Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

το "φαινόμενο" Βαρουφάκης !

   Τις προάλλες, ο νέος υπουργός οικονομικών, σε συνέντευξή του, κατηγόρησε τον συνάδελφό του, Λαπαβίτσα (ο οποίος είναι συριζαίος, σε αντίθεση με τον ίδιο), ότι έχτισε καριέρα, μιλώντας για επιστροφή στη δραχμή και το ζητούμενο είναι, πώς έκτισε εκείνος, τη δική του καριέρα.
  Έτσι, όπως το βλέπω, ο Βαρουφάκης, έκτισε την καριέρα του, μιλώντας στα τηλεοπτικά παράθυρα του Παπαδάκη, εναντίον των Μνημονίων, μέχρι τότε ελάχιστοι τον γνωρίζαμε !
   Προσωπικά, δεν κάθισα ποτέ, να παρακολουθήσω τα λεγόμενά του, διότι θεωρούσα κοροϊδία, να μας λέει κάποιος από το Τέξας των ΗΠΑ, όπου κατέφυγε, όταν "έσφιξε" η κρίση, μέσω skype, τι πρέπει να κάνουμε...(φαντάζομαι ότι ο Τσίπρας, για να τον κάνει υπουργό, κάτι παραπάνω θα ξέρει)
   Η αλήθεια είναι ότι ο Βαρουφάκης, έχει αποκτήσει δημοσιότητα "ροκ σταρ", κινείται και συμπεριφέρεται, ως τέτοιος και έχει φανατικό κοινό και αυτός, είναι ο λόγος, που αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραμμές, όχι με σκοπό να τον απομυθοποιήσω, στα μάτια ορισμένων, αλλά για να μπουν κάποια πράγματα, στη σωστή τους διάσταση (βέβαια και τα λεγόμενά μου, είναι υποκειμενικές εκτιμήσεις, που μπορεί να είναι λανθασμένες) !
   Δεν θα σχολιάσω, τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, ούτε το κάπως αλαζονικό του στυλάκι, στις συνεντεύξεις, διότι είναι δευτερεύουσας σημασίας και επίσης δεν μπορώ να κρίνω τις "θεωρίες παιγνίων", ούτε τις λοιπές επιστημονικές του απόψεις.
   Το αν αυτά, που λέει και κάνει, είναι ορθά ή όχι, θα φανεί σύντομα και ανάλογα, θα κερδίσει την εκτίμηση όλων ή θα επέλθει η ..αποκαθήλωση και η απαξίωση, σε κάθε περίπτωση, ως Έλληνες, είμαστε ΟΛΟΙ μαζί του, στο βαθμό, που παλεύει, για κάτι καλύτερο, από τους προηγούμενους !
   Αυτό, που με ενοχλεί, είναι να παρουσιάζεται ο Βαρουφάκης, ως ένας δήθεν επιτυχημένος, εκτός "συστήματος", που ήρθε από έξω, ενώ ήταν μέσα, με το κεφάλι, σαν αυτοδημιούργητος και άλλα τέτοια ανακριβή.
    Στο βιογραφικό του, για κάποιο λόγο (!), απουσιάζει ότι υπήρξε σύμβουλος του ΓΑΠ, όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως έχει γραφτεί και ακουστεί (και μάλλον έτσι είναι) και εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιος ..συμβούλευσε τον Τζέφρι, να μπούμε σε αυτά τα μνημόνια, τα οποία τώρα, αποκηρύσσει ο Βαρουφάκης !
    Ως σύμβουλος πρωθυπουργού και ως καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου, προφανώς, πληρωνόταν, από το ΓΛΚ, άρα καταρρέει ο μύθος, ότι δεν έχει κάνει περιουσία, με χρήματα όλων μας, όλων των φορολογούμενων (ακόμα και αυτών, που δεν το καταλαβαίνουν)..
   Από την άλλη, όταν γίνεται αναφορά στην βίλλα του, στην Αίγινα, η απάντηση ορισμένων, είναι σχεδόν μονότονη : ότι δεν φταίει, που παντρεύτηκε πλούσια γυναίκα !
    Σίγουρα, κανένας δεν φταίει ή δεν μπορεί να στοχοποιηθεί, αν είναι προικοθήρας ή αν παντρεύτηκε, από συμφέρον, γιατί πολλοί το κάνουν, όμως οι επιλογές μας, δεν είναι, στην τελική, αυτές, που δείχνουν το ποιόν μας ; (το ίδιο και το παρελθόν μας, βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε, γιατί η πρώην γυναίκα του, τον εγκατέλειψε νύχτα, παίρνοντας μαζί της και το παιδί, σε άλλη ήπειρο).
     Σε τελική ανάλυση, όπως το βλέπω, ο Βαρουφάκης είναι ένας ακόμα, από τον σωρό, των πρώην πασόκων καθηγητών, που πήγαν μαζικά στο συριζα (ο μόνος βέβαια, ίσως, που δεν δηλώνει μέλος του συριζα), ένα από τα πολλά ορφανά του παπανδρεϊσμού, ωστόσο, όπως προανέφερα, δεν θα κριθεί, από τι είναι ή ήταν, αλλά από το τι κάνει ή θα κάνει !
    Κανένας δεν εύχεται φυσικά, να αποτύχει, το αντίθετο, όλοι οφείλουμε, να είμαστε δίπλα του και όχι απέναντι, αλλά δεν πρέπει ορισμένοι να τρέφουν και αυταπάτες, να "θεοποιούν" πρόσωπα και καταστάσεις (από άγνοια, περισσότερο ή αφέλεια) και επίσης ευχόμαστε, αν οι θεωρίες των παιγνίων του, αποτύχουν, να μην προκαλέσουν ..ανεπανόρθωτη ζημιά, στη χώρα μας.
    
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.