθά), επιπλέον, δεν έχει να πληρώσει, ούτε ενοίκια επαγγελματικής εγκατάστασης, όπως ο επιτηδευματίας και έχει πληρωμένες και τις ασφαλιστικές του εισφορές, πράγμα που δεν συμβαίνει, για έναν ελεύθερο επαγγελματία, οι εισφορές του οποίου μάλιστα αυξήθηκαν, επειδή κάποιοι βούλιαξαν τα ταμεία, με το PSI, έδιναν και δίνουν πρόωρες συντάξεις, πληρώνουν συντάξεις σε νεκρούς κ.ο.κ.
   Το χειρότερο όλων, όμως, είναι άλλο : ότι ενώ οι αριθμοί και η πραγματικότητα, είναι αμείλικτοι, οι περισσότεροι μισθωτοί, εξακολουθούν να είναι στην κοσμάρα τους, να "πιπιλίζουν την καραμέλα", ότι για όλα φταίει η φοροδιαφυγή, οι "κακοί" επαγγελματίες, που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν πληρώνουν φόρους κλπ.
    Για παράδειγμα, προχθές, στο 5μελές Εφετείο Κακ/ματων, που δικαζόταν μία κυρία, για έκδοση εικονικών τιμολογίων, ύψους 160.000 ευρώ, ο Εισαγγελέας, θέλησε να κάνει πολιτικό κήρυγμα και είπε ότι αυτά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία...
    Πραγματικά είναι τυχερός, που δεν ήμουν ο συνήγορός της, γιατί θα του απαντούσα, ότι στη χρεοκοπία συντέλεσαν δικαστές, όπως εσείς, που κάθε τόσο, επιδίκαζαν 60 και 100 χιλιάρικα ευρώ, αναδρομικά, στον ..εαυτό τους και έκριναν παράνομες τις περικοπές συντάξεων, μόνον για τον εαυτό τους και μερικούς άλλους (για ξεκάρφωμα) υψηλόμισθους Δ.Υ και τότε θα άλλαζε δέκα χρώματα, το πρόσωπό του (βέβαια τα μυαλά, δύσκολα αλλάζουν-ξεκολλάνε και σχεδόν πάντα, αυτοί που φταίνε, κατηγορούν κάποιους άλλους) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.